Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao,meni moj Stefa juče ubi se objašnjavajući šta je ručao u školici... I pred kraj dana mu sine lampica :idea:
Pa, one maje, maje, maajeee loptice :!:
:eek:
Pa znas, mama, secas se??? PUUUNOOO maajiiih loptica :cool:
:confused:
:???::???::???::???::???:
GRAŠAK :?::idea:
Da, mama, glasak :idea:
:hahaha:
Svima sam zadavala zagonetku, niko nije ukapirao:lol:

Nego, htedoh da kažem - toliko često je kod kuće jeo grašak:confused:... Ne volim da ga vidim, ni u.... ruskoj salati :confused:

Pita od tikvica
Kore za pitu,pavlaka(malo je razredjivati sa jogurtom)tikvice of course isecene na snite..
ikvice se iseku i dobro posole,neka odstoje 15tak minuta.Kore redjati po dve i svaku kvasiti po malo kis vodom a svaku drugu mazati pavlakom i redjati tikvice mestimicno.Moze se u to sve ukljuciti i nesto suhomesnato ili sir recimo ali meni je najbolja light varijanta.
I tako redjas...dok ima kora.Kupis pola kile ne vise..
Iseces je pre pecenja i zalisjes sa 2 umucena jaja i jednom pavlakom.
Pece se 40tak minuta..tj.dok ne bude gotovo.

Pita od tikvica
Kore za pitu,pavlaka(malo je razredjivati sa jogurtom)tikvice of course isecene na snite..
ikvice se iseku i dobro posole,neka odstoje 15tak minuta.Kore redjati po dve i svaku kvasiti po malo kis vodom a svaku drugu mazati pavlakom i redjati tikvice mestimicno.Moze se u to sve ukljuciti i nesto suhomesnato ili sir recimo ali meni je najbolja light varijanta.
I tako redjas...dok ima kora.Kupis pola kile ne vise..
Iseces je pre pecenja i zalisjes sa 2 umucena jaja i jednom pavlakom.
Pece se 40tak minuta..tj.dok ne bude gotovo.
oooo, njam njam, znaci tikvice se seku, ne rendaju, ok. :ok:
snicle od povrca? :)

Ne treba ti brasno..veruj mi...Nikakve koristi od njega.
U serpu stavim ulje,iseckan crni luk ili praziluk,jedan cen belog luka,2-3 sargarepe,i grasak..nalijem velikom soljom vruce vode u kojpj sam istopila kocku za supu...Prelijes grasak.Poklopis i stavis na dvojku,posle izvesnog vremena ako je voda isparila,dodas jos malo i opet poklopis..tako dok grasak ne bude kuvan..Poenta je da voda ispari ako zelis grasak kao prilog.
Sta ce ti i krompir,samo jos skroba i nista vise..

oooo, njam njam, znaci tikvice se seku, ne rendaju, ok. :ok:
snicle od povrca? :)
Sargarepu,tikvice,krompir izrendati pa pomesati sa jednim jajetom,solju,ili vegetom,i sa malo prezli.
Praviti sniclice,tapkati kao fasirane pa malo umociti u brasno..Prziti.
To je naj nezdravija varijanta povrca..jer em se przi em se jede sa majonezem posle..Al je lepo,bas lepo...
A moze i samo od tikvica..Napravis testo kao za palacinke samo gusce,posolis i dodas izrendane tikvice...Vadis kasikom i przis u dosta ulja.

Ne treba ti brasno..veruj mi...Nikakve koristi od njega.
U serpu stavim ulje,iseckan crni luk ili praziluk,jedan cen belog luka,2-3 sargarepe,i grasak..nalijem velikom soljom vruce vode u kojpj sam istopila kocku za supu...Prelijes grasak.Poklopis i stavis na dvojku,posle izvesnog vremena ako je voda isparila,dodas jos malo i opet poklopis..tako dok grasak ne bude kuvan..Poenta je da voda ispari ako zelis grasak kao prilog.
Sta ce ti i krompir,samo jos skroba i nista vise..

E probacu i ovako! :ok: hvala... :heart:
A inace sve krknem jer i meni i bebi u meni prija... plus ja ne jedem hleb uz grasak ako u njemu ima krompira a i ne jedem grasak kao prilog vec kao glavno jelo :mrgreen:

Sargarepu,tikvice,krompir izrendati pa pomesati sa jednim jajetom,solju,ili vegetom,i sa malo prezli.
Praviti sniclice,tapkati kao fasirane pa malo umociti u brasno..Prziti.
To je naj nezdravija varijanta povrca..jer em se przi em se jede sa majonezem posle..Al je lepo,bas lepo...
A moze i samo od tikvica..Napravis testo kao za palacinke samo gusce,posolis i dodas izrendane tikvice...Vadis kasikom i przis u dosta ulja.

super.
ja pravim varijantu tikvice, krompir i sir.
lepo, nego sta, mada majonez izbegavam.
uh sad me je ona pita zaintrigirala, moram da pravim za veceru. :heart:

Ja nikada ne stavljam meso u varivo..ni u grasak ni u boraniju ni u sta..uvek meso ide baska...
Ali ako hoces zajedno onda sa onim lukom na pocetku moras da izdinstas i junetinu recimo isecenu na kockice..dobro da je izdinstas..pa tek onda grasak i dalje sve ostaje isto.:)

sigurno nije kazao loptice nego joptice
tako sam i ja zvala grasak :):):)
:heart:
Više je zvučalo kao voptice :lol:

devojke, dajte recepte. :)
Kroketi:
Izrendaju se tikvice, posole, kad odstoje iscede se; staviš jedno jaje, brašna, malo praška za pecivo, začini po ukusu (peršun, beli luk, bosiljak, majčina dušica, biber....). To je osnovni recept, vadi se kašikom i prži u ulju. Može se dodati svašta još - sir, sitni, feta, kačkavalj, slaninica, šunkarica, krompir, luk....... pfffff, izbor je neograničen ;)

A pitu ja pravim kao gibanicu, samo dodam izrendane (pa posoljene i isceđene :lol:) tikvice

Više je zvučalo kao voptice :lol:

Kroketi:
Izrendaju se tikvice, posole, kad odstoje iscede se; staviš jedno jaje, brašna, malo praška za pecivo, začini po ukusu (peršun, beli luk, bosiljak, majčina dušica, biber....). To je osnovni recept, vadi se kašikom i prži u ulju. Može se dodati svašta još - sir, sitni, feta, kačkavalj, slaninica, šunkarica, krompir, luk....... pfffff, izbor je neograničen ;)

A pitu ja pravim kao gibanicu, samo dodam izrendane (pa posoljene i isceđene :lol:) tikvice
Meni se kad su rendane ne osecaju u dovoljnoj meri...Probala sam kada se izrendane pomesaju sa izrendanim kackavaljem pa ista prica...
Manji je posao ako se redjaju.:)

jednu tablu lisnatog testa razvuci u manji pleh,naravno prethodno podmazan i posut brasnom...
Crni lik iseci na kolutove jedno 2 manje glavice.Kolutove redjati na testo,odozgolistove kackavalja pa preko listove praske sunke mada je dobro i sa necim malo dimljenim.
Poklopiti drugom tablom testa i zatvoriti sa strane ivice..Iseci pre pecenja i zaliti sa pavlakom i jajima..
Super vecera,a super je i sutradan za dorucak.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back