Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
spremila puding kolac koji je ispao presladak posto mi je ispao secer :besna:

skoro je nejestiv- "skoro" upotrebih samo zato sto ja jedem SVE

pa bolje da ti ispao secer nego so :D
jedna mala pricica :)
bili mi pre nekoliko godina kod bake na nedeljnom rucku
i iznese ona onu pravu domacu supicu na sto
sa rezancima (njenim) i knedlama
i krenuli mi da jedemo, i svi se nesto zgledamo i cutimo, srcemo ono
a baba greskom stavila secer umesto soli u knedle

znaci, bljak :) al baba je baba, cutalo se :D

Mogla si u njega izlomiti nekog keksa, promesati, izliti u neku ciniju i eto ti sutra lepog kolaca...

spremljen je sa samlevenim pahuljicama, bademima i cokoladom ...
mogu sutra dodati samo slatku pavlaku :think:

pa bolje da ti ispao secer nego so :D
jedna mala pricica :)
bili mi pre nekoliko godina kod bake na nedeljnom rucku
i iznese ona onu pravu domacu supicu na sto
sa rezancima (njenim) i knedlama
i krenuli mi da jedemo, i svi se nesto zgledamo i cutimo, srcemo ono
a baba greskom stavila secer umesto soli u knedle

znaci, bljak :) al baba je baba, cutalo se :D

:rotf: :super:

Ja ispravila grešku od juče z:)
poslušala vaše savete z:kiss:
, pošto mi je ostalo pola tog ručka od juče spremim ja bešamel sos i na kraju kuvanja ubacim u njega malo majoneza da da malo kiselkastu notu i prelijem sve time ostavim da udari jedan ključ, priznajem nemam reči ispalo je fenomenalno em smo sve pojeli, pogotovo dečica em su pomackala onaj sos :zskace:

Ja ispravila grešku od juče z:)
poslušala vaše savete z:kiss:
, pošto mi je ostalo pola tog ručka od juče spremim ja bešamel sos i na kraju kuvanja ubacim u njega malo majoneza da da malo kiselkastu notu i prelijem sve time ostavim da udari jedan ključ, priznajem nemam reči ispalo je fenomenalno em smo sve pojeli, pogotovo dečica em su pomackala onaj sos :zskace:

z;)eto...i bravo za tebe...

http://www.coolinarika.com/recept/sandzacke-mantije/
nasla sam kod ove devojke recept i rekla sam sebi PRAVICES :))))
mastam o mantijama vec dugo

Ja sam ih napravila :zskace:
Evo i slikala sam da se vidi
nale007.jpg

Samo još da dodam , lepe su stvarno ali meni je to isuvše masno evo sada mi je čak pomalo i muka z:( , ali moji su oduševljeni tako da sam zadovoljna z:)

I treba dosta ranije da se naprave kako bi stigle na vreme za večeru, malo ima više posla.Da ne bude ko ja počela posle 6h a stigle su posle 9 h z:mrgreen:

Ja sam ih napravila :zskace:
Evo i slikala sam da se vidi
nale007.jpg

Samo još da dodam , lepe su stvarno ali meni je to isuvše masno evo sada mi je čak pomalo i muka z:( , ali moji su oduševljeni tako da sam zadovoljna z:)

I treba dosta ranije da se naprave kako bi stigle na vreme za večeru, malo ima više posla.Da ne bude ko ja počela posle 6h a stigle su posle 9 h z:mrgreen:

woooooooooooooooooooooooow
svaka cast
prelepo izgledaju
definitivno ih pravim i ja

spremam neki gulaš li je, ragu li je, od srnetine...videću šta će da ispadne..
pošto sutra uveče imamo goste, a ja radim do 3 sad sam uzela da bar upržim luk.
srneći but je od juče ujutru u pacu od vina i svih mogućih začina koe imam u kući - od bosiljka, korlijandera, peršuna, ruzmarina preko belog luka u prahu, čubrice pa do lovora i nekih silnih smeša začina. Čak sam dodača (pošto do sada to nisam) i majčinu dušicu.
sutra ću to meso iseći na kocke i dinstati na udinstanom luku uz dodatak malo vina, malo vode,čašice konjaka i štangle čokolade na samom kraju.
ko neće to da jede, biće i jagnjetine koja takođe stoji uvaljana u iste začine, ali ne i u vino.
Sutra pravac pekač. pred kraj malo povrća i topla na sto.
Jedan manji deo srnetine ostavljam pa da preksutra (jer mm je zapravo 14.og rođendan tako da će i tada neko da navrati) spremam sa vrganjima i smrčkom.
U suštini, mogla bi ja i sada da dodam rganje, smrčak i lisičare u taj gulaš (jer se sprema u gotovo kazanskim razmerama) i da se ne ebavam za preksutra, ali pošto sam ja alergična na pečurke ajd da ne ostanem jadna gladna i da se ne ispustim....

Au, Mileva, blago tvojim gostima... al će da uzivaju...
Jesi alergična na sve pečurke? Šta ti se dešava? Osip, gušenje... ili ih samo ne voliš....
Ja sam još u obdaništu izmislila da ne smem da jedem med (nisam ga volela, kao ni dan-danas)... pa su mi za uzinu donosili 'leba i putera, to sam volela...

na šampinjone sam provereno alergična
par puta nisam ni znala d sam ih jela (jednom bila pita sa mlevenim pečurkama i mlevenim mesom, jednom preliv preko mesa, pa ja to kao pomerila...al džabe..čak je dovoljno da mrinirani šampinjon padne recimo na testo pri pripremi pice i eto ti belaja)
a belaj je baš gadan - teška mučnina, pad pritiska (iovako je 90/60 a tada se sroza na nulu) sva se tresem, ne mogu da stojim, da normalno komuniciram, neurološki sam totalno u autu i dok se ne ispovraćam ništa...
vrganje recimo često spremam - ćerka i muž ih ne vole no obožavaju - postoje pečurke i vrganji kao nešto iznad, i tada u toku spremanja probam jedan, dva onako listića jer ih tako režem i tada se u principu ništa ne desi.
Lisičare i smrčak, kao i one jajare i čeljadinke spremam ali ih i ne probam....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back