Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam našla bila neki recept, al' sam ga zagubila:-(
Ako neko zna nešto slično; bila bih zahvalna;-)
Sardele (ili sardine; tako neke manje ribice; al' ne baš girice) se stave u tepsiju i zaliju maslinovim uljem i verovatno peršunom, belim lukom...:-? A ima neki momenat sa prezlama, koji nisam zapamtila:-?

Inače, danas sarme; poslednji kupus, sve smo povadili iz bureta; i zavili; pa nešto u zamrzivač a nešto odmah na šporet:razz:

...anakin kuvanje mi se djasvi! Skupljam recepte. :lol:

Ja sad idem na pijaC, a ako neko zna kako da spremim plavi patlidzan na neki egzotican nacin nek napise.

Hvala, unapred!

Divlja kuvarica:razz:

001122s.jpg

hmmm.. imam dva pitanja:
da li postoji posni soja sos /i ako postoji gde ima da se kupi u bgd-u/ ? ;)
zna neko recept za posnu varijantu onih kuglica sa kikirikijem sto su posute susamom..? pre nekoliko godina sam ih jela kod drugarice ali ona ne moze da mi nabavi recept.. :(

e da prilozhim i recepat za tortu :D
jest da sam je upravo dekorisala i bacila u frizhdrer al je prste da polizhesh
proshli put sam pravila sa malinama
ovog puta sa kupinama
a ova fora sa dvopekom ,cimetom i puterom za podlogu je toliko ukusna da nemam rechi (ko voli keks Spekulas ima da odlepi na sam miris : ))
image019hp.jpg

e a skoz je laganica za napraviti, nema nikakvog kuvanja sem ovog podgrevanja zhelea na kraju

jao i dalje ne mogu da verujem da i moja izgleda ovako :D
proshli put me mrzelo da se pridrzhavam recepta i na kraju je izgledalo kao da se dete igralo amlo po kuhinji, al je bilo ukusno...ali sada...ah ...josh samo da usavrshim one knedle shto mi se uvek raspadnu i bice neshto od mene :lol:

ej nina trazili su te na svastari.. "ko vam nedostaje". kao da su ti napisali chitulju. mishicavi mare se odao da ste u nezhnom prijateljstvu. kad gle, tu si, i pravis torte. nisi u krizi

fali vam jedno mushko koje kuva da vam zvekne pesnicom o sto.

jao nije lepo ovo o citulji. ali dobro. to ces primetiti, pa zapamti da su se raspitivali. molim. ne moras da zapamtis. slovenija moja dezela. malo morgen. esi ti slovenka beshe. nisi elda
ajd neko lepo slovenacko jelo al ne znam nijedno sem one gibanice.
eh taj nacionalizam.
jurchki. sta to beshe
gobe su pecurke
a zhemla je zemichka
* pa da mare ti je onda rekao da su se raspitivali. taj je u nezhnom prijateljstvu sa svim zhenama. mogao bi u kosmonaute. pocinjem da se divim tom apolonu.

zhelva je kornjacha.
a paradiznik je paradajz.
a chrni ribez je crna ribizla
a rdeche je crveno

vse je sve. eto sve znam
e, a rumeno je zhuto!
a plavo nemam pojma je l modro
a janez jansha je neki faktor. a drnovshek svira frulice iz inke-maje

e malecka
imash soja sos u makrobiotichkim radnjama "tamari" se josh zove onako slano je i zivelo je u nekim bachvama dve godine. ali dobro je :)
mozda ima josh nekakav soja sos. mozda ima i u merkatoru ili necemu slichnom.

e super ti je premaz sa susamom i grashkom-pasuljem, tj susamov puter tu ide i malo tog sosa.
od susamovog putera se pravi alva pa ima slican ukus, neko voli neko ne. tja premaz ima na kulinarstvu, ne znam da li je to "humus" ali mozda i jeste. ali je otprilike ista cena, oko 200-300 din i jedno i drugo..valjda

e kuglice ima s kikirikijem i suvo grozdje, mislim da je ista razmera, sameljesh vajlda oba, pa pravis kuglice, ili kako vec. bile su u modi one kuglice od ratluka. pa je bilo s kokosom i ratlukom
pa nesto...ratluk+susam+orah ne znam mere sada ali to je malo jako
e pa kad to utvrdish onda vec mozesh da ocenish susam i kikiriki
e susam ima kalcijum ali samo kad je zhiv.

e ta torta odozgo je bila u onoj poslasticharnici kod bioskopa zvezda u bgd. znate verovatno ako ste tu za tu poslasticharnicu. tamo oko raznih skupshtina

poshto sam se ishvalila mogu da pronadjem kupatilo.

mackica ns:
Ja sam našla bila neki recept, al' sam ga zagubila:-(
Ako neko zna nešto slično; bila bih zahvalna;-)
Sardele (ili sardine; tako neke manje ribice; al' ne baš girice) se stave u tepsiju i zaliju maslinovim uljem i verovatno peršunom, belim lukom...:-? A ima neki momenat sa prezlama, koji nisam zapamtila:-?
Našla sam konačno:-D
Oprane i očišćene sardele dobro posoliti. U jedan sud staviti dosta hlebnih mrvica, sitnog bibera, sitno isečenog peršunovog lišća i belog luka, pa to izmešati. Ređati red ribe, red spremljenih mrvica dok se sve ne utroši. Složenu ribu preliti sa dosta ulja i peći na tihoj vatri.

A sad ne mogu da nađem onaj pirinač kao iz kineskog restorana:? A bila sam ubeđena da sam pročitala na ovoj temi. Probaću još jednom; ili ako bi neko bio ljubazan da ga napiše (ponovo):wink:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back