Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel' to u kesi bude kao u foliji; više kuvano nego pečeno?

Evo vam strava brzinski kolač:
3 čaše jogurta

1 (ili manje) čaša ulja
4-5 kašika šećera
prašak za pecivo
10 - ak kašika brašna
kašika kakaoa

Sve izmešati, izliti u podmazan pleh i ispeći. Odgore može glazura od čokolade.

Betty - fileti ribe ti je riba ociscena od kostiju....jeste da hoce da se raspada ;)...ali ovako kad je peces...uopste je ne diras..i ostane lepo sva u komadu kako si i stavila unutra.....a dobro je za baratanje kad nije jos sasvim otopljena....kad malo ladi prstice ;)...probaj ovako...ukus je bolji nego kad przis...i jednostavno je....i ne mirise cela kuca na ribu ;)..i da...ne treba ti ni brasno ni prezla..nista...da je uvaljas u to..samo zacinis i gotovo :)

Ja koristim "Fino" kese za pecenje.....imas ih u svakom hiper marketu..Te kese cu cudo....ispeces pile a ne isprskas rernu....imas ih na pakovanje od 5 komada ili rolen od par metara pa cepas....uz njihdobijes i plasticnu tracicu da vezes..eto...Zaki ce ti to detaljnije ..On brate sve zna..skoro pa je savrsen..mmmm ..ono sa filetima nisam probala ali hocu...dobro zvuci

cekaj
odem kupim kesu FINO
potrpam sve unutra
stavim u (nauljenu?) tepsiju i sta?
Zacinim pre ili posle?

ps. Ja sam pomislila da ovo riba & fileti ima da se kupi kao pirican sa pecurkama, zamrznuto, sve u jednom. :)

Kese znaci cuvaju rernu ...a jel ukusnije? Kako ja ne znam za to?

Betty...jesi ti plavusa? :P :mrgreen: ;)
daklem..odes kupis kesu Fino :P...potrpas sve unutra...zacinjenu ribu i krompirice.....stavis malo vode i malo ulja U KESU....i zatvoris je (imas zatvarace za kesu u pakovanju :P)...stavis tako zatvorenu kesu na tepsiju...probusis je na sredini iglom....i peces na oko 180 stepeni....pa tako..oko sat vremena...zavisi od kolicine u kesi.....posle samo raseces kesu i sipas sve iz nje na tacnu/oval/serpu za serviranje..i voala.....gotovo :D
Jel sad jasnije ili treba da ti crtam? :lol: ( da ne kazem da ti skuvam nesto :lol: )

p.s. riba i filet iribe je jedno te isto..samo je jedno sa kostima a drugo bez...fileti=snicle ;)...recimo ;)

p.s2 :P jeste..ukusnije je...i da...ne zaprlja se rerna...i...ma probaj :P

Betty...jesi ti plavusa? :P :mrgreen: ;)
daklem..odes kupis kesu Fino :P...potrpas sve unutra...zacinjenu ribu i krompirice.....stavis malo vode i malo ulja U KESU....i zatvoris je (imas zatvarace za kesu u pakovanju :P)...stavis tako zatvorenu kesu na tepsiju...probusis je na sredini iglom....i peces na oko 180 stepeni....pa tako..oko sat vremena...zavisi od kolicine u kesi.....posle samo raseces kesu i sipas sve iz nje na tacnu/oval/serpu za serviranje..i voala.....gotovo :D
Jel sad jasnije ili treba da ti crtam? :lol: ( da ne kazem da ti skuvam nesto :lol: )

p.s. riba i filet iribe je jedno te isto..samo je jedno sa kostima a drugo bez...fileti=snicle ;)...recimo ;)

p.s2 :P jeste..ukusnije je...i da...ne zaprlja se rerna...i...ma probaj :P

ti mene zezas :lol:
1. ako cu JA da spremam to, onda jel mogu zamrznuti fileti iz Maksija?
2. čime da začinim (niakd ribu spremala nisam, obično kupim u ribranici sa uslužnim pečenjem, a od fileta sam odustala jer se gnjeckave )
3. NA tepsiju? Jel to znači da okrenem naopačke? :shock:
4. ajd dodji jednom da mi pokažeš :lol:

kazem ja da se oseca miris tigretine :P:mrgreen:

ti mene zezas :lol:
1. ako cu JA da spremam to, onda jel mogu zamrznuti fileti iz Maksija?
2. čime da začinim (niakd ribu spremala nisam, obično kupim u ribranici sa uslužnim pečenjem, a od fileta sam odustala jer se gnjeckave )
3. NA tepsiju? Jel to znači da okrenem naopačke? :shock:
4. ajd dodji jednom da mi pokažeš :lol:

da,pomalo ;)....ono za zezanje :P
1.mogu..valjda..otkud znam :lol:
2.malo bibera,ljute paprike,mesavine zacina i so
3.u tepsiju :P:P:P...plavusho...i nemoj ti mene da za***as....da ne dobijes po goozi...znas :mrgreen::lol:
4.a sta?jel ribu...ili...krzno...ili...rep? :mrgreen:

vidi se da maca potice iz domacinske kuce :)

meni opet ne ginu testenine :(

jesu sve te paste i pizze lepe...ali nije nas covek konstruisan da ih jede svaki dan!..
a nikako nije mojim kolegama jasno zasto ja uzmem recimo gulas (koji je prste da polizes), kada recimo ima na meniju spanac sa sosom od gorgonzole...ili, zasto uzmem krmenadlu kad su krompirici sa salatom diiivni...
stvar navike...jedes dvadeset i kusur godina na jedan nacin i onda odjednom PUF!...
necu vise da spamujem (ne obecavam)

vidi se da maca potice iz domacinske kuce :)

meni opet ne ginu testenine :(

jesu sve te paste i pizze lepe...ali nije nas covek konstruisan da ih jede svaki dan!..
a nikako nije mojim kolegama jasno zasto ja uzmem recimo gulas (koji je prste da polizes), kada recimo ima na meniju spanac sa sosom od gorgonzole...ili, zasto uzmem krmenadlu kad su krompirici sa salatom diiivni...
stvar navike...jedes dvadeset i kusur godina na jedan nacin i onda odjednom PUF!...
necu vise da spamujem (ne obecavam)

Paa..ne moras samo testenine....znas i sam da ima izbora,..ali..ok..Sarma je sarma..slazem se..i Machkicin predlog nije los..lonac sarme za novaka..

ja sam prekjuce umotao lonac sarme sa mesom za kobasice, komplet sa svim zzacinima tj uzeo sam 2 para svezih a odimljenih kobasica, meso izvadio iz creva i sa njim napravio sarmu :):):)

dobar fora, zar ne? a tek ukus mmmmmmmmmmmmmm

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back