Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e to ti je obicno testo, razvuceno, na tiganju peceno, nafilovano, urolano
A moze i urolano pa u rernu
a ima (koliko je originalno, nije vazno :)) i urolano pa przeno na margarinu (ja volim jednostavniju - cobanskiju - varijantu: na stari crni tiganj, da dimi. Samo zabacim sombrero na potiljak, raspalim varticu, pa razvucem testo! IH!)

a jeste da sam ja spavala dok su pravili,al bar imam potencijal :lol:
82nwlqd.jpg

Danas sam kuvala..Jogood od sumskog voca, 3 kafe i sendvic.. ali sam zato napravila novogodisnje kolacice..u obliku srca..za ljubav i u obliku deteline sa tri lista za srecu..to su jedni mnogo lepi kolacici sa seckanom cokoladom..i posipaju se prah secerom ..mmmm.

na sobnoj temperaturi ustvari vise podseca na mast....nije tecno ;)
inace se najvise koristi u velikim kotlovima i fritezama....naime ono prakticno ne gori...i jako dugo ostaje stabilno (za razliku od suncokretovog)...pa nema potrebe da se u fritezi cesto menja...prakticno se samo doliva koliko se potrosi :)
a palmino ulje se dodaje i suncokretovom u procesu proizvodnje...valjda kao stabilizator/poboljsivac kvaliteta....tako nesto ;)
p.s. malo je drugaciji ukus i miris hrane na palminom ulju..... :)...pozitivno drugaciji :)

Betmene :P....moras u svakoj corbi biti mirodjija jel? :P

treba stalno kupovati drugo ulje,ne vezivati se samo za jedno(zbog...zaboravila sam cega omega i te stvari)
ja kupujem suncokretovo,maslinovo i orahovo
iznenadila sam se kad sam videla da postoji ulje iz kostica grozdja,zvuci egzoticno(a bogami i cena mu je egzoticna)
volela bih kad bi neko mogao da mi da recept kako se pravi piletina po starinski,ali ne znam kako se zove recept
znaci idu delovi pileta u nekoj corbici gde ima poneki krompir,i sargarepa
otprilike bih ja to mogla da smuckam ali ne znam kako da dobijem onaj ukus kojeg se secam iz detinjstva

imas posebna ulja koja sadrze dodate one omega3 masne kiseline...i obicno su za nekih 50% skuplja od obicnih...i zdravija :)...imas i ulje od semenki bundeve...kazu da je i to zdravo..i tako..ma treba sve probati ;)
e moj predlog ti je da prvo napola isprzis piletinu....pa onda stavis u supu sa krompirom i sargarepom da se kuva.....i posle ako hoces przenu piletinu....ponovo na tiganj....ako kuvanu...ostavis tako....Puno je ukusnija i supa i meso posle...kad se tako uradi :)

na sobnoj temperaturi ustvari vise podseca na mast....nije tecno ;)
inace se najvise koristi u velikim kotlovima i fritezama....naime ono prakticno ne gori...i jako dugo ostaje stabilno (za razliku od suncokretovog)...pa nema potrebe da se u fritezi cesto menja...prakticno se samo doliva koliko se potrosi :)
a palmino ulje se dodaje i suncokretovom u procesu proizvodnje...valjda kao stabilizator/poboljsivac kvaliteta....tako nesto ;)
p.s. malo je drugaciji ukus i miris hrane na palminom ulju..... :)...pozitivno drugaciji :)

Betmene :P....moras u svakoj corbi biti mirodjija jel? :P
e jeste skroz se stvrdne po hladnijem vremenu zato je bolje ne drzati ga u flasi nego u tegli ili tako necemu :lol:
a tvrde da je zdravije dosta od suncokretovog,neki lanci ovo ono,hemija nikad nisam razumela...ali tako kazu :lol:
ukus jeste malo drugaciji,ali sto ti kazes pozivitno drugaciji...u sustini meni je svako ulje pozitivno drugacije u odnosu na suncokret :)

ja danas nisam radila
pa sam, u to ime, radila u kuhinji...
Ovako:
Flekice sa kupusom,
vekna od mlevenog mesa sa kuvanim jajima unutra (to se zove, valjda, margaretin zec?)
sos od soka od pecenja (doticne vekne) i senfa, (salata iz tegle - kisele sumske pecurke)
pita od sira i spanaca, da se nadje...
A pre svega toga umesila
4 pletenice mlecnog hleba,
posula susamom,
i TOPLE sa KAJMAKOM posluzila! :)

e jel ovde na zenskom kutku niko vise nista ne kuva? :P
ajde razumem vas....danas vam je praznik pa ajde de ;)
e a posto meni nije praznik....moralo se i danas nesto cackati po kuhinji ;)....pa sam spremio riblju corbu i neku krompirushu...ali ide samo rendani krompir (4-5 komada)....stavi se soli...moze i bibera i/ili ljute paprike......izmesa se sa malo brasna (2-3 kasike) i mlekom oko 1-2 dcl.....
sve stavite na pleh...dobro podmascen (bolje je sa masti ili margarinom....ako stavite ulje,hoce da se zalepi)...i pece se oko 25 minuta na 250 stepeni...naravno zavisi koliko je stavljeno mleka...da li je redje ili gusce...da li je manji pleh pa je deblje...i tako ;)
inace...ukusnije je kad je masa malo redja (manje brasna,vise mleka)..ali naravno..svako prema svom ukusu :)

imas posebna ulja koja sadrze dodate one omega3 masne kiseline...i obicno su za nekih 50% skuplja od obicnih...i zdravija :)...imas i ulje od semenki bundeve...kazu da je i to zdravo..i tako..ma treba sve probati ;)
e moj predlog ti je da prvo napola isprzis piletinu....pa onda stavis u supu sa krompirom i sargarepom da se kuva.....i posle ako hoces przenu piletinu....ponovo na tiganj....ako kuvanu...ostavis tako....Puno je ukusnija i supa i meso posle...kad se tako uradi :)
ja ovo napravila
krilca proprzila pa bacila u serpu sa kromiprom i sargarepom,skuvala,dodala so persun i maaalo paradajza za pizzu,onda zaprzila uljem,malcice brasna i aleva
ispalo je bas lepo meso,mada nije to onaj ukus koji trazim(ali naci cu ga!!!)i prijalo mi je bas,nikako ne spremam corbasto

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back