Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam danas skuvala prilično dobar ručak od onoga što se našlo u frrižideru, a to je oko 500 g prokelja, isto toliko bundeve, oko 250 g šampinjona, 3-4 režnja slanine, 3 krompira, glavica luka, struk praziluka , ostaci nekog budjavog sira, mislim, sira sa plemenitom plesni... i sve sam to, što skuvala, što propržila, pomešala, prelila sa umućena 3 jaja i jednom pavlakom i zapekla u rerni. Možda sam nešto i zaboravila, ali nema veze, stavi se šta se nađe...

Corbica od zelja u koju cu da dodam kukuruz. Imam knedle sa sljivama, donela mi je mama juce i eto. Ne mora svaki dan da bude gala rucak, a i primetila sam kada imamo corbicu da najcesce ne pojedemo glavno jelo. Svi jako volimo te moje corbice od povrca i sipamo po dva tanjira minimum. Kada se u t doda pavlaka, a moje dete stavi i kubete zaista bi sve posle toga bilo suvisno.

Poverljiva, testo razvučem na 3 - 4 mm. A ovo za najlon, pazi. Staviš najlon, na najlonu razvučeš testo, premažeš ga belancem i pospeš susamom, pa staviš preko toga drugi deo najlona. Znači, testo ti je između najlona. Okreneš da ti opet najlon bude dole, i sada ona strana testa koja je posuta. Pa odlepiš najlon sa one strane koja nije premazana belancem i posuta makom. To je onaj najlon na kom si razvlačila testo. :)

shvatila..isprva nisam dovoljno pažljivo pročitala, pa mi je promaklo da već imamo najlon ispod:dash::rumenko:
:zag:

Danas - supa i lešo meso.
I napravila sam slatkiš:
DSC00361.jpg
DSC00365.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back