Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mljac,mljac...jel mogu da dodjem na rucak?
c018.gif

p.s. mrzi me da kuvam danas....a i ovo tvoje obecava 8)

iju :oops:....ce da navalimo.....jedno na dru...htedoh reci na klopu :mrgreen::lol:
evo odo sad da se sramim u cosak na 5 minuta zbog chatovanja :oops:...jel dosta?....ili jos moram i da klecim na kukuruzu? :mrgreen:
hobotnica - BLJAAAAAAAAAAAAAAAAAK
a014.gif

hmhm...nesto mi nista ne pada na um......planiram samo da napravim "laganu" kajganu kad se vrnem sa posla......malkice slaninice...sunke....salame..kulena....iseckam na kockice...proprzim....i stavim 3 jaja izmucena sa mlekom.....i eto..gotov rucak za 5 minuta :D
a da...ima malo Vanilica za desert...ostali od vikenda :D

ee nikad nisam stavljala mleko u kajganu,ali sam zato probala da stavim mrvu putera na teflon i bas lepo zamirise
e zak znas sta mi treba,neki recept za baklave,nabavila sam kore
znam da mogu da nadjem na netu al ja bih neke proverene

ee nikad nisam stavljala mleko u kajganu,ali sam zato probala da stavim mrvu putera na teflon i bas lepo zamirise
e zak znas sta mi treba,neki recept za baklave,nabavila sam kore
znam da mogu da nadjem na netu al ja bih neke proverene

hehe...stavi malo mleka...meni je puno bolja tako...pa jos narendas malo sira odgore dok je vruca..mmmm...milina 8)
uf uf...to bi ja morao iz mamine knjizice da ti prepisem recepAt za baklavu.....a nije to tek tako....necu ici kuci nekoliko dana....pa....
mada pazi.....trebaju ti orasi i secer.....i posle da prelijes to sirupom....nema da omane ;)...i stavi radije nekoliko tankih slojeva fila umesto jednog debelog :):):):)
inace....ja vise volim baklave sa kokosom ili visnjama ili jabukama....lakse su mi...mogu vise da pojedem :mrgreen:

Eo savrsenog recepta za Baklavu
kore se iseku na trake do 10 cm sirine. Na dve trake se stavi kasika samlevenih i iseckanih oraha (mesano) i to se umota na trouglove. Znaci traka u duplom sloju je 10 x 40 cm otprilike. Unutra idu samo orasi. To uradis sa svim korama i kad poredjas u tepsiju, ona je puna i nema slobodnog mesta. Sada ono najvaznije. Rastopis 1 margarin i sve to prelijes tim margarinom. Peces u rerni a kada je peceno, prelijes rastopljenim secerom u vodi (kuvano).
Na taj nacin Grci prave baklavu, i neki Turci.
Ako ne umete da savijete baklavu u trouglove, moze i da se poredja kora na koru, ili da se uviju kao sarmice, samo je najvaznije da se secer ne stavlja u fil jer onda nece da odmeknu kada se ispeku. Ne treba ih prepeci, tako su socnije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back