Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo malo i ja de se istaknem na ovoj temi..Posto ja obozavam ribu bice u skladu sa tim.
OSLIC

8 kom fileta oslica 100 ml.belog vina(ja stavim i vise) , šargarepa,crni luk,persun,paskanat,sok os 1 limuna,praziluk 2 komada recimo,celer malo..so,malo i limunove kore,biber po ukusu.Ja licno ne volim pa ga samo onako reda radi,,,
Povrce iseckati..
U vatrostalnu posudu naliti vino i staviti u rernu-hladnu da se lagano zagreva,kada je toplo dodati povrece ovim redom:prvo praziluk i luk pa onda ostalo.Vratiti na desetak minuta u rernu.Narendati u to koru limuna a oslic u medjuvremenu pokvasiti sokom limuna i dobro posoliti..redjati filete preko povrca.Peci zajedno bar jos pola sata..moze i malko duze..

A znam i jedan super recept isto oslic al sa suvim sljivama..e to je loodilo..al sad moram kuci dosta sam radila danas...:roll::roll::bye:

i čekamo taj super recept...tek da znaš nećeš se lako izvući.......:heart:

a ovo gore baš dobro izgleda......probaću.....;););)

JA cufte spremam u tiganju...
Poceta isti al sredina i kraj drugaciji...

Dakle posle mesa za cufte, proprzim na tiganju, da porumene, izvadim, u tiganj sipam kašiku brasna i aleve paprike, ceo tomatino od 0.5 l i malo vode, izmesam , i u to vratim cufte, poklopim i kuvam na laganoj vatri 30 min.

Manje isprljanog posudja , efekat isti ! :)

Neee........smesa za ćufte ide ovako.....:)

pola kg melvenog mešanog mesa.....2 cela jaja....1-2 kašike vegete, kašičica aleve
paprike....3-4 sitno seckana čena belog luka.....i sredina od starog hleba koja je
pre toga bila potopljena u vodu...pa dobro isceđena...može pola praška za pecivo
ali ja ne stavljam nikakve te praškiće......:ok:

znači dobro se to sve zamesi onako rukom da se lepo sjedini....i prave se kuglice
od mase koju imaš......ako je manja porodica dovoljno je 300 gr mesa i jedno jaje
naravno i beli luk u tom slučaju smanjiti jer će osovojiti ostale ukuse...:)

to je jednostavno lako...i ukusno...one se mogu i samo pržiti...na ulju ali u tom
slučaju bi trebalo da im oblik podseća na manje pljeskavice....pa uz spanać ili blitvu,
šta već......:)

Sta pricas bre Čizmo??? :think: ????

U prodavnicama ima da se kupi dodatak za cufte, sarme, paprike, piletinu...
to je zacin u pakovanju od 100 grama, mozda (ne znam napamet). Vrlo je dobar i zaista popravi ukus.
Bas cu sada da vidim ko je proizvodjac jer imam negdje u kuhinji.

Zasto te pitam... prije mozda mjesec dana sam dosao kuci i imao cufte za rucak i komentarisah kako su izvanredne.
Sacekaj par minuta da vidim ko je proizvodjac...

C proizvod.
Znaci, imas ga u prodavnici.

Poslednja izmena:
Ali ajde dajte mi neku ideju po mogućstvu sa mlevenim mesom, a da nisu špagete, lazanje i musaka
ja volim da mleveno meso smuljam sa kuvanim pirincem i karfiolom, pa zapecem sa jajima uuuups izvini, i to je musaka :rumenko: ja nekako uvek pod "musakom" podrazumevam da je s krompirom. :)

eh, nista onda, evo argentinskog cevapa onda:
Argentinski ćevap

Sastojci:
Sos:
casa kisele pavlake
kesica (200 grama) majoneza
1 cen belog luka ko voli, moze i persun ko voli, ja ne volim :)

Cevapi:
1/2 kg mlevenog mesa
1/2 kg krompira
3 jajeta
malo sode bikarbone ili praska za pecivo
biber, so, zacin, persun

krompir skuvas u ljusci, oljustis pa krupnije narendas, pomesas sa mesom, 2 jajeta i jednim zumancetom, a belance ostavis za premaz. dodas sodu, zacine, stavis kratko u frizider da se stegne, onda uvaljas u prezle (ne mora) i premazes umucenim belancetom. przis u ulju.
prohladis, posluzis sa sosom, uh, kaloricnoooo. :)
a sos moze i da se preskoci.

Ja na krmenadle i vrat , kad pečem na teflonu stavljam Kotanyi zacin za snicle...savrsen ukus da, ne treba ni vegeta ...Obavezno probaj...

Probala sam i neki Hit zacin zove se Steak Pepper...Isto dobar , al je možda malko al vrlo malko ljut , al ja volim pa mi ne smeta...Ipak dete ne moze.

Ista firma pravi i neki kineski zacin, dodajem ga kad spremam kineska jela koja nisu slatka i mogu vam reci dobar ukus da , al je takodje malo ljut .

Afrodita i ja tako pravim ćufte, samo stavljam manje belog luka, a dodajem u smesu i crni luk (crni i beli luk rendam) ..... A kada se umesi, ova smesa odstoji pola sata u frižideru pa tek onda pravim kuglice koje pržim ...

ja volim da mleveno meso smuljam sa kuvanim pirincem i karfiolom, pa zapecem sa jajima uuuups izvini, i to je musaka :rumenko: ja nekako uvek pod "musakom" podrazumevam da je s krompirom. :)

eh, nista onda, evo argentinskog cevapa onda:
Argentinski ćevap

Sastojci:
Sos:
casa kisele pavlake
kesica (200 grama) majoneza
1 cen belog luka ko voli, moze i persun ko voli, ja ne volim :)

Cevapi:
1/2 kg mlevenog mesa
1/2 kg krompira
3 jajeta
malo sode bikarbone ili praska za pecivo
biber, so, zacin, persun

krompir skuvas u ljusci, oljustis pa krupnije narendas, pomesas sa mesom, 2 jajeta i jednim zumancetom, a belance ostavis za premaz. dodas sodu, zacine, stavis kratko u frizider da se stegne, onda uvaljas u prezle (ne mora) i premazes umucenim belancetom. przis u ulju.
prohladis, posluzis sa sosom, uh, kaloricnoooo. :)
a sos moze i da se preskoci.

Ovo nisam jela nikada a kazu da je dobro..samo ..mnogo jako..:D

imam ja još jedan recept za ćufte ali ne ide hleb već brašno i u to se doda pola
praška za pecivo.....2 dcl vode....i rendana glavica crnog luka izmiksa se i stavi
u frižider....ali to ja vadim kašikom i direktno stavljam na ulje da se prži ne pravim
ni kuglice...ništa.....jako je lepo i bude dosta od recimo 300 gr mesa...ali ove
ćufte kako sam napisala....pravila mi još mama....nekako možda zato tako
volim......:)

ja koristim začin za krompir i začin za salatu....Podravkin...odličan je...a
te dodatke za punjene paprike...roštilj...nisam ali vredi probati...mada
sam malo skeptik po pitanju tih nekih dodataka....da peršun, mirođiju i
svo to sveže ili sušeno....može....a ovo nisam...belog luka u mojoj kujni
baš dosta...zdravo je a i navike su čudo....;)

p.s. brašna od prilike 4-5 kašika....u te ćufte...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back