- Poruka
- 20.599
Ja nemam ideju sta danas da spremamo...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

)
Коцкице, дала си ми идеју шта да ми кува муж данас!
Ено, крчка се слатки купус...![]()

Punjeni krompir:
Krompir (5-6, zavisi od kolicine osoba) oljustiti i onda izdubiti ali ne preterano (uhvatiti ga cvrstoi onda ostrim, tankim nozem unutra kruznim pokretima, ovo zvuci totalno perverzno). Unutra staviti malo izrendane korice limuna, pola cena belog luka, jednu ringlicu, parce slanine i list neke travke (ja sam stavila svez origano a u originalnom receptu pise zalfija). Preliti maslinovim uljem i posuti morskim solju i staviti u rernu. Okretati ih s vremena na vreme.
Spikovani svinjski but:
But izbosti nozem i napraviti rupe (ubosti pa napraviti rupu prstom, odlicno za besne ljude i lecenje frustracija). U stavu rupu staviti (sve iseceno na stapice) beli luk, slaninu, koru limuna i trave. Posuti solju i origanom.
Uzeti povecu serpu, staviri maslinovo ulje i but na jako proprziti sa svih strana. Smanjiti vatru i dodati glavicu crnog luka, krupno secenu. Posle 5 min dodati i sve ono sto vam je ostalo od spikovanja (slanina, beli luk, limun). Dodavati po malo vode i dinstati pod poklopcem. Negde 20 min pred kraj, doliti crno vino. Pred sam kraj obavezno otklopiti serpu da ispari alkohol.

I
Odakle vam svima već sarmaMi prvu jedemo za NG uglavnom

Pravi si domacinkupus se uvek moze ukiseliti, pa cak i leti, evo ja sam vec jednu manju turu ukiselio i za desetak dana eto sarme![]()

I moj tata to radi...ukiseli kupus u kuci na sobnoj temperaturi za par dana...kupus se uvek moze ukiseliti, pa cak i leti, evo ja sam vec jednu manju turu ukiselio i za desetak dana eto sarme![]()

I ovo mi se svidja. Samo se bojim da cu da zeznem ove rupe.... Kolika rupa treba da bude da smestim ti i slaninu i ringlice (nisam sigurna sta to bese, neke sljivice?) Nadev ne ispada dok okreces but za vreme przenja?
A izdubljeni krompir se baca?
Skoro da osecam miris ovog limuna i buta u vinu...
ja nisam volela kad sam bila mala, a sad...njaaammm...ja i pored najbolje volje ne mogu da ukapiram tikvice =)

Jao kako en mozes..pa pohovane pa punjene pa musaka,pa rendane od kojih se prave snicle od povrca...pa pita od tikvica...mljac,mljac..ja i pored najbolje volje ne mogu da ukapiram tikvice =)
pa nije ni meni =)
nego da vas pitam nešto..
koj li je meni đavo te u ovo doba ogladnim ko prase i do polaska na spavanje (što se obično desi i u 1-2) ostanem tako gladna jela-ne jela?

Mozda si trudna!![]()
pa i nisam =)
Ma znam da može, nego ne kapiram da neko ima toliko vremena da više puta u toku godine kiseli kupus. A ako ga ukiseliš prerano, onda ćeš ga imati samo DO NG, umesto OD NGkupus se uvek moze ukiseliti, pa cak i leti, evo ja sam vec jednu manju turu ukiselio i za desetak dana eto sarme![]()

Da, i ja bih mogla tikvice nekoliko puta nedeljno cele godine, ne kapiram da ih neko ne voliJao kako en mozes..pa pohovane pa punjene pa musaka,pa rendane od kojih se prave snicle od povrca...pa pita od tikvica...mljac,mljac..
... dobro poslis da odstoje i puste vodu, ocedis ih od vode...spremis...