Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Afro, svaka čast; al' dok si ti napisala, moj je bio već pojeden :mrgreen:;)

Ovako sam ga spremila -
Raštan prvo oprala i očistila, pa zatim blanširala. Nisam znala za foru sa smrzavanjem, ali odlično za sledeći put.
Iseckala crni i beli luk na sitno, očistila tri krompira i isekla na četvrtine i očistila jednu šargarepu. Sipala malu ulja i sve izmešala; izmrvila jednu goveđu kocku, nalila vode, stavila dimljeno ćureće krilo (ono što nisam znala šta ću s njim još prošle nedelje :lol:) i poklopljeno gurnula u rernu na jedno dva sata. Onda otklopila čisto da se to krilo malo zapeče i gotovo.
Meni je baš lepo bilo, ja pokupila sav zeleniš :)

A kako se spremaju ti bataci sto stoje u jogurtu..cini mi se da sam imala neki recept ali i susam je bio u igri jel to to!?

verovatno jeste....postaviš batake na pleh,ja ih premažem u 1dl ulja rastvorenom vegetom,i onda preliješ sa litrom jogurta,to se radi kasno uveče,i do jutra skroz upije jogurt,od toga će biti veoma mekan iznutra a hrskav spolja kad se ispeku...pre pečenja baciš u tanjir sa susamom pa koliko prihvati,i onda se peče na malo ulja...gotovo je veoma brzo...

doručak preskočila, za ručak imam sarmice od zelja od juče i sad mozgam šta da spremam za sutra a da bude zgodno da ga jedno dete samo podgreje oko pola jedan kad polazi u školu, pa da drugo dete ako je mnogo gladno pa ne može da nas čeka kad dođemo sa posla oko 1 pola 2 opet samo pdgreje i da onda oko 3 Alfa i ja ručamo ili ako Alfa ima operacije koje se oduže da jede kad stigne.
Naravno da za podgrevanje koristimo mikrotalasnu (sigurnija sam da slučajno šporet ne ostane uključen,da ne zagori celo jelo i sl).
Ali ajde dajte mi neku ideju po mogućstvu sa mlevenim mesom, a da nisu špagete, lazanje i musaka
Mnogo tražim:dash::dash:

doručak preskočila, za ručak imam sarmice od zelja od juče i sad mozgam šta da spremam za sutra a da bude zgodno da ga jedno dete samo podgreje oko pola jedan kad polazi u školu, pa da drugo dete ako je mnogo gladno pa ne može da nas čeka kad dođemo sa posla oko 1 pola 2 opet samo pdgreje i da onda oko 3 Alfa i ja ručamo ili ako Alfa ima operacije koje se oduže da jede kad stigne.
Naravno da za podgrevanje koristimo mikrotalasnu (sigurnija sam da slučajno šporet ne ostane uključen,da ne zagori celo jelo i sl).
Ali ajde dajte mi neku ideju po mogućstvu sa mlevenim mesom, a da nisu špagete, lazanje i musaka
Mnogo tražim:dash::dash:

šta kažeš za ćufte u paradaiz sosu......:???:

ali ne ono pržiš ćufte i napraviš sos i još nešto uz to...nego da ih "skuvaš" u sosu od
paradaiza....lako se sprema, još lakše greje u mikrotalasnoj......:cool:

Ajde sad me prosvetli i ti sa kuvanim cuftama pa da se pokrijem necim i sednem u cosak..il da pocnem da posecujem neke kuvaricke forume...:rumenko:

dokle bre da te učim mačko jedna.....:lol:

ovako.....napraviš smesu za ćufte to znaš....:ok:...uzimaš rukom i praviš male kuglice
pa ih na vrelom ulju onak brzo propržiš tek da se meso poveže...znači ne ispržiš ih
skroz......u drugoj posudi koje može u rernu....naprviš paradaiz sos malo gušći..dobro
za začiniš...pa u njega ubaciš ćufte...i naliješ mlakom vodom da ogrezne...može i
malo više prodrmaš šerpu tek da se onaj sos fino razredi.....još malo samo začina
i bibera...ako ne voliš ne mora........i pravac rerna.......;)

uz to kao prilog možeš svašta....ja obično obarim integralni pirinač, meni je
ukusniji a i zdraviji je.....stvar ukusa.....:heart:

prijatno.......:bye:

dokle bre da te učim mačko jedna.....:lol:

ovako.....napraviš smesu za ćufte to znaš....:ok:...uzimaš rukom i praviš male kuglice
pa ih na vrelom ulju onak brzo propržiš tek da se meso poveže...znači ne ispržiš ih
skroz......u drugoj posudi koje može u rernu....naprviš paradaiz sos malo gušći..dobro
za začiniš...pa u njega ubaciš ćufte...i naliješ mlakom vodom da ogrezne...može i
malo više prodrmaš šerpu tek da se onaj sos fino razredi.....još malo samo začina
i bibera...ako ne voliš ne mora........i pravac rerna.......;)

uz to kao prilog možeš svašta....ja obično obarim integralni pirinač, meni je
ukusniji a i zdraviji je.....stvar ukusa.....:heart:

prijatno.......:bye:
Ih..prosto ko pasulj..:lol::lol::lol::lol:

Evo malo i ja de se istaknem na ovoj temi..Posto ja obozavam ribu bice u skladu sa tim.
OSLIC

8 kom fileta oslica 100 ml.belog vina(ja stavim i vise) , šargarepa,crni luk,persun,paskanat,sok os 1 limuna,praziluk 2 komada recimo,celer malo..so,malo i limunove kore,biber po ukusu.Ja licno ne volim pa ga samo onako reda radi,,,
Povrce iseckati..
U vatrostalnu posudu naliti vino i staviti u rernu-hladnu da se lagano zagreva,kada je toplo dodati povrece ovim redom:prvo praziluk i luk pa onda ostalo.Vratiti na desetak minuta u rernu.Narendati u to koru limuna a oslic u medjuvremenu pokvasiti sokom limuna i dobro posoliti..redjati filete preko povrca.Peci zajedno bar jos pola sata..moze i malko duze..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back