tratinchica
Primećen član
- Poruka
- 986
Gus je glazura,preliv,ako se dobro secam!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Queen_:rain, šta je gus za tortu? gde se kupuje? Ja još nisam čula za to:?
mammy:Drage moje kuvarice...pomozite....imam u subotu drage goste i htjela bih nesto ukusno da spremim....a ne bih voljela citav dan provesti u kuhinji....mal i sa njima da popricam....imate li kakav dobar prijedlog?
raindog:a ovo gore je "tortenguz" (ona zhelatinasta masa ) ima dr oetker zove se preliv za tortu i ima u dve boje svetlo i crveno, mada u principu zavisi kakve ce boje biti od toga s kakvim ga sokom napravish
sadrzhaj kesice se pomesha sa dve kashike shecera ili vanil shecera i onda se u to sipa polako 2,5 deci technosti (ovaj sok malo razredjen sa vodom) i to se mesha na vatri al samo dok ne baci kljuc, (ako josh malo ostane na vatri treba mu kanda vishe vremena da se stisne), e i onda kad se to malo hladne samo ga prelijesh preko kolacha i to se u momentu sve fino stisne![]()
raindog:to je
a slatka pavlaka je imlekova ona od 250ml, normalno sve ide dublja posuda i mucenje na najrzhem dok ne bude chvrsto 1-2minuta,mozhda zavisi od jachine miksera ? stvarno pojma nemam![]()
Eoja:Slatka pavlaka nece da se umuti kad je u prodavnici nisu skladistili kako treba, nije do miksera problem i tu nema mnogo pomoci, ali moze da se iskoristi u tom slucaju za kafu![]()
mammy:Drage moje kuvarice...pomozite....imam u subotu drage goste i htjela bih nesto ukusno da spremim....a ne bih voljela citav dan provesti u kuhinji....mal i sa njima da popricam....imate li kakav dobar prijedlog?
Ja sam zbog te Imlekove plakala i slala muza 2 puta u radnju u 11 nocu, a sutra mi rodjendan. Vise je ne kupujem - samo Halta roze, a ona je jos i posna. Super je Tiramisu torta sa ovom pavlakom - najjednostavnija torta na svetu. Pravi se bukvalno za pola sata, sve sa pranjem sudova. Umuti se 750 ml pavlake, doda se secer u prahu po zelji, 2 krem sira i to je fil. Dole idu piskote umocene u nes kafu, pa fil, pa opet piskote i preko slag.raindog:to je
a slatka pavlaka je imlekova ona od 250ml, normalno sve ide dublja posuda i mucenje na najrzhem dok ne bude chvrsto 1-2minuta,mozhda zavisi od jachine miksera ? stvarno pojma nemam![]()