Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a ste zaposeli ovu temu...sarma pa sarma :P..i tako to...kobaje :lol:

ja juce kuvao supu..i pravio pizzu...a danas ako me ne bude mrzelo...skuvacu spagete...sa tunjevinom....i pavlakom....i salamom.....mada....mogao bi i samo otvoriti konzervu...jednostavnije je :lol:

jaooo, maco, samo jos adresu da ti posaljem i resen moj problem :)
Kljucna recenica ove megalomanske polemike je izvajana od kuckice: SARMA JE SARMA!
svaki dalji vid diskusije je neprecizna kontaminacija postojecih cinjenica...
a ovaj sto se ubacuje sa nekim tamo kobajama...
ljudi, jel imate vi dushu?
nego mi sve nesto mirise da je ova gurmanska ekipa iz vojvodine:)
kad god odem kod babe u Banat ili kod drugarice u Srem, izginem kao Balasevic u onoj njegovoj legendarnoj pesmi "al se nekad..."

Hocu ja!

A ja, klasika: peceno pile i krompir + salata :)
Al sto dobro pecem pile - sa gomilom bosiljka i malo belog luka i maslinovog ulja i umotam ga u foliju da ne pobegne sok... mmm... samo pada sa kostiju.
A za sutra sam se naostrila - pravim kesten pire mljac

Hocu ja!

A ja, klasika: peceno pile i krompir + salata :)
Al sto dobro pecem pile - sa gomilom bosiljka i malo belog luka i maslinovog ulja i umotam ga u foliju da ne pobegne sok... mmm... samo pada sa kostiju.
A za sutra sam se naostrila - pravim kesten pire mljac

Ubicu te bleeeeeee...sve mi vodica posla na usta..aaaaaaa..evo sada recopis..corba je odlicna

3-4 sargarepe i 1 glavicu manju crnog luka ..skuvati u litar vode sa 1 kockom za supu..Kada je skuvano propsirati ili u blender kao ja ..Na malo ulja proprziti manju varjacicu brasna i sipati propasiranu sargarepu i luk i onu vodu kojoj se kuvala sargarepa..e tu sada ako treba dodati jos vode do gustine corbe kakvu volis..dodati zacin od povrca i soli po ukusu i karija po ukusu..ali malo naravno..jer je kari jak zacin ali se odlicno slaze sa sargarepom i corbi daje jedan poseban i fin ukus.to kuvati jos malo i kada je corba gotova i malo prohladjena ..zaciniti je sa 1 zumancetom i 2 kasike kisele pavlake .ko voli i sitno seckan persun..Eto..kada sipas u tanjr mozes dodati jos po jednu kasiku pavlake .

e da li je moguce da musko mora dizati ovu temu sa druge strane...tztztz...zeMske...zakazujete...sram vas bilo :P:mrgreen:
dakleM ovako....jos jednom meso u sosu...ali ovaj put drugacije ;)
snicle (ili na kockice iseceno meso) se isprze sa obe strane(najbolje je svinjetina...jer nije toliko suva...ali naravno..ko sta voli neka izvoli ;)) ...skoro sasvim .....onda izvadite meso.....a u ulju/masti koje je ostalo proprzite malo salame/sunke/slaninice....ko sta voli.....dodate oko 1 kasike brasna....promesate....i dolijete 1-2 decilitra vode...promesate...vratite meso u napravljeni sos....sklonite sa vatre i poklopite da meso poprimi sve ukuse iz sosa...i eto..gotovo :D
p.s. u sos po zelji dodati bibera,ljute paprike...soli.......a ako neko bas stvarno voli moze i malo luka...;)
p.s2. na ovaj nacin mozete iskoristiti i meso koje vam je ostalo od ranije....recimo par snicli zaostale 2-3 dana u frizideru...i sad su ono...tvrde kao papuca :lol:...samo ih iseckate na komade i ubacite i ovako spremljen sos...mmmm..milina :D
p.s3. - uz ovo meni najvise ide pire krompir :)
p.s4. - prijatno :D

Podvarak! Ah! :)
Odavno toga nije bilo na stolu...
Kupila 2 kg ribanca pa se dala u obradu...krckanje, ukuvavanje vodice, przenje... Ono se skupiloooo.... onoliko...! Sacica jedna! Gledamo, izjelice, tuznim ocima... Kazem : "Ovo se ne mece u rernu! Rucamo nesto drugo!" Pa onda danas dokupim jos 2,5 kg kupusa, pa ponovim tretman, pa udruzim obe kolicine, pa u rernu... MIslim, kad vec toliko radim, da bar bude kolicina! A gore, na ringli, veeeeliki tiganj, pa kremenadle, na margarinu....
Dolazili smo do rerne, kao ispred televizora, da gledamo kroz staklo ka'ce da bude gotovo...
Sto bi rekao nas stari komsija, LJUBIMCI smo podvarka, pa to ti je!

Jutros sam gledala recepat, zvuči zanimljivo:
Iseći belo meso na tanke šnicle, uvaljati ga u prah od krem čorbe sa pečurkama (kesica), ispržiti malo na ulju, doliti vode, i ostatak praha. na kraju umešati pavlaku.

Služiti uz pirinač, kuvani ili pire krompir ili neku testeninu:wink:

Jutros sam gledala recepat, zvuči zanimljivo:
Iseći belo meso na tanke šnicle, uvaljati ga u prah od krem čorbe sa pečurkama (kesica), ispržiti malo na ulju, doliti vode, i ostatak praha. na kraju umešati pavlaku.
Služiti uz pirinač, kuvani ili pire krompir ili neku testeninu:wink:

Nije lose ali ja imam recept na tu temu koji mi se vise svidja ..nema ulja..a ide ovako..
Snicle belog mesa uvaljas u prah krem corbe od pecuraka i slozis u vatrostalnu posudu.Prelijes sa slatkom pavlakom ....i zapeces u rerni..

e pa nemam gde da se pohvalim drugo, pa cu ovde:) prvi put skuhah supu... ne znam zasto nikad nisam probala ranije i to onako ofrlje, meni su te supe i corbe uvek izgledale kao nesto sto bih sjeb*** kada bih pokusala da spremim i ne bi to bila ona mamina-tetkina-babina-cija god vec supa/corba:D ali eto uzivala sam u svojoj minestroni pilecoj supici sa kackavaljem:P umesto rezanaca:D:D

sa kackavaljem :):):):)

ma bitno je da tebi prija, a kuvaces ti supa i supa jos ;)

:lol::lol: Ijuuu bruke, supa bez rezanaca.:shock:.ko je to joste video, molicu lepo..:lol:

Minestrone italijana sa povrcem se jede posuta sa parmezanom onoliko koliko volis i jede se jos sa prepecenim hlebom koji oni prve u raznim oblicima ,na primer kao cvetici..aahh ti su mi najsladji..:)

:lol::lol: Ijuuu bruke, supa bez rezanaca.:shock:.ko je to joste video, molicu lepo..:lol:

Minestrone italijana sa povrcem se jede posuta sa parmezanom onoliko koliko volis i jede se jos sa prepecenim hlebom koji oni prve u raznim oblicima ,na primer kao cvetici..aahh ti su mi najsladji..:)

:-D eto jos samo te hlebice da krenem da pecem... inace ne preferiram ove nase domace supe kada krknu rezanaca toliko da jedes vise testenine nego supicu... a ova moja je bila po uzoru na prolecnu supu sa kackavaljem iz "traga" i mlogo sam ponosna :D:D

Danas skromno, jer se pripremam za novogodisnje ozderavanje.
Corba od crvenog sociva:
socivo, glavica luka (proprziti na malo maslinovog ulja), rendana sargarepa, malo brasna (ko hoce, ja ne stavljam), posoliti. Kada je socivo kuvano, staviti u blender, da corba bude skroz glatka :) Na puteru proprziti malo aleve paprike i dodati na vec serviranu corbu. Super jednostavan, a jako ukusan (i hranljiv) recept.

i ja danas "blendirala"....
Recept, sa slikom, kaze: zelena corba - caldo verde
To je od kelja...
Njihov je imao one gornje tamno zelene listove, pa im je i corba "verde"...
Moj neki zuckast, pa corbica bleda.
Umesto domace kobasice narendala pikantni kackavalj, ko voli, da doda na kraju

To ti je , valaH, klasican srpski kelj, samo , eto, izmiksovan..( I bez fasiranih snicli pride :( )
Al', ajde - kad je verde nek' je verde!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back