Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas bio pasulj od srede, grehota da se baci, a baš je bio ukusan,:zper:
uz to domaća turšija...
Za sutra imama gotove sarme (živela mama koja ih je spremila i donela :rumenko:), a
u nedelju ću možda nešto i spremati, ako sveki ne bude zvala na ručak :manikir:

Ja sam ih pravila bas ovih dana pa mogu ti reci kako to ja radim.Ovo nece biti bas recept sa tacnim merama posto ja,kao iskusna kuvarica ,sve to onako "odokativno":whistling:

Skuvam 3-4 veca krompira (onaj koji ima koru svetle boje,bolje se raskuva)u slanoj vodi.Dok je jos vruc mikserom umutim pire,dodam jedno jaje i jednu kasiku ulja ili maslaca,mada moze i bez toga.Posolim i zamesim mekano testo,ali da se ne lepi za ruke.Oblikujem njoke i skuvam ih u slanoj vodi;kada isplivaju na povrsinu vode kuvati ih jos 1 min. i gotove su:bye:

Сва срећа остало ми од јуче пар посних сармица, скуваћу
жуту чорбу,..а као дезерт (у мојој кући он мора увек да буде)
ћу да испечем мраморни колач.

Примећујем овде да неке од вас имају за један оброк
и месо и кромпир.

Одавно сам сазнала да те две намирнице НИКАКО не треба да
се једу заједно, па (иако тешка срца) их никада не комбинујем.

Саветујем да прочитате о томе,
Meso i krompir nadimaju
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/77848/Meso-i-krompir-nadimaju

.

...e, ja sam danas sebi spremila lagan rucak, samo sam se pokajala sto
sam umesto obicnog crnog luka, dinstala crveni...a on pustio boju, pa mi
je obojio svo povrce i meso..a boja bas onako grozna...necu vise nikad da
ga koristim za takve stvari, samo za salatu..tako je kad te mrzi da ides do
prodavnice...:evil:

e to ne bih umela da objasnim, po boji uglavnom
danas sam je kupila u maxiju, prosto je lepo izgledala
obično kupujem kod svog mesara na pijaci, imaju ljudi veliki promet, tamo nema šta nije sveže, posebno džiga koja je jeftina-treba da imaš sreće da je zatekneš, da se ne rasproda.

Procitala i isprobala..
Savet za one koje ne dobiju mlado meso...

Snicle dobro izlupati s obe strane, malo bibera i zacina C (takodje s obe strane) uvaljati u brasno i na vrelom ulju proprziti kratko (da malo porumene) skloniti na stranu...

Prethodno iseci 3 vece glavice crnog luka (ko voli moze i vise) 2. cena belog, narendati jedan ili da kisela krastavcica (ponekad ih zamenih obicn pire paradajzom) ociscenu sargarepu iseci na kolutove (crvena, mada nije lose dodati malo i korena od celera narendanog) - u principu je vazan luk sve ostalo mozete koliko hocete i cega hocete, dakle i sve to proprziti na ulju( zaciniti biberom, zacinom C) -gde su proprzene i snicle zatim utrnuti vatru (ja smanjim na 1,5, od ukupno 6)...

Snicle redajti u serpu ili duboki tiganj koji mora imati poklopac, ali tako da ne idu jedna preko druge, przenu smesu preljem preko, i dodam samo pola male soljice vode (ne mora, ako imate krastavcice) i sacekam da jacina sporeta smanji, poklopim i to polako (dakle, vrlo lagana vatra samo da moze da krcka) i ostavim oko 60 min. Ne otklapam, ne mesam, ne diram, i cim se ohladi moze se jesti. Meso meko i izuzetno ukusno, stavise, jos je ukusnije sutradan..
I meso i "sos" prste da polizete. Prijatno i nemojte se uplasiti, recept je vrlo jednostavan ja sam bila opsirnija da bih sto bolje objasnila, i sto je najbolje, svako moze da kombinuje "sos" iliti prilog:)

ma ne lazi dita znas je i ti...
ali evo...skuvate pene rigate( pastu ) a la dente...na margarinu malo proprzite beli luk(mleveni) dodate pastu,stavite pavlaku ,malo persuna i na kraju kad sipate u tanjir stavite parmezan...sto se tice pavlake najbolja je ona neutralna ali ako je nemate onda u obicnu pavlaku umesajte krem sir iiiii...prijatno vam bilo....mmmljac

ma ne lazi dita znas je i ti...
ali evo...skuvate pene rigate( pastu ) a la dente...na margarinu malo proprzite beli luk(mleveni) dodate pastu,stavite pavlaku ,malo persuna i na kraju kad sipate u tanjir stavite parmezan...sto se tice pavlake najbolja je ona neutralna ali ako je nemate onda u obicnu pavlaku umesajte krem sir iiiii...prijatno vam bilo....mmmljac

...ahaaa...a zar ne ide i neko povrce..???..mislim da smo sa paprikom to
pravile...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back