Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa bre ljudi sto me mucite,ja srecna sto sam nasla i kiseli kupus ovde
gde da nadjem kiselo mleko :(

tu papriku kupis svezu pa je ispeces?ili su one vec suve pa samo zagrejes na plotni?
to je ona suva paprika sa venaca,znaci crvena paprika koja se prethodno osusila.
bojim se da toga ima samo u zemlji srbijici,,,,ali ako hoces srpsko jelo uz njega najbolje idu srpski prilozi.
a kiselo mleko sama ukiseli :) treba ti mleko sa najvecim % masnoce....ili jos jednostavnije,kupi pavlaku ;)

I ja razmišljam o nekoj ribljoj čorbi. Baš dugo nismo jeli. Možda u subotu.

Kupila sam ono smrznuto mešano povrće, ali kao kineska mešavina. Ima nekih gljiva, bambusovih mladica i tako nešto sve čudno. Pa ne znam šta ću s tim. Mislim da ću samo malo propržiti, dodati soja sosa i uz to pirinač ili neke makarone.
Jel' neko to probao?

Hani i ja sam pomislila, sama ukiseli mleko; to nije nikakav posao, ostaviš ga na sobnoj temp. da se 'pokvari' i posle pokupiš odgore kajmak, a ono dole procediš u gazi ;-)

Da, a ako hoćeš da ubrzaš proces kvarenja, sipni kap-dva limuna, ili sirćeta, ili ubaci koricu hleba ;)
Ako posle ostaviš dugo da se cedi, dobiješ sir, kao onaj +švapski', sitan sir za gibanicu. A taj kajmak odgore je baš lep (samo pun masnoće;) )

to sve,kao i projice moracu da probam pre dana D
a je l da sipam u case tako da budu vec porcije ili kad se ukiseli u nekoj ciniji moze da se prespe?meni ovo zvuci mnogo prosto da bi bilo stvarno
mada secam se da je moja baba kiselila mleko,al za to joj je bila potrebna jedna casa kupovnog kiselog
pretpostavljam da treba da kupim punomasno,to i doors rece

juc sam rucala neke lignje punjene spanacem i racicima i blitvu...ne znam kako se sprema,nisam ja spremala,ali nesto bolje skoro nisam jela...moram da nadjem recept,ali mislim da nije neka nauka...:)

vi niste normalni majke mi
ee mislila sam da sam jedina koja nije luda za sarmama :D znam da svi sem mene padaju u nesvest kad se spomene sarma(od transa valjda :lol: )
ovde se npr uz podvarak pije neko belo suvlje vino
a uz mleveno meso+dimljeno se pije crno
a uz ta dva mesana nemam pojma :(
i sad bih zamolila betmena i munju koji su ispali pametni pa me kritikuju da budu isto tako pametni i kazu sta oni piju uz sarmu :p

koka kolu... ( :
nisam te kritikovao...... nego ove šo su ti rekli da dodaš kiselo mleko uz kiseli koopoos.....e...ja sam gledao na tv.....i sad trik pitanje je bilo....koja salata ide uz sarmu??...ne ide salata.....ni pod razno.... padneš ispit u ugostiteljskoj...( :

sarma se ..kod nas u šoomadiju slooži između soope i pečenja........nije glavno jelo... aj da je glavno..ša zna ta fracooskinja na koorasanima šo je rasla...al ...ako uz sarmu dodaš i soovo meso, malo slaninice........rebarca i djakonije......bez toga sarma nije sarma....uz to ide crno vino..al možeš ti da ponoodiš i soovo belo...pa čak i špricer...neće smeta....barem tako mislim i sad bezveze ispade da se mešam u toođe sarme......tako bih rekao...

koka kolu... ( :
nisam te kritikovao...... nego ove šo su ti rekli da dodaš kiselo mleko uz kiseli koopoos.....e...ja sam gledao na tv.....i sad trik pitanje je bilo....koja salata ide uz sarmu??...ne ide salata.....ni pod razno.... padneš ispit u ugostiteljskoj...( :

sarma se ..kod nas u šoomadiju slooži između soope i pečenja........nije glavno jelo... aj da je glavno..ša zna ta fracooskinja na koorasanima šo je rasla...al ...ako uz sarmu dodaš i soovo meso, malo slaninice........rebarca i djakonije......bez toga sarma nije sarma....uz to ide crno vino..al možeš ti da ponoodiš i soovo belo...pa čak i špricer...neće smeta....barem tako mislim i sad bezveze ispade da se mešam u toođe sarme......tako bih rekao...
nema coca cola
ja cu da sluzim kao glavno jer izmedju redova sarmi ja ubacim dimljeno meso(kao neke snicle ne znam kako se zove)i nema salate
ja volim da omeksam kiseli kupus nekom pavlakom
a kod nas u sumadiji sarma se sluzi posle supe i rinflajsa i pre pecenja,al nema sanse da francuski zeludac podnese sve to i tim redom:lol:
a spricer-to je meni greh,razblazivati vino bilo cim(a tek kad cujem za cuveni koktel bambus :( )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back