Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.coolinarika.com/recept/sandzacke-mantije/
nasla sam kod ove devojke recept i rekla sam sebi PRAVICES :))))
mastam o mantijama vec dugo

Ja danas kupih novinu "hrana i vino" i tu naidjem na mantije koje isto duže vreme priželjkujem da napravim ali nikako pravog recepta da se dokopam.Inače ove su vranjanske i nije isti način pravljenja testa kao kod ove sandzačke .Inače sndzačke sam prvi put probala na jednoj svdbi u Pazaru prošle godine tako da verujem da su ove tvoje originalne tako da uzimam tvoj recept.I naravno javljam čim ih napravim, nadam se za koji dan.z:)
Nešto me uhvatilo da samo brčkam nešto po kujni ovih dana :zroll:

A to :). Gledam sastojci su isti, razlika je samo sto u ovu u krug ide i solja kiselog mleka ili pavlake ostalo je cini mi se isto pa nisam ocekivala neku znacajnu razliku u ukusu.
Nego kazite mi, nesto mi bas nije jasno posto niasm probala, cemu sluzi ta solja sto se stavlja na pocetku? Ne kapiram, pa kad dodjes u krug do prvog kolutica podmetnes pod njega jedan i krenes drugi krug da redjas, unutrasnji. Cemu ta solja?

A to :). Gledam sastojci su isti, razlika je samo sto u ovu u krug ide i solja kiselog mleka ili pavlake ostalo je cini mi se isto pa nisam ocekivala neku znacajnu razliku u ukusu.
Nego kazite mi, nesto mi bas nije jasno posto niasm probala, cemu sluzi ta solja sto se stavlja na pocetku? Ne kapiram, pa kad dodjes u krug do prvog kolutica podmetnes pod njega jedan i krenes drugi krug da redjas, unutrasnji. Cemu ta solja?

ne mora solja, moze i ovako bez nje.

Nicemu brale kao da oznacis pocetak :zcepanje:

Ja danas spremala po prvi put nesto na svoj nacin.:zroll:
Kupila sam kilogram i nesto leklarea (nadam se da sam lepo napisala deo svinjskog mesa jer sam tek danas cula kako se to cudo zove :zstidljivko:, inace onaj deo kao rolat, bar meni tako izgleda :zroll: od koga se vadi meso za bele vesalice) Onako sam ga celog stavila a okolo nasekala krompir i crniluk , dosta vegete zalila vodom i prekrila alu folijom da bude socno.Rucali mi to lepo, ali meni nesto onde fali pa se mislim sta bi mogla da ubacim da ima neki smekic da li pavlaku pri kraju pecenja ono kada sklonim foliju da se malo zarumeni ili nesto trece, eto ako neko ima neki predlog neka kaze.z:)

...to je meso suvo jer je cista "krtina"...pa se moze spikovati sa belim lukom
i nekom slaninicom da bi bilo socnije i ukusnije...a mozes i da pomesas vegetu,
alevu papriku pa sa malo ulja da razredis i time prelijes pri kraju da uhvati koricu...a
i krompir luk i recimo sargarepa ce biti mnogo ukusnija...

..mada ja to meso isecem na snicle, pa pravim u kari sosu, ili sa prelivom
od 4 sira...a za to sto si ti spremala je mnogo bolje uzeti svinjski vrat u komadu...

Uz ovo tvoje jelo lepo bi isao sos sa sampinjonima u pavlaci.
Izdinstas malo luka, dodas sampinjone sveze, onako krupno isecene, dinstas jos malo, dodas zacina,sve ovo nekih 10-15 minuta dinstas, dodas jednu pavlaku i malo vode i nacedis limuna.otprilike 300-400 gr sampinjona.Jos malkice kuvas, nekih 5-10 minuta...odlican je...
Inace mozes i to meso da dinstas sa sampinjonima u istom ovom sosu i posluzis uz makarone, ili sve zapeces u rerni, stim sto malo kackavalaj ili nekog tvrdog sira narendas odozgo...onda dobijes tu lepu zlatnu koricu...

Hvala vam obema za predloge z:)
Jaco ovo sa pecurkama jeste mi palo na pamet ali moji nesto nisu ludi za pecurkama vec krompirom z:( tako da sam zato njega stavila , inace ja sam bas htela da je ovako u komadu , nisam htela snicle , pa mi je zato bio problem, ali dobro zvuci Afrodita to sa slaninicom i belim lukom i Jacino sa makaronama , mogla bi tu neka kombinacija nekda ovako , nekad onako .z:)

Ja danas spremala po prvi put nesto na svoj nacin.:zroll:
Kupila sam kilogram i nesto leklarea (nadam se da sam lepo napisala deo svinjskog mesa jer sam tek danas cula kako se to cudo zove :zstidljivko:, inace onaj deo kao rolat, bar meni tako izgleda :zroll: od koga se vadi meso za bele vesalice) Onako sam ga celog stavila a okolo nasekala krompir i crniluk , dosta vegete zalila vodom i prekrila alu folijom da bude socno.Rucali mi to lepo, ali meni nesto onde fali pa se mislim sta bi mogla da ubacim da ima neki smekic da li pavlaku pri kraju pecenja ono kada sklonim foliju da se malo zarumeni ili nesto trece, eto ako neko ima neki predlog neka kaze.z:)

i ja volim uz svinjetinu sos od pecuraka
ili
sos od praziluka
:)
http://www.coolinarika.com/preview/recept/snicle-s-prazilukom/

Mozes da napravis besamel, znaci bez sampinjona, narendas u njega malkice nekog tvrdog sira i prelijes to tvoje jelo, mislim da bi bilo vrlo ukusno...cesto obarim povrce kao sto je prokelj ili karfiol, poreddjam u vatrostalnu i prelijem tim besamelom sa sirom i zapecem u rerni...mnogo dobro...

Mozes da napravis besamel, znaci bez sampinjona, narendas u njega malkice nekog tvrdog sira i prelijes to tvoje jelo, mislim da bi bilo vrlo ukusno...cesto obarim povrce kao sto je prokelj ili karfiol, poreddjam u vatrostalnu i prelijem tim besamelom sa sirom i zapecem u rerni...mnogo dobro...

mmmm, obozavam prokelj u besamelu :)

a kad smo kod zelenog povrca.... mmmm brokoli :D

...e da i brokoli...meni je besamel bas onako iskoristen u jelima...mada moji ne vole povrce, ali ja ne marim, spremam ga za sebe cesto...

pa imam i ja oko sebe ovih NEljubitelja povrca, pogotovo zelenog
jako mi idu na zivce :D
uglavnom jedu onako nevoljno, posto sam gora od hitlera kad je to izvoljevanje za ruckom u pitanju
hahahha, nekad mi ih dodje zao, ali samo nekad

Auuuuuuuuuu pa vi ste me odusevile skroz svim ovim predlozima, svidja mi se i ovo sa prazilukom a i Jaco ovaj besamel sos .

Sto se tice brokoli i to ne vole a ni prokelj ali zato karfiol vole, sargarepicu , dobro je bar nesto z:)

Hvalaaaaaaaaaa

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back