Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Filete soma (ili neke druge ribe) nakapati limunom, posoliti, pobiberiti; staviti u nauljenu tepsiju; zaliti jednakim količinama belog vina, pirea od paradajza i pavlake (oko 1,5 dl od svakog).
Ubaciti u rernu na oko pola sata, posuti peršunom i belim lukom i voila :)
Može bareni pirinač uz to

Ja sam sad kad sam videla temu skontala da sam za ceo dan pojela šaku ljutog čipsa, uz njega popila čašu koka kole, onda to sve zalila mokom, i sad cu da idem da se ubijem kakvu zdravu hranu sam ja danas unela u sebe ! Dobro da još mrdam!

Meni bili neki gosti pa sam htela da pravim dagnje. Onda je muz otisao da ih kupi i doneo malo pa sam morala da smislim usput sta sa njima i da odem da dokupim. I ispalo je ovo:

Izdinstati 3,4 glavice luka na maslinovom ulju pa dodati 4,5 cenova belog luka (sitno iseckati), 2 tikvice, malo bundeve (sve iseci ne mnogo tanko) i kad se to sve prodinsta, dodati pelato i sok od paradajza. U to dodati par skampa (skampova? :D Mogu i sitniji rakovi, jeftiniji su), i recimo dva deblja fileta ribe (bilo koje ali sa cvrscom teksturom, ne oslic jer se raspada), krupno isecene i sveze trave - majcina dusica, origano i ruzmarin (mnogo je bolje sa svezim zacinima nego susenim).
Posto se skampi i riba kuvaju malo duze od dagnji, ovo dinstati 10-15 min. Onda dodati dagnje, naliti belim vinom, dodati malo aleve paprike, bibera, soli, poklopiti na 15 min pa otklopiti pred kraj.
Odvojeno skuvati malo krompira (povrca ovde treba po malo da ne ugusi dagnje i skampe), ne do kraja i pred kraj kuvanja svega dodati.
Uz to - italijanska foccacia (nasa lepinja sa fensi nazivom :D) sa ruzmarinom (bilo koji hleb se moze posuti ruzmarinom i zapeci i dobije se isti efekat) a uz to dva namaza, mogu jedan preko drugog a mogu i odvojeno. Jedan je puter pomesan sa ringlicama (male, slane ribice :D) sitno seckanim a drugi je bio pesto koji moze da se pravi ali ja sam ga kupila.
Pesto - mlevene pinjole ili bademi, svez bosiljak, beli luk, maslinovo ulje, parmezan i malo limuna - sve u blender.

Jedva sam oterala goste, jeli su tri puta i otisli sad (pola 4 ujutro). :D

Carbonare.
skuvate spagete. :)
preko njih prelijete sos, koji napravite na sledeci nacin:
150-200 grama pancete
2 pavlake
2 zumanceta
malo soli, vegete i bibera.
i to je sve.
proprzi se slaninica, skloni sa ringle, umesa pavlaka, vrati na ringlu da provri, pa se opet skloni sa ringle i ubace se zumanca, promesa i njaaaaam. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back