bundeva
Buduća legenda
- Poruka
- 29.061
ebi ga, zak, mislim da posle ovoliko godina vec svi znaju nastavak 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Evo malo i ja de se istaknem na ovoj temi..Posto ja obozavam ribu bice u skladu sa tim.
OSLIC
8 kom fileta oslica 100 ml.belog vina(ja stavim i vise) , šargarepa,crni luk,persun,paskanat,sok os 1 limuna,praziluk 2 komada recimo,celer malo..so,malo i limunove kore,biber po ukusu.Ja licno ne volim pa ga samo onako reda radi,,,
Povrce iseckati..
U vatrostalnu posudu naliti vino i staviti u rernu-hladnu da se lagano zagreva,kada je toplo dodati povrece ovim redomrvo praziluk i luk pa onda ostalo.Vratiti na desetak minuta u rernu.Narendati u to koru limuna a oslic u medjuvremenu pokvasiti sokom limuna i dobro posoliti..redjati filete preko povrca.Peci zajedno bar jos pola sata..moze i malko duze..
A znam i jedan super recept isto oslic al sa suvim sljivama..e to je loodilo..al sad moram kuci dosta sam radila danas...![]()

????

Sta pricas bre Čizmo???????
A ja danas ...kuvanu šargarepicu, roštilj kobaje i EGIPATSKU SALATU !
ja volim da mleveno meso smuljam sa kuvanim pirincem i karfiolom, pa zapecem sa jajima uuuups izvini, i to je musakaAli ajde dajte mi neku ideju po mogućstvu sa mlevenim mesom, a da nisu špagete, lazanje i musaka
ja nekako uvek pod "musakom" podrazumevam da je s krompirom. 

Afrodita i ja tako pravim ćufte, samo stavljam manje belog luka, a dodajem u smesu i crni luk (crni i beli luk rendam) ..... A kada se umesi, ova smesa odstoji pola sata u frižideru pa tek onda pravim kuglice koje pržim ...

ja volim da mleveno meso smuljam sa kuvanim pirincem i karfiolom, pa zapecem sa jajima uuuups izvini, i to je musakaja nekako uvek pod "musakom" podrazumevam da je s krompirom.
eh, nista onda, evo argentinskog cevapa onda:
Argentinski ćevap
Sastojci:
Sos:
casa kisele pavlake
kesica (200 grama) majoneza
1 cen belog luka ko voli, moze i persun ko voli, ja ne volim
Cevapi:
1/2 kg mlevenog mesa
1/2 kg krompira
3 jajeta
malo sode bikarbone ili praska za pecivo
biber, so, zacin, persun
krompir skuvas u ljusci, oljustis pa krupnije narendas, pomesas sa mesom, 2 jajeta i jednim zumancetom, a belance ostavis za premaz. dodas sodu, zacine, stavis kratko u frizider da se stegne, onda uvaljas u prezle (ne mora) i premazes umucenim belancetom. przis u ulju.
prohladis, posluzis sa sosom, uh, kaloricnoooo.
a sos moze i da se preskoci.

E da ...pa to je bitno...u frizider na pola h...
A mož se doda i Mirodjija !
Sitno seckana !
I kad se setimo svih sastojaka , mozda neko i uspe da napravi ćufte po našoj recepturi !![]()