Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To za vas koji VOLITE džigericu; ovo je recept za one koji je baš ne ljube :lol:
Mada, pravim je i tako kao što ti kažeš, ali na puuuno luka; pa sa pire krompirom

Danas blitva, sa mlekom kao spanać što se pravi u uz to jaja.
A juče sam kupila bukovače, pa smišljam kako da ih spremim:smile:

pohuj bukovacke kao becku :):)
nemozes omanuti :):)
.
plan b. cuspajz

ja od moje tetkice na limanskoj pijaci, uvek sa gljivama /shitak, bukovac, vrganj, sampinjoni/ dobijem i prigodne recepte , tako da za bukovacu predlazem:
corbu, salatupalacinke, rizoto, spagete, sa sirom, punjene paprike bukovacom, na sekelj nacin it d :):)

seckana bukovaca sa sirom

ociscene i iseckane gljive dinstajte sa lukom i ostavite da se ohlade. na zagrejanom puteru proprzite brasno, dodajte mleko da se formira gust umak. u njega dodajte bukovacu, celo jaje i mrvice. od dobijene mase napravite valjuske, pospite brasnom pa pecite na puteru. sluziti ih posute sirom :):)

sve za stefana :):):):)

Kavarice,
ima li koja recept od ovih kolacica?
ja ih zvala bakin kolac al kad to proguglam dobijem neke druge kolace:
ovako izgleda:

prod_sans_sucre.jpg

evo ga...ostavila mi ga mamica :)

=GALETE=

- 1kg brasna
- 250gr.margarina,
- 2 soljice zejtina,
- 2 soljice mleka,
- 1 prasak za pecivo,
- ako neko voli- rendana kora od limuna,
- 3 zumanca i 1 celo jaje
- 250 gr prah secera,
- vanila.
Napravis testo, oblikujes kuglice, stavljas u kalup i peces:)

evo..izvoli

....nadam se da znate kako se pravi Bakin kolac....ali ipak da vam napisem....to barem pravim...najbolje na svetu ...koja proba...potvrdice ;):lol:
Dakle:
250 g margarina (ostaviti preko noci na sobnoj temperaturi da bude mekan - ne mora sve uvek biti tvrdo :P:lol: )....dobro izmesati sa 400 g secera,1/2 praska za pecivo i 1-2 vanil secera....najbolje meni ide viljuskom...da ne ostanu komadi margarina...nego da se napravi kompaktna masa :) Onda idu 4 cela jaja...ponovo se sve dobro izmesa i doda oko 150 ml mleka.....ponovo promesa i na kraju ide 500 g brasna. Masa ne treba da bude ni gusta ni retka....kad zagrabite kasikom...da curi kao med ;):)..ako treba..dodajte jos malo mleka (zavisi kakvo je brasno..koliko upija).
Spravu za pecenje stavite skoro na najjace....ali ne mora skroz na max...da ne bi zagoreli odgore.....eto :) Jednostavno :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back