Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Corbica sa povrcem, zelena salata sa rotkvicama, rizoto sa morskim plodovima (integralni pirinac)

rizoto :
Izdinstati crni luk na maslinovom ulju. Kad je luk na pola izdinstan, dodati plodove mora i ostaviti da se dinsta.
Posebno obariti pirinac (recimo soljica pirinca po osobi). Dodati vegetu (ili bez za one sto se zdravo hrane k'o ja :lol: ), so, biber i vrlo malo maslinovog ulja. Paziti da se pirinac ne prekuva.
Kad su morski plodovi gotovi, umesati 1-2 dl belog vina. Pirinac procediti, i sve sjediniti. Po zelji dodati jos malo vode , takodje po zelji kasiku putera dodati. Paradajz sos i 3 kasike maslinovog ulja.
Poklopiti i skloniti da odstoji.
Po zelji jesti sa rendanim parmezanom.
Prijatno ! njam njam :)

maco sve pohvale za 3,14čkin dim :D

sezona je za Čorbu od kopriva

izdintati crni luk i rendanu šargarepu, ja dodam dve kašike integralnog ili heljdinog brašna i nalijem vodu, kad počne voda da ključa ubacim seckanu koprivu, so i vegetu, kuva desetak minuta i gotovo. Može da se začini razmućenim jajetom i mlekom.Ja je tako ne začinjavam, već u tanjir stavim pola seckanog kuvanog jajeta - daje mu neki šmek.

inače je vrlo sexualna i suptilna čorbica, priprema koprive se radi u rukavicama :greensmile:

Al' je bio dobar ručak, a gotov za 45 min!:smile:
Šnicle ajkuline sam posolila i nožem napravila zareze u koje sam ugurala sitno seckan beli luk i sveže peršunovo lišće. Prelila ih maslinovim uljem i ispekla na teflonu; po svega nekoliko minuta sa svake strane i u toku prženja ih zalila limunom.
U saftu koji je ostao, izdinstala sam praziluk i dodala sitno seckane pečurke; začinila vegetom, biberom, lovorovim listom i đumbirom. Na kraju zalila slatkom pavlakom i ceđenim limunom.
Yamiiii8-)

dan bez koprive je propao dan :lol:

šnicle od koprive

suptilno u rukavicama se iseckaju koprive, doda umućkano jaje, so, i brašno - da veže naravno (može i kukuruzno ili integralno brašno), vaditi kašikom i pržiti

Mozak s jajima

Sastojci:
4 dag pilećeg mozga
1 dag kuhane šunke
2 i pol jaja
10 dag naribanog ementalera
1 glavica luka
sol, vepar, papar

Priprema:
Mozak ostavite kratko u hladnoj vodi i odstranite mu vanjsku opnu. Na zagrijanoj masnoći kratko prepržite nasjeckani luk, dodajte na kockice narezanu kuhanu šunku i narezani mozak. Posolite i popaprite prema ukusu i lagano promiješajte. Dodajte razmućena jaja i naribani sir pa uz lagano miješanje, mješanje i mešanje ispržite jaja do kraja. I poslužite.

Višnje se čuvaju u staklenom balonu. Ušećerene su, puštaju svoj sok, tako da procesom koji je sličan fermentaciji, ovde naravno bez alkohola, naprave sirup, a one ostanu jedre i ne gube oblik.
Onda se izvade iz balona, ako ih deca ne pojedu sve krišom i od njih se pravi pita. Jednostavno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back