Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
šta ćete da spremate za ng? ja za sada rusku salatu, španske pitice, rolate (slane, sa spanaćem i ajvarom), salatu sa makaronama, pogaču sve u krug i domaćicinu doboš tortu (frka mi je al moram da probam pa kud puklo, samo možda kupim kore da se ne cimam, znam da to nije to ali ne znam da li ću stići sve
ali brine me glavno jelo, spremila bih nešto fino,što do sada nisam a ukusno i specijalno : )

naravno ništa
prvog idemo kod svekrve na ručak - nabistrija bistra supa + sarme +pečenje +torta
drugog idemo kod mojih na ručak - bistra (ali manje) supa + nešto a da ne bude sarma, verovatno suve ljute punjene paprike-crvene +pečenje + torta

e za doček kod prijatelja spremam i nosim prase i vino
i tako nema kuvanja....

pre par dana je neko pitao kako da sos od gogonzole za njoke ne bude redak
moj je danas ispao savrsen,a recept mi je rekao tata
rastopila sam kasiku putera,na njemu rastopila dva zdenka sira,na tome sto grama budjavog sira i pola kisele paavlake.
naravno nisam solila i nisam dodavala ni jedan drugi zacin.bilo je bas gusto i ukusno

samo da obavestim kistinu da je moja božićna livada već počela da buja :plez: (nikla mi jedna travka)
za ručak će da bude podvarak sa dimljenim šaranom, a za dezert banini zlatni cvetovi
studsmatta.gif

samo da obavestim kistinu da je moja božićna livada već počela da buja :plez: (nikla mi jedna travka)
za ručak će da bude podvarak sa dimljenim šaranom, a za dezert banini zlatni cvetovi
studsmatta.gif

...zamolio bih dezurne Krstine Nino - Nino ( to nisu Modovi, nego oni shto radU za Police i stalno dezhuraju ovde ), da obaveste Ministra za Police, da se na ovom Forumu Fale kad im nikne travka zelena...

Danas nista.
Sutra pre doceka za veceru/rucak rusku salatu + cureci bataci sa krompirom u magi kesi i meze :roll:
Ja htedoh piletinu sa ananasom ali gdin nece,pravi Srbin.
1. i 2. sam isto kuvarica :rida: jedan dan ce biti piletina mirkina sa ananasom, jedan gulas juneci sa tajatelama
Svih dana za dezert milke :mrgreen: i dragi vodi na dezert :heart:
Od koga je i mnogo je :)

Znas kako Only, imaju oni srece sto im ja nisam Cicak npr.( samo pogledaj post ispod tvog ) inace bi jeli svaki drugi dan.z:mrgreen:
Nije u redu i ja kazem, no dok je kuhinja pod mojim patronatom, ima da bude kako ja kazem.z;)
More...
Čičak radila juče, danas, ...i sutra radim do 4... kad bi samo pitao šta ima za ručak, oko bi mu izvadila i ispekla ga na tihoj vatrici... z:((
Evo, gotova je i piletina sa ananasom i medom. I ja se pridruzujem klubu onih kojima se svidja :)Pogledajte prilog 165635Pogledajte prilog 165636
Šta je ovo zeleno?
Sviđa mi se...
Ali ja nisam stigla da napravim... juče posle posla ceo dan bila u BG-u, došla kući u pola 12... danas radila do 4... pa na nokte, došla kući u pola 7...z:(
Jeee, juhu! :lol:
To je zato sto si mi ipak cestitala 2 godine forumaskog zivota onomad.
A sa'ce da ti uvene posto si mi omasila rodjendan juce! :zplez:
kis, Srećan rođendan dušice!!!!!!!!!!!!!!!!
sto godina da si živa... i da se uopšte ne zanimaš kuhinjom sem u svrhu relaksacije, sopstvenom željom...z:)z;)
Danas nista.
Sutra pre doceka za veceru/rucak rusku salatu + cureci bataci sa krompirom u magi kesi i meze :roll:
Ja htedoh piletinu sa ananasom ali gdin nece,pravi Srbin.
1. i 2. sam isto kuvarica :rida: jedan dan ce biti piletina mirkina sa ananasom, jedan gulas juneci sa tajatelama
Svih dana za dezert milke :mrgreen: i dragi vodi na dezert :heart:
Od koga je i mnogo je :)
Ne da je mnogo... nego što te godpodin ne vodi na ručak? a ti njemu skuvaš puding za desert... z:mrgreen:

da izjavim
za televizor
psaCe ispečeno za desetku
korica mu krcka, čuje se do BGD-a
dovoljno slano /praCe se ne može da presoli koliko god da se soli doda)
sutra za ručak u onu masnoću samo ću da ubacim krompire i poneku šargarepu....
holesterol Đole....

Ja kod bake, što znači da ne kuvam :D
Ali juče sam jela ribu na gradele, danas njoke i šugo.
Pomagala sam u spremanju ruske salate.
Radovala se sarmicama koje ću jesti sutra ili prekosutra.
Ako sve bude po planu, kuvaću tek posle božića :D

ove dane sam kuvala novogodišnji, sve po PS, kao što se kuvalo prije 2o godina
pečenje, sarma, ruska
bombice, rafaelo, oblande, torta
mislila sam da to više nikad u životu neću raditi, al' eto život je nepredvidiv..tj, nikad ne reci nikad i to...
onajštoudaraglavomuzidx1oo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back