Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam ovih dana po vrućini jela sve hladno; i što treba da se podgreva jela sam hladno, prijalo mi... Inače, mikrotalasna je stvarno zakon za podgrevanje.
A blago vama koji ne jedete podgrejanu hranu:? Jedini termin za kuvanje mi je uveče posle devet, tako da hteli-ne hteli sutradan jedemo podgrejano...
A sada; ručkovi su nam se vukli božesačuvaj, po tri dana se ništa nije jelo... Samo hladno voće iz frižidera, neke salatice i piva.
Valjda smo smršali nešto tokom ovih paklenih dana:lol:

laa-laa:
Ja sam se upecala.
Koju staru caku? :)
Pa nije mi pecanje bila namera vec sam mislila da to vecina zna pa da ne budem dosadna.Naime,kad je kuvanje na ringli zavrseno a ona ostane vrela da ne bi zagrevala prostoriju na nju odmah staviti serpu sa hladnom vodom i tako ce se ugrevati voda a ne direktno prostorija.Uzgred,tu vodu upotrebi za pranje posudja!Isto to uradi i sa rernom.Mnogo je bolje,videces!A,sta kazes na to?

Giordanna:
Pa nije mi pecanje bila namera vec sam mislila da to vecina zna pa da ne budem dosadna.Naime,kad je kuvanje na ringli zavrseno a ona ostane vrela da ne bi zagrevala prostoriju na nju odmah staviti serpu sa hladnom vodom i tako ce se ugrevati voda a ne direktno prostorija.Uzgred,tu vodu upotrebi za pranje posudja!Isto to uradi i sa rernom.Mnogo je bolje,videces!A,sta kazes na to?
:idea:
:lol: Super. Kad je vruće uglavnom ne uključujem rernu (mada, ni kad je hladno nisam često u kuhinji :roll: ), ali ovo je dobra fora. ;)

Giordanna:

exexexexe a meni je naj naj cilit beng...e moje cure znate li kako on skida yuzasne mrlje sa posudja..... :lol: :lol: :lol:

krem corbu od karfiola i grcku salatu..

karfiol i glavica crnog luka se naliju hladnom vodom i kuvaju 15ak min.kuvano ispasirati sa rucnim blenderom ali dobro da se napravi krem. doliti 1lit mleka 0,5%masnog i zaciniti..
posto je vruce danas cemo je jesti hladnu..zato je skuvana jutros

parka:
Probala sam ja sa corn flakesom
Idu jaja, pivo i brašno (+so i šta već), pa se šnicla umoči prvo u to pa u corn flakes pa se prži. Ne mogu baš da kažem kako je bilo pošto je ovaj, bilo davno, a uz to je malo.... zagorelo....

najbolje pohovanje je sa ORASIMA. Orahe zdrobis /ne mleti jer onda orasi gore/ i sve ostalo isto::: jaja /moze i pivo ali ne treba/ brasno i orasi, prvo jaja pa brasno pa jaja p a orasi .....to je stari recept iz nasih manastira ;):)

probajte obavezno :)

Ja sam spremala danas spagete zapecene u rerni.Mleveno meso przeno na luku sa zacinima i paradajz sosom,kuvane spagete i onda se redja red spageta ,pa red mesa i pospe se rendanim kackavaljem,i jos jednom tako.Sve se to zapece i sece na kocke kad se servira..

proka1:
najbolje pohovanje je sa ORASIMA. Orahe zdrobis /ne mleti jer onda orasi gore/ i sve ostalo isto::: jaja /moze i pivo ali ne treba/ brasno i orasi, prvo jaja pa brasno pa jaja p a orasi .....to je stari recept iz nasih manastira ;):)

probajte obavezno :)

kako bre jaja pa brasno, valjda prvo brasno?
ja mnogo volim pohovano bilo sta, a volim i da pohujem
to mi dodje kao igranje
mada najcesce pohujem tako sto umutim jaja i brasno, malo mleka i malo sasvim malo praska za pecivo, pa u to uvaljam to sto pohujem

a bas cu da probam ovo sa orasima. sigurno je dobro

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back