Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo tog mirkinog recepta:

piletina sa ananasom u slatkom sosu

500 gr belog mesa ...il nekog drugog mekanog .
3 crvene paprike , ili 2 crvene jedna zelena il zuta ...estetike radi.
manja konzerva ananasa
2 cena belog luka
med
soja sos
gustin
kocka za supu

Meso na kockice iseces pa proprzis na dubokom ulju.
Kad porumeni izvadis na tanjir.
Izbacis skoro svo ulje iz tog tiganja , serpe , ostavis svega 2 kasike ...da prekrije dno, pa tu proprzis prvo sitno seckani beli luk, zatim papriku.
Kad je paprika mekana , dodas ananas isecen na kockice i meso iz tanjira...

Peces to zajedno neko vreme , pa kad ti je meso sasvim peceno , prelijes sosom , koji si napravila u zasebnoj casi od :

2 dl hladne vode , kasika gustina, kocka za supu, 2 kasike meda i soja sosa jedno 2 kasike.

To iz case nalijes u tiganj , na akoj vatri , sve vreme mesas , dok se ne ukuva , videces to se steze zbog gustina i pravi glazuru za meso ....

Kad se to stegne ...treba mu jedno 5 -10 min max , gotov je rucak.

Interesuje me zna li neko koje su kasike u pitanju u ovom receptu: supene ili kafene?

Napravila sam puzice sa sirom po receptu Yoav אני אוהבת אותך. Piletinu cu veceras.

Prilozi

• puzici sa sirom 1.jpg
    puzici sa sirom 1.jpg
    30,4 KB · Pregleda: 19
  • puzici sa sirom 2.jpg
    puzici sa sirom 2.jpg
    29,6 KB · Pregleda: 18
odlicno izgledaju, slatki ili slani?

sivdja i se ovo novo nezvanicno pravilo sa ceduljicamaz:mrgreen:

Meni su ispali slani jer mi je sir bio slan, ali mislim da mozes i slatku varijantu da napravis. Evo receptahttp://www.coolinarika.com/recept/751715/

Nista joj ja ne verujem nije slikala postupak :mrgreen:
Moze cedulja i na kupovne puzice , aha, aha, aha ...

Hehe, naravno da moze. Zato odoh sad po drugi put do grada danas, ovaj put u potragu za gotovom piletinom s ananasom. Veceras samo stavim cjeduljicu i slikam :)

Daj bre, udovolji im jedared. Setas po fensi restoranima citave godine, i onda kada treba jednom da udovoljis dragom i klincu, ti precrtavas, stavljas pod znak pitanja itd. Nije u redu, stvarno. z:mrgreen:

Znas kako Only, imaju oni srece sto im ja nisam Cicak npr.( samo pogledaj post ispod tvog ) inace bi jeli svaki drugi dan.z:mrgreen:
Nije u redu i ja kazem, no dok je kuhinja pod mojim patronatom, ima da bude kako ja kazem.z;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back