Procitala i isprobala..
Savet za one koje ne dobiju mlado meso...
Snicle dobro izlupati s obe strane, malo bibera i zacina C (takodje s obe strane) uvaljati u brasno i na vrelom ulju proprziti kratko (da malo porumene) skloniti na stranu...
Prethodno iseci 3 vece glavice crnog luka (ko voli moze i vise) 2. cena belog, narendati jedan ili da kisela krastavcica (ponekad ih zamenih obicn pire paradajzom) ociscenu sargarepu iseci na kolutove (crvena, mada nije lose dodati malo i korena od celera narendanog) - u principu je vazan luk sve ostalo mozete koliko hocete i cega hocete, dakle i sve to proprziti na ulju( zaciniti biberom, zacinom C) -gde su proprzene i snicle zatim utrnuti vatru (ja smanjim na 1,5, od ukupno 6)...
Snicle redajti u serpu ili duboki tiganj koji mora imati poklopac, ali tako da ne idu jedna preko druge, przenu smesu preljem preko, i dodam samo pola male soljice vode (ne mora, ako imate krastavcice) i sacekam da jacina sporeta smanji, poklopim i to polako (dakle, vrlo lagana vatra samo da moze da krcka) i ostavim oko 60 min. Ne otklapam, ne mesam, ne diram, i cim se ohladi moze se jesti. Meso meko i izuzetno ukusno, stavise, jos je ukusnije sutradan..
I meso i "sos" prste da polizete. Prijatno i nemojte se uplasiti, recept je vrlo jednostavan ja sam bila opsirnija da bih sto bolje objasnila, i sto je najbolje, svako moze da kombinuje "sos" iliti prilog