Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posle duge i iscrpne potrage, našla sam konačno recept za kelj koji želim da isprobam:
Obariti kelj u slanoj vodi, i iseći na rezance. Izdinstati mleveno meso na luku i dodati kelju. Dodati prezle, pavlaku i 2,3 jaja (posebno izmutiti belanca). Začiniti po ukusu, izručiti u vatrostalnu posudu i zapeći u rerni.

Ako neko jede ovo povrće i zna ukusan recept bila bih zahvalna; kao i recept da sočivo i brokoli ;-)
PS Trudim se da se hranimo zdravo, ali ako nij eukusno, niko neće da jede :lol:

kelj obozavam ,jela sam ga u slicnoj varijanti ali ne bas isto...i odlican je,kao i brokoli u svakom obliku...ali anjbolji je ili sam,probaren ili zapecen sa besamelom ili slatkom pavlakom ili takvim prelivom...

Zak, ja jedem onaj Nestle Fitness... :) I rekla sam, samo to cu jesti narednih 5 dana... Ali, dzabe to, kad ceo dan sedim, mislim, prinudjena sam. :(

A kad se vratim, spremices mi onu tvoju picu preklapachu, a, a? :D

Mmm, ovo zvuci dobro! :)

Evo, cimeru, batali picu, mozes ovo da mi spremas! :D

e ne moze...ili pizza ili nista :P:P:P;)
nego..zar mi nisi ti zabranila da bilo sta kuvam za tebe a????? :P

E,jel moze predlog za veceru?
Ovako,
skuvati 400 gr makarona,oprati i procediti.Umutiti 2 jaja sa malo pavlake i jogurta i u to dodati 150 gr.seckane sunke i 150 gr.seckanih vrganja iz tegle ili proprziti pecurke.pomesati fil sa makaronama narendati sir odozgo i zapeci u rerni na 200C.
Prijatno!

Evo vam recept!
Isprziti na praziluku 400 gr.bukovace.Posebno obariti oko 700 gr krompira.Kad je krompir skuvan narendati ga(izgnjeciti) u podmazanu vatrostalnu pravougaonu posudu.preko njega sipati i rasporediti przenu bukovacu.Odozgo prekriti listicima slanine i staviti par crnih maslina.Zapeci oko 15 minuta u rerni na oko 200C.
Prijatno!
Kuhinjica;)
I ja sam to pravila, dodala sam samo još malo pileće džigerice u bukovaču, i narendan krompir izmešala sa mileramom:)

Iskuvaš neke dobre I-špagete u neslanoj vodi, odcediš, dobro posoliš sa biocode°, dodaš začine po želji, izmešaš dobro, preliješ sa olivnim uljem, promeša i gotovo. 5 minuta super lagana večera za mršavljenje ;)

Madjarski gulas
3,4 glavice usitnjenog crnog luka i cen belog luka stavite da se prze na 3 kasike masti.Pred kraj dodajte seckanu svezu papriku,feferone i poparenu ljutu suvu papriku.Na ovu kolicinu dodajte 800gr mesa na kocke.Kad se meso isprzi,dodajte kasiku ljute ili slatke aleve paprike,so i biber.Dodajte vrlo malo vode i dinstajte poklopljeno dok meso ne omeksa.Dodajte 3 kasike paradajz pirea i nastavite sa dinstanjem.

Uspelo mi je ..svidja mi se..
400 gr. krompira,150 gr.praske sunke,2 jaja,200 gr. brasna,200 gr.putera,1 kašika kiselele pavlake,so..
Krompir obariti u ljusci..osljustiti i ispasirati na presi za krompir u posudu za mesenje.Dodati puter,brasno,so i zamesiti glatko testo.Trebace jos malo brasna pa dodajte,1 saka, na primer.Testo ostaviti da odmori u frizideru 20 minuta.Sunkaricu sitno iseckat,dodati 1 zumance i 1 kasiku kisele pavlake i izmesati.testo podeliti na 2 ili 3 dela.svaki deo razvuci oklagijom u okruglu formu i seci u trozglove.Na svaki trouglic staviti malo fila i zaviti kiflice.Staviti papir za pecenje na pleh i redjati kiflice.Svaku premazati sa 1 zumancetom i peci na 220 stepeni..ja sam pekla oko 25 minuta otprilike..

Ja ne znam da kuvam!
Recept od slova do slova pratim, ali ne ispadne da valja!
O kolacima da ne govorim, jos kada kazu kuvati na pari neku fil, ja se odmah uplasim, sve posudje ispljam i napravim haos u kuhinji!
Mada, nakon 7-8 godina bezuspjesnih pokusaja da napravim palacinke, prije par dana sam uspjela!
Savrsene ispale, jos uz Knjaz Milos vodu koju sam stavljala u njih.......mmmmmmmmmm!
Samo, zeznula sam pri filovanju, malo pretjerala, pa se bile preslatke!

Evo jedne nove ideje.
Čorbica od povrća; dobro, to nije novo, ali jako je dobra sa jogurtom i taranom. recimo, ja sam je pravila sa pavlakom, jogurt je definitivno bolji izbor i tarana je super, niko ne zna šta je, ali svima se sviđa :)

Pita od belog mesa:
belo meso iseći na štapiće, posoliti, začiniti (po ukusu - biber, kari, bosiljak...) uvaljati u brašno, jaja i sitni izrendani kačkavalj. Poslagati u tepsiju. Preko piletine izrendati šargarepu, posoliti i zaliti sa jajima i pavlakom (ili opet jogurtom) izmešanim sa jednom-dve kašike brašna.
Zapeći u rerni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back