Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e,ja danas spremala onu corbu od praziluka, micimacko je postvaiola recept i mnooogo je dobra, samo sto su mi bademi izgoreli,al to nije bitno : )
nego,sutra bih spremala snicle, tj ne sutra, ovih dana, sa sososm od sampinjona, onako kada se zajedno spreme, sa belim vinom mislim i slatkom pavlakom,ali ne znam kako, nikada to nisam spremala a volim da jedem

lako danina drugarice :):)

na luku ili praziluku ili mladom luku izdinstas snicle i od zavisnosti od vrste mesa, stavis seckane sampinjone ili odmah-ako je svinjsko meso ili na pola ako vise volis junece. zalijes belim vinom, zacinis i pustis da se krcka na laganoj vatri. pred kraj zalijes slatkom pavlakom i to je to

postoji i duzi nacin, na ulju kratko isprzis snicle koje si pobrasnjavila, tek toliko da dobiju boju i da im se napravi korica pa ih izvadis i u tu mocu ubacis odmah luk i sampinjone, pa vratis snicle, zalijes vinom i pustis da se krcka. kad je gotovo, izvadis meso, pa u sve to ubacis pavlaku i sjedinis tek toliko da baci jedan kljuc, ako je moca obilnija mozes da je stegnes sa malo skroba ili samo malo brasna, i posle par minuta, tek toliko da se brasno ukuva, sos, preliv je gotov :):)

da li sam zasluzio poljubac ? :):):)

lako danina drugarice :):)

na luku ili praziluku ili mladom luku izdinstas snicle i od zavisnosti od vrste mesa, stavis seckane sampinjone ili odmah-ako je svinjsko meso ili na pola ako vise volis junece. zalijes belim vinom, zacinis i pustis da se krcka na laganoj vatri. pred kraj zalijes slatkom pavlakom i to je to

postoji i duzi nacin, na ulju kratko isprzis snicle koje si pobrasnjavila, tek toliko da dobiju boju i da im se napravi korica pa ih izvadis i u tu mocu ubacis odmah luk i sampinjone, pa vratis snicle, zalijes vinom i pustis da se krcka. kad je gotovo, izvadis meso, pa u sve to ubacis pavlaku i sjedinis tek toliko da baci jedan kljuc, ako je moca obilnija mozes da je stegnes sa malo skroba ili samo malo brasna, i posle par minuta, tek toliko da se brasno ukuva, sos, preliv je gotov :):)

da li sam zasluzio poljubac ? :
):):)

jesi :cmok:

Prokooooo daj neki dobar recept za piletinu i neko povrce pls! :aha: sve varijacije piletine mi se smucile... :roll:

jednostavan reccept:
iz vokijevog kuvara
stari monaski nacin pohovanja piletine

uzmes piletinu, nikad prethodno skuvanu, ali najlakse ti je belo meso iseceno u tanke snicle, pa u brasno pa u jaja p u DROBLJENE ORAHE nikako mlevene, nego sitno seckane
ako su presitni ili mleveni, izgorece pre nego se meso ispece i to je to :):):)
prilog, na kockici putera izdinstaj malo sargarepe pomesane sa kukuruzom secercom
za decu je to interesantna kombinacija, crveno i zuto :)

jednostavan reccept:
iz vokijevog kuvara
stari monaski nacin pohovanja piletine

uzmes piletinu, nikad prethodno skuvanu, ali najlakse ti je belo meso iseceno u tanke snicle, pa u brasno pa u jaja p u DROBLJENE ORAHE nikako mlevene, nego sitno seckane
ako su presitni ili mleveni, izgorece pre nego se meso ispece i to je to :):):)
prilog, na kockici putera izdinstaj malo sargarepe pomesane sa kukuruzom secercom
za decu je to interesantna kombinacija, crveno i zuto :)

Hvalaaaa... :hvala: CMOK! :zag: :cvet:

Šta planirate za sutra?
Hoće biti roštilja, kotlića...? dajte recepte za marinade, tajne sastojke, cake i sl ;)

Kod nas će biti roštilj, muž pravi ćevape i uštipke :cool:
a ja ću da se pozabavim piletinom i salatama :D

pa od ponedeljka na dijetu :lol:

Šta planirate za sutra?
Hoće biti roštilja, kotlića...? dajte recepte za marinade, tajne sastojke, cake i sl ;)

Kod nas će biti roštilj, muž pravi ćevape i uštipke :cool:
a ja ću da se pozabavim piletinom i salatama :D

pa od ponedeljka na dijetu :lol:

Mackice jesi li ikad spremala Spareribs?! To su ti rebarca, e sad od koje zivotinje da me ubijes... :think: ali je caka u tome da budu na grilu spremljena i na svakih par minuta ih premazujes marinadom od meda, malo senfa i origana :aha: ja to jedem u Becu, jer su tamo najbolje! :aha: kad sledeci put odem slikacu vam, pa cu staviti da vidite kako dobro izgleda, a tek ukuuuus... :zaljubljena:

Meni muž ne da medom da priđem roštilju :lol:
A ni bez meda :lol: to je stvarno nešto u šta se ne mešam ;)
evo vam link za somune http://forum.krstarica.com/threads/280118
Mamamaja je kraljica, znači ja joj se divim svakodnevno na kulinarstvu

LM, sutra ja mesim somune, pečem u NOVOJ rerni :cool:
Pravim salatu od kukuruza i susama, neku mešavinu zeleniša i urnebes
Krompiriće za decu.

Muški su zaduženi za roštilj.
Kolače i krofne imam u zamrzivaču :cool:

Eto, prijatno, lepo se provedite i najedite, pa posole ručka neka odbojka, fudbal, roleri i sl. ;)

Meni muž ne da medom da priđem roštilju :lol:
A ni bez meda :lol: to je stvarno nešto u šta se ne mešam ;)
evo vam link za somune http://forum.krstarica.com/threads/280118
Mamamaja je kraljica, znači ja joj se divim svakodnevno na kulinarstvu

LM, sutra ja mesim somune, pečem u NOVOJ rerni :cool:
Pravim salatu od kukuruza i susama, neku mešavinu zeleniša i urnebes
Krompiriće za decu.

Muški su zaduženi za roštilj.
Kolače i krofne imam u zamrzivaču :cool:

Eto, prijatno, lepo se provedite i najedite, pa posole ručka neka odbojka, fudbal, roleri i sl. ;)

poslije rucka jedino mogu da spavam i lezim ne pada mi na pamet da se opterecujem fizickom aktivnoshcu. a i nije zdravo. uostalom vidjece se za 20-30 godina kad vi budete babe i dede a ja u cvijetu mladosti :manikir:

Poslednja izmena:
Ima li neko recept za tortu ili kolace a da imaju kombinaciju cokolade i pomorandze?
Mogu orasi, lesnici a ne moze puding. :)

Ja ovaj cesto pravim :)

Jafa kolac
kora:4 jaja,12 kasika secera,12 kasika brasna,12 kasika ulja,12 kasika mleka
Prvo umutiti secer i jaja mikserom,zatim dodaj ulje i mleko,promesati pa dodati brasno.Opet promesati i dodati prasak za pecivo pa ispeci.Kad ispeces koru preseci po pola(po duzini) i jednu polovinu izdrobi.
fil:350 g secera i 1 casu vode prokuvaj i preli na koru.Dodaj 2 kasike marmelade,sok od 2 narandze i koru od narandzi izrendaj i sve pomesaj.
Donju koru malo premazati marmeladom i stavi odozgo ovu smesu.Posle stavi u frizider da se stegne,zatim odozgo prelij cokoladom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back