Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao, gde nam ode tema :shock: Kuva li neko nešto?
Juče smrznuto 'zlatno' povrće (kukuruz, šargarepa i grašak) pa napravljeno kao čušpajz, sa paradajz sokom.
Danas nešto na brzinu kad dođem s posla samo za muža, mi imamo i toga od juče i gulaša od prekjuče.

Napravite meni za dve nedelje unapred za svaki dan(dorucak,uzina,rucak,uzina,vecera). Predvidite sve u kompletu sa salatama, picem(sok, jogurt, mleko, caj), prilozima i prema tome izvrsis nabavku svake sedmice ili cak na dve sedmice. Iako se ne pridrzavam jelovnika, cesto dobro dodje kao orjentir za fazu A sta sada da spremim za jelo!? Istina, trenutno mi kuva svekrva dok je kod mene, ali i to vreme istice. Volela bih da Vam nakacim svoju excell tabelu,pa da dopunite, ali mi nesto ne ide, sve se izmesa kao da je pisano u word-u.

Przicu oslic sa limunom i skuvacu pirinac sa karijem i zacinom C.
Vidjecu da istresem neku supu iz kesice - to je corbacto, valja se to tecno jesti, a kod mene se uvijek baci, pa kada se vec baca, da ne bude domace i sl...
Mozda paradajz corbu, pa mogu da joj sunem i toga pirinca.

I paradajz salata.

Eto!
Desert?
Ovaaaaj... Kupicu cokoladu.

Kad bidnem imala klince, pa i da pravim kolace. A moj gospon suprug to ne mirise previse i tako...

ovo su strashne stvari...
vec sam naglasio na nekoj drugoj temi da ima da zenim mackicu zbog njenih recepata :)..
ALI KAD SAM OVDE DOSAO I VIDEO KOLIKO KANDIDATKINJA NA JEDNOM MESTU!

i sve kvalitetne...mislim supe, klope i tako to...:)

s jedne strane- pirinac po potrebi i pozeljno thai pirinac. Kuvate dok ne bude gotov, nikako ne prekuvati. ZAtim, ulupati jedno jaje i umesati ga u pirinac. Ili umesto jaja ubaciti kokosovo mleko oko sto ml. Ja vise volim sa kokosovim mlekom. Eto, pirinac gotov. S druge strane malo maslinovog ulja u koje stavljamo neke pecurke -lisicare su idealne- i brokelj, sitno seckanu sargarepicu na kockice:) i tikvicu i plavi patlidzan. Sve to tako krckati dok povrce ne omekne i ostaviti malo sosa koji ce se napraviti od povrca koje se ukuvalo, ali ne skroz raspalo. Na kraju dodati skampe, srednje velicine ili sitne i to ukuvati jos jedno pet minuta, ubaciti listice od nane.

s jedne strane- pirinac po potrebi i pozeljno thai pirinac. Kuvate dok ne bude gotov, nikako ne prekuvati. ZAtim, ulupati jedno jaje i umesati ga u pirinac. Ili umesto jaja ubaciti kokosovo mleko oko sto ml. Ja vise volim sa kokosovim mlekom. Eto, pirinac gotov. S druge strane malo maslinovog ulja u koje stavljamo neke pecurke -lisicare su idealne- i brokelj, sitno seckanu sargarepicu na kockice:) i tikvicu i plavi patlidzan. Sve to tako krckati dok povrce ne omekne i ostaviti malo sosa koji ce se napraviti od povrca koje se ukuvalo, ali ne skroz raspalo. Na kraju dodati skampe, srednje velicine ili sitne i to ukuvati jos jedno pet minuta, ubaciti listice od nane.

Pile..mmmm ovo je za mene...moja hrana..

danas sam spremio pire krompir...na moj nacin ;)...sa malo moche od mesa...biberom....i malo vruceg mleka...da bude kremast :)....i jos svinjske snicle..u sosu od pavlake.....mmmmmm.....najeli smo se ....nije vise moglo nista da nam stane...sad samo prileci i variti celo popodne ;):lol:

ama necu vise ove njihove spagete, pizze, lazanje...necu njihove sireve, necu sos na ovaj nacin pa na onaj, pa ubaci u spagete...necu meso puno vode, napumpano samo da izgleda lepo...necu pile koje se ne lepi za prste jer je hranjeno ko zna cime..necu da jedem salatu posle obroka umesto u toku...necu da se svi iscudjavaju zasto toliko jedem za rucak, kad je "vecera glavni obrok"...necu da se davim u zelenisima samo da bih pricao kako se zdravo hranim...
hocu podvarak, sarmu, pecenje na raznju (ovo njihovo iz rerne me ne interesuje), rusku salatu, krmenadle bas kakve ih je opisao Zak, hocu pile koje se lepi za prste, hocu kiseli kupus kao salatu u toku zime, hocu palacinke na svakom koraku (e ne ko ovde, kad mi ih usluze ko da su mi dali poluge zlata), hocu tursiju, domaci ajvar i pindzur, hocu ...ne smem vise...posla mi voda...
dovidjenja...sad znate zasto pomno pratim ovu temu :(

Al' sam se naspremala preko vikenda; svekrva mi nije bila tu, pa sam iskoristila da uživam a da mi niko ne visi nad glavom.
Za goste sam napravila punjene bagete - tri vrste: sa tunjevinom, lukom i kiselim krastavčićima za one koji poste. Sa šunkom i ljutim ajvarom za muške i sa šunkom, maslinama, pavlakom i majonezom za decu i žene.
Mužu sam za subotu skuvala dimljenu kolenicu uvijenu u listove kiselog kupusa. Al' je bila dobra, ja sam pojela sav kupus a on meso:lol:
Juče supa, pomfrit i ćevapi. Sa satricom; to je ona salata od mladog luka sa sirom i pavlakom. Pa sam od kuvanog mesa iz supe i zeleni i šargarepe napravila isto neku salaticu.
A na kolače sam posebno ponosna:smile: Ima im je Mačkicin jesenji tiramisu :mrgreen:8-)
Piškote umakati u nes i ređati. Fil napraviti od pavlake (kisele), malo šećera, kesten pirea i umućenog šlaga. na fil još jednom naređati piškote, pa opet fil i posuti čokoladnim mrvicama:-)

A napravila sam i za danas ručak; konačno onaj ljubičasti kupus. sa šargarepom i paprikom, i začinjen soja sosom.
Eto vam baš:-)

A što trpa ova seximama:roll:, i ja sam seksi mama i seksi kuvarica :lol:

Ja danas kuvala ..ako je OVO kuvanje..:p

Salata
1 konzerva crvenog pasulja( moze i beli)1 sitno seckana glavica crvenog luka,2 kuvana jaja,4 obarene virsle,malo ulja,so, biber i sirce balzamiko..Sve se to pomesa i klopa..

ko slavi ng kod kuce?je l moze unapred malo meni cisto da me nesto inspirise
a kontra usluga,pisem vam salatu koju sam jela prekjuce,zovem je mirkina salata jer mi je recept dala mirka sizika :)
MIRKINA SALATA
u tiganju proprziti sitno seckanu dimljenu slaninu,sunku i kukuruz
nek se ohladi
sitno seckati kuvana jaja,kisele krastavce i pecenu papriku(dobro ocedjenu,onu sto se stavlja u ajvar)
sve spojiti,posoliti i pobiberiti i onda povezati majonezom i kiselom pavlakom
ova salata je zenama dovoljna za rucak(muskarci je vise dozivljavaju kao predjelo)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back