Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Queen_:
rain, šta je gus za tortu? gde se kupuje? Ja još nisam čula za to:?

e nisam ni ja znala, recept sam chitala 15 puta i nisam kontala shta u shta ide, na kraju sam u radnji pokupovala sve moguce fixove i zhelatine i prelive poshto pojma nisam imala shta za shta sluzhi

u fil (ovo sa jogurtom) sam stavila obichan zhelatin u kesici
u slatku pavlaku sam stavila fix za nju (mada u receptu ne spominje , al ja reko za svaki sluchaj)
a ovo gore je "tortenguz" (ona zhelatinasta masa ) ima dr oetker zove se preliv za tortu i ima u dve boje svetlo i crveno, mada u principu zavisi kakve ce boje biti od toga s kakvim ga sokom napravish

sadrzhaj kesice se pomesha sa dve kashike shecera ili vanil shecera i onda se u to sipa polako 2,5 deci technosti (ovaj sok malo razredjen sa vodom) i to se mesha na vatri al samo dok ne baci kljuc, (ako josh malo ostane na vatri treba mu kanda vishe vremena da se stisne), e i onda kad se to malo hladne samo ga prelijesh preko kolacha i to se u momentu sve fino stisne :)

Drage moje kuvarice...pomozite....imam u subotu drage goste i htjela bih nesto ukusno da spremim....a ne bih voljela citav dan provesti u kuhinji....mal i sa njima da popricam....imate li kakav dobar prijedlog?

ja sam spremala nešto mnogo lepo prošli vikend, ne znam kako se tačno zove. uglavnom, potrebno ti je pola kg pilećih grudi, 150g slanine, dve glavice crnog luka, dve sveže crvene parpike, 200g šampinjona i 2dl belog vina.

prvo izdinstaš crni luk i slaninu, a zatim dodaš piletinu isekckanu ma kockice. kada piletina malo porumeni, dodaš sitno seckanu papriku i šampinjone, dinstaš još malo da sve pusti sokove, a zatim dodaš belo vino. dinstaš još malo dok ne ispari dovoljno tečnosti da bi mogla da zapečeš u rerni. dva jaja, 1 pavlaka, malo soli i malo mleka se umuti i sa tim se prelije piletina. zapeci u rerni dvadesetak minuta. prilok pire krompir. priprema-oko sat vremena.

raindog:
a ovo gore je "tortenguz" (ona zhelatinasta masa ) ima dr oetker zove se preliv za tortu i ima u dve boje svetlo i crveno, mada u principu zavisi kakve ce boje biti od toga s kakvim ga sokom napravish
sadrzhaj kesice se pomesha sa dve kashike shecera ili vanil shecera i onda se u to sipa polako 2,5 deci technosti (ovaj sok malo razredjen sa vodom) i to se mesha na vatri al samo dok ne baci kljuc, (ako josh malo ostane na vatri treba mu kanda vishe vremena da se stisne), e i onda kad se to malo hladne samo ga prelijesh preko kolacha i to se u momentu sve fino stisne :)

evo gaC !
ovo ima kod nas:p
el to to raindog?

Ja sam ubeđena da sam se poslednji put zeznula zato što sam je predugo mutila. Mislim, to sa šlagom ne može da se desi:?
I važno da bude hladno, i pavlaka iz frižidera, a Hani kaže i posuda u kojoj se muti.

Ja ne nađoh onaj pirinač kao iz kineskog... Samo da vas podsetim, ako neko zna da ga ane mrzi da napiše:wink:

Mammy, ja za gostre uvek spremim dve-tri vrste salate, to se sve brzo pravi i uz to neko pečeno meso.

Ovo je strava - svinjske krmenadle posoliti, staviti na foliju, premazati senfom i preko njih naseckati šampinjone. Zamotati i ispeći u rerni. Kad otvoriš, unutra ima toliko soka da se može služiti uz pire krompir.

mammy:
Drage moje kuvarice...pomozite....imam u subotu drage goste i htjela bih nesto ukusno da spremim....a ne bih voljela citav dan provesti u kuhinji....mal i sa njima da popricam....imate li kakav dobar prijedlog?

Mozes veceras da napravis i sutra samo zapeces
Red belog mesa, premazes senfom, red sunke ili pecenice, premazes senfom, narendati dosta kackavalja, umutiti 2 jaja sa pavlakom pa preliti, i zapeci na 200-220c.
Uz to moze krompir , iseces ga na pola, uvaljas u kukuruzni griz (palenta) u koji si prethodno dodala vegetu i so. Peci na 200-220

raindog:
to je :lol:
a slatka pavlaka je imlekova ona od 250ml, normalno sve ide dublja posuda i mucenje na najrzhem dok ne bude chvrsto 1-2minuta,mozhda zavisi od jachine miksera ? stvarno pojma nemam :confused:
Ja sam zbog te Imlekove plakala i slala muza 2 puta u radnju u 11 nocu, a sutra mi rodjendan. Vise je ne kupujem - samo Halta roze, a ona je jos i posna. Super je Tiramisu torta sa ovom pavlakom - najjednostavnija torta na svetu. Pravi se bukvalno za pola sata, sve sa pranjem sudova. Umuti se 750 ml pavlake, doda se secer u prahu po zelji, 2 krem sira i to je fil. Dole idu piskote umocene u nes kafu, pa fil, pa opet piskote i preko slag.

Ja sam taj recept za tiramisu sa krem sirom nasla bas ovde na krstarici, samo sto po njemu ide 500ml pavlake i jedno zivo jaje i to je ubedljivo najbolji recept za tiramisu na svetu :D
Ako ste Dzejmi stavicete izmedju tako kore (ili piskota) i fila i sloj otopljene bele cokolade :P

recepis za 3,14čkin dim :) koji se pravi za 5 minuta
(strujino objašnjenje hrane kojom sam ih sinoć ranila)
dakle..
ja sam domaćica koja sve radi odokativnom metodom,te,snađite se...a stvarno je 3,14...
dakle, nekih 400 belog pilećeg mesa umrljate sa vegetom,
propržite na maslinovom ulju da porumeni.
dodate glavicu crnog luka iseckanu na šnitove.
dodate kesicu, predhodno skuvanog pirinDZa.
ondak, dodate još vete i bibera,može malo zrno,malo mleveni,
ja stavila one raznobojne...
onda svemu tome dodate pakovanje smrznutih plodova mora (frikom pak -200 kinti)
i 3 čena belog luka takođe seckanog na listiće.
sve se zalije sa tomatinom, mešanim sa 1/4 vode
(ne mislim na 250 nego na 1/4 od količine soka)
stavite u rernu i kada se zapeče,onako da nema čorbe-gotojo!
ne jede se sa hlebom.
mož neka salata.

Леп ти тај 3,14 ... дим. :lol: Него је л' то дијетално? Овај, смеју да једу они што имају проблем сас холестерол и осталим мастима? :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back