Tamigo
Aktivan član
- Poruka
- 1.657
Ja isto ranije nisam volela brokoli dok ga mama nije spremila na ovaj nacin "skuvala i proprzial" i naterala me da probam od tada se razbijam od njega u svim varijantama isto vazi i za karfiol
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E, probaću ovo sutra; pa šta bude8-)parka:Uh, kakve ste... ja brokoli obožavam, samo ga skuvam (2 min, da ostane zelen) i povegetim . A inače (sramota me da priznam) mrrrrrzim povrće.
Evo kako ja pravim kao musaku sa brokolijem:
obarim
šargarepu (iseckam je na štapiće)
krompir (posle ga iseckam na kockice 1,5x15cm)
karfiol (onako ga malo iscepkam)
brokoli (isto ko karfiol)
znači u vodu ih ubacujem ovim redom. Posle ocedim, ubacim u vatrostalnu posudu, zalijem bešamelom(začinjenim po ukusu) zapečem par minuta, odozgo pospem rendani kačkavalj i zapečem još i eto. Mislim da ni najstrasniji mrzitelji povrća ovome ne mogu da odole.
parka:Probala sam ja sa corn flakesom
Idu jaja, pivo i brašno (+so i šta već), pa se šnicla umoči prvo u to pa u corn flakes pa se prži. Ne mogu baš da kažem kako je bilo pošto je ovaj, bilo davno, a uz to je malo.... zagorelo....
I kod mene je bilo slično tako; dok nisam počela da pravim grašak sa po kojim šaminjonom; naravno mladim krompirićima i šargarepicom:wink:Giordanna:Corba od blitve,fasirane snicle i grasak.(ne volim grasak i familija ne voli ali sam morala ).Oni bi ako mogu snicle bez graska!
ManjaAtina:Ja smandrljala na brzaka rizoto s pecurkama, dodala salatu i feta sir, i milina
Ko ce da kuva nesto komplikovano na ovu vrucinu![]()
Jel si sem gorgonzile probala jos s nekim sirom i koji ti je creme fraiche?KeineLust:Danas rucak za lenje mame. Tagliatelle sa sosom od gorgonzole. Veoma lako i brzo.
Tagliatelle se naravno obare, a za sos je potrebno 200 gr. gorgonzole, isto toliko creme fraiche, malo soli, bibera, muskatnog orascica, sve se to istopi, malo pusti da prokuva, prelije preko tagliatella, pospe parmezanom, i uziva uz salatu i crno vino. Al' ko ne sme vino, moze i bezalkoholno pivo.![]()
Proprzis glavicu luka (stavi onako malo vise ulja, da ti posle ne bude suv pirinac i da se ne lepi), dodas sampinone iseckane na cetvrtine, poklopis da puste vodu, posle otklopis da ispari. Cim ispari voda, gotove su. Posolis, pobiberis, dodas malo origana/seckan persun/kari/zacin koji volis (po izboru). To onda pomesas sa pirincem koji si prethodno odvojeno skuvala u slanoj vodi, i gotovo!trachara:a kako pravis taj rizoto sa pecurkama?
ManjaAtina:Proprzis glavicu luka (stavi onako malo vise ulja, da ti posle ne bude suv pirinac i da se ne lepi), dodas sampinone iseckane na cetvrtine, poklopis da puste vodu, posle otklopis da ispari. Cim ispari voda, gotove su. Posolis, pobiberis, dodas malo origana/seckan persun/kari/zacin koji volis (po izboru). To onda pomesas sa pirincem koji si prethodno odvojeno skuvala u slanoj vodi, i gotovo!
Mozes da umesas i kiselu pavlaku.
Za 1 solju pirinca (presan) ti treba 300gr pecuraka
dr Sasa:Moram priznati da sam citajuci sve ove pruke puno unapredio svoje kulinarsko znanje, ali sam primetio da se o jednom bitnom segmentu ne vodi dovoljno racuna, a to je pravilna ishrana Ko o tome danas vodi dovoljno racuna. Sta jedemo, koliko je nesto sto je jako ukusno istovremeno i zdravo.
dr Sasa
Jel posle pecenja otvoris rernu i 250C pustis u kuhinju?Ja sam na zalost i danas koristila rernu da podgrejem kremenadle od sinoc ali...uz onu staru caku.dive:ispeceni mladi krompiri u rerni, mladi sir,paradajz..
njam..
samo koji me je djavo terao da ukljucujem rernu danas na 40 C?