Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bokice, mnogo ti sladak novi avatar, ali kako si uspela tooooliiiiku sliku da staviš, ne može da se vidi.... a kad se ipak vidi, onda izgleda njama, njama.... mnogo lepo i privlačno i slasno

e to za sliku stvarno nemam pojma
pre mi to nije radio
poslednje 2-3 slike mi nesto povecava :/

e hvala Bi, jeste super
sad idem kod dragog, nosim im pola
pola ostavljam ako mi dodji neki gosti
sutra cu lepo natenane otkucati recept na coolinarici
sad sam vec umorna
vecerala sam one batake
i oni su vrh
i tako
pravo sam prase

Ja sam veceras jako vredna.:)
Mojoj devojcici je bio rodjendan ali posto sam ja bila na nekakvoj intervenciji ove nedelje slavimo ga sutra. Doci ce nam 5 drugarica na celovecernji program:) i njihove mame na projekciju od 18-20 posto posle 20h su na programu karaoke a ja ne zelim da me druge majke gledaju kako se sa decom bijem za mikrofon:rumenko:
Elem, mutim puslice za Balerina tortu, ukuvavam maline za preliv, puding od vanile se hladi na terasi. Bice to divna torta, hrskava i pudingasta.Tralalalala...:D:D:D

tako sam spremila,tj sve to sam stavila, samo nisam u tiganju nego gurnula u rernu, prekrila folijom pa pred kraj otkrila
stavila maslinovo ulje, beli luk, peršun, biber, ruzmarin i malo djumbira, obarila blitvu i razvalila se
prvi put sam ga jela i odličan je
mhm ja ga isto obozavam...kupila sam danas dve snice, al cu tek sutra da ga spremam...moze uvek i u rerni,mada meni je ovo jednostavnije i brze. super ti je kedzri sa lososa, on se pravi od pirinca, lososa (ali fileta ne snicle), limete, i raznih zacina, i na kraju se zacini korom rendane limete i svezim persunom,ja mislim da je to moje najomiljenije jelo,a ne znam prosto da li mi bolje hladno ili toplo :) ako te bude zanimao recept,napisacu ti.

sastojci: losos 600 grama (moze i bilo koja druga riba tog tipa,ali losos najbolje ide), crni luk za dinstsanje (zavisi koliko ko voli,ja stavim jednu malu glavicu francuskog crnog luka, ili pola ovog naseg), jedna ili dve limete (moze i limun ako nema limete, ali bolji je ukus sa limetom), svez persun, malo putera, i malo ulja za dinstanje.
zacini: kari, kurkuma (ako nema kurkume moze i samo kari), ja stavim i korijander mleveni, nekad malo mlevenog kima, so.

lososu prvo oderes kozu, a onda ga skuvas u zasoljenoj vodi. voditi racuna da se ta voda posle koristi za kuvanje pirinca, tako da mozes da procenis koliko ce trebati,ali uvek mozes da dodas bilo koju vodu ako pirinac nije gotov. ja ga kuvam oko 10-15 minuta, brzo je on gotov.

u medjuvremenu, u neku siru serpu staviti malo maslinovog ulja i kockicu putera (al stvarno malu, ne znam koliko je to grama, mozda 10ak, mada moze i vise, nego ja ne volim da zamastim) i onda staviti na vatru da se otopi puter i dodati istovremeno sitno seckan crni luk i dinstati dok ne postane staklast (ja u toku dinstanja dodam vode, jer stvarno stavim malo ulja i putera). u toku dinstanja dodati sve zacine - osim persuna. zatim dodati pirinac (ja obicno stavim punu srednju solju) i proprziti to sve tako malo. e da nek bude neki kvalitetniji pirinac,tipa basmati, da se ne ulepi onako gadno ko sto neki pirinac zna.

onda se u to dodaje voda u kojoj je kuvan losos, ako nema dovoljno dodavati vode, i tako dok sva tecnost ne ispari, na tihoj vatri...kada to bude gotovo, usitnjenu ribu, dobro ocedjenu ubaciti u pirinac (neko voli to da ostavi odgore i tako posluzi, ja voilm dobro da promesan) .

dok se sve to kuva izrendas koru limete i sitno iseckas persuna vec koliko hoces da stavis. u tako izmesano jelo ubacis sok od cele limete (moze i dve zavisi od kolicine), rendanu koru, i na kraju persun. ja se nekad zeznem oko soli pa ne dodam dovoljno,ali vise volim da dodajem naknadno nego da jedem presoljeno jelo.

inace odlicno je kad se odmah jede, a ja ga nosim i u plasticnoj cinijici da jedem u pauzi,mislim da mi se cak vise svidja hladna verzija :)

(inace po originalnom receptu se valjda dodaje i kuvano jaje na kraju ili tako nesto,al ja to izbegavam zbog holesterola,te ne bih znala tacno kako se ubacuje u sve to ni koji ukus ima)

Moja svekrva kuva sve po redu: supu, rinflajš, karađorđeve, a ja ću meni i mlađem detetu još dodati spanać. :) A pravila sam krempite, mmmmm,
e060.gif
, posle ću ih slikati. :D

Ja za danas ništa posebno , boraniju sa piletinom i onim uobičajenim povrćem , jedino što prvi put u njoj sam stavila suve šljive jedno 5-6 komada, tako mi reče jedan muški kuvar kao daju neki bolji šmek, elem videćemo .:cool:

....evo mene konacno sa pijace...brokoli, sargarepa, koren persuna i pasnakata,
i malo lista celera..bice lepa corbica...u to kasiku pavlake..i sasvim dovoljno za
danasnji dan...

....Poverka torta je fenomenalna, samo izbegavam da je gledam, ne bih li izbegla
zlo na koje me navodi samo gledanje u nju...:rumenko::lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back