Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da se odmah ogradim, ja ne da mrzim, nego mrrrrzzzziiiiim da se bakcem sa kuvanjem.
To mi je robija. A zensko sam.
Moji mi nisu davali da se ''muvam'' po kuhinji, nesto kao u fazonu - neces ti morati da kuvas, to ce neko drugi raditi za tebe - koja zabluda, tako da njima mogu da zahvalim sto nemam pojma o tim nekim jelima...
Znam ono najosnovnije: paprikas, grasak, znam da zavijem sarme, znam da napravim giMbanicu, palacinke da ispecem, znam da skuvam klot pasulj... eto, to su moji domeni.
Od slatkisa osim palacinki, znam da napravim keks tortu i to je kraj mojim kuvarskim carolijama.
Eto... ako je to nekom zanimljivo, danas sam pohovala neku talapiju - ribu, samo sam je stavila na bejking siiit i valjda je ispala dobro. A przila sam i krompirice u fritezi, valjda se tako zove taj aparat....
Ne znam za vas, ali mene bas zanima zasto ja ne volim da jedem ono sto ja skuvam?
Da li se to jos nekom desava ili da potrazim misljenje strucnjaka? Sala... sala... ali ima tu nesto... nesto ja to vucem iz detinjstva ;-)

ma i ja,ali veceras mi dolaze neki gosti a ja sam bila prinudjena da obecam da cu spremiti nesto sto nkad nisu jeli...e posto nisu jeli picu sa belim mesom(nisam ni ja) pade mi na pamet to...:)
mmm,hvala,odlicno zvuci...

Danas sam pravila Uštipke od mlevenog mesa...mmmm..brzo.lepo i ukusno..:lol:nisu masne,nisu teske,nisu slane,nisu..sto bi neko rekao ..nisu nikakve kako sam pocela sa nisu ...ustvari super su..

jel ovde ponovo zeMske ne kuvaju nista a?......tztztz :P
ja danas probao da napravim kajganu sa tunjevinom :mrgreen:....i nije lose ispalo.....samo dobro ocediti ulje iz tunjevine/konzerve.....proprziti malo na vlastitom ;)....i naravno zaciniti dobro biberom.....nije lose uopste :D...pa jos malo rendanog sira odgore..mljac :D
a za desert ostalo od vikenda...domace rafaelo kuglice i Napoleon oblande ....mmmm 8)

nisam mogao ni ja...zato sam i probao :mrgreen:
pa onako...cudno malo...ali nije lose :D

p.s. pa kada ce vec jednom neka od vas ;)..da skuva nesto za mene...a?
i070.gif

Ja imam primedbu! A i pohvalu!

Sta god ja da spremim, Zak to ne jede! Kao, kaze, posle ce, ali posle nema!

A on sprema i kuva odlicno, do sada nije bilo nesto sto mi se nije svidelo! :D
Poslednja je bila ona pita od krompira... 8)

cuti bre betmene...nemoj da im dajes ideje :mrgreen::lol:

Ja imam primedbu! A i pohvalu!

Sta god ja da spremim, Zak to ne jede! Kao, kaze, posle ce, ali posle nema!

A on sprema i kuva odlicno, do sada nije bilo nesto sto mi se nije svidelo! :D
Poslednja je bila ona pita od krompira... 8)

e ona pita je domacinski recepAt iz mog kraja....:D 8)...i drago mi je sto ti se svidelo :D
i nije bas da ne jedem nista sta spremis......sosevi sa raznim pecurkama....ihaaaaj.....svaki sam barem probao ;)

a iz kog si ti kraja zake?
ja sam iz daninog,znaci nista od nasih vecera i ruckova kad ne volis sd kuhinju :(
elem juce sam napravila mardzine baklave s tim sto nisam bas celim margarinom zalila,i nisu lose al nesto mi fali,samo ne znam sta
a kad smo vec kod kora sinoc sam napravila za danas:
uzela sam krasov "prekajeni" svinjski vrat (stagodtoznacilo) i bacila ga s glavicom luka u robot.onda sam ubacila biber i persun i malo proprzila i time filovala pitu (od kupovnih kora naravno)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back