Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joooj kako sam jednostavnu a fenomenalnuuu veceru napravila... sa slascu sam je pojela! :aha: :mrgreen: mladi krompir oljustila+oprala, krknula ga u vatrostalnu posudu, oprala, ocistila praziluk i isekla ga na kolutice pa i njega u posudu i sve to sa malo ulja preliveno i maloooo vegete u rernu na 20min! :klap: ljudi moji kako je bilo dobrooooo... :D

e bas necu da rucam tvoj rucak ......

ja cu pilece lazanje sa dve vrte sosa, crveni i beli, pasterizovane kore, na mladom luku i mladom praziluku udinstam punoooo pecuraka i pilece belo a sve obilno zalijem pradajz pelatom, bosiljak, beli luk, ljuta paprika ..
onda napravim beshamel sos, pa njim poprskam prvu koru, pa stavim drugu i na nju crveni sos i takonaizmenicno do kraja ...
a da, zaboravio sam sir, punooooo sira po crvenom sosu :):)
najbolji je ekoprodukt, kaonik sa 55 % m.masnoce jer se topiiii strasno :))

pa u rernu na 200 oko 30-40 min, dok ne dobije zlatnu boju :):)

lepo drustvo :):)
i naravno, casa lepog vina

P R I J A T N O

moje lazanje su takođe dobro prošle.....
ali, danas tj. jutros sam naprvila potaž od šampinjona - na 2 kašike maslinovog i jednu kašiku ulja od bundeve sam propržila 2 kašike brašna....nalila sam litar i po vode, dodala skoro samlevene šampinjone (300 g) i začinila začinom c i biberom. na kraju jedno umućeno jaje, a svakome u tanjir po kašika milerama.
posle toga idu ražnjići od piletine umotani slaninom i ogromna količina salate (zelena i mladi luk).
vino belo...''žilavka'' iz mostara ili tako nešto. važno je da bude hladno.

slabo me ""castite" za moje varjacotvorevine :):);)

ajde sad, evo vam poslednja sansa
imam ludoooo luduuuu ideju za vas koje imate malu decu
ima da ih raspametite :):):)

elem, naseckate virsle na 2-3 cm duzine i kroz njih provucete nekuvane spagete i onda zajedno sluvate ;)
i to je to
prelivi po zelji
originalna slika je na prilozenom linku, prijatno

http://www.boingboing.net/2009/04/21/freaky-food-fun-inse.html

sad da vas vidim ;)

da, samo polako i pazljivo :):)

to je cela mudrost, ideja
i virsla i testo se inace kuvaju isto dugo :)

Prilozi

• virsle+spageti.jpg
    virsle+spageti.jpg
    84,1 KB · Pregleda: 13
Poslednja izmena:
Nista:ok:! Izlazim negde na klopu:D!
Ovih dana bih htela pravu srpsku gibanicu ali nekako mi ne uspeva:confused:. Ovde na Siriusu nema one prave kore da se kupi ko sto u Srbiji ima. Ima u turskim ducanima one kore za burek ali ni to nije to ... osim toga, nekako mi gibanica ispadne debela ko torta ... negde gresim, mozda neko zna originalan recep:)?

Sorry na losem srpskom jeziku!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back