Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma kakvi krompiri i barenje... meso i šlus... z:mrgreen: eventualno sos...
Ovaj moj se stalno žali, gde su krompiri, gde su krompiri... neće samo meso da jede... a meni se ne ljušte... nema šanse... z:mrgreen:

Kese ja koristim stalno... samo ubacim meso, kad vidim da je gotovo izvadim, i sve čisto... ni činiju za pečenje ne uprljam...z:mrgreen:

Šta šutne, ima te oženi još jednom li mu skuvaš garšak...z:mrgreen:

Mm kaže, da će ponovo da se zaljubi u mene kad mu skuvam grašak il boraniju...z:mrgreen:
To cu, to cu :metla:
@ joav:
Pametna fora, prepisacu i to ;)

JONAGOLD PILETINA

600g pileceg belog mesa, 2 kasike ulja, so, biber, cimet, 300g jabuka jonagold, 300ml soka od jabuke, 2 kasike gustina, 400g obarenog pirinca

znaci, meso izlupate, zacinite i ispecete. Jabuke na kolutove pa ih kratko zapecete u tiganju pored mesa. Zagrejete sok od jabuke, dodate cimeta (ko kolko voli) i gustina koji ste razmutili u malo hladne vode, da se lepo zhusne. Servirate sve uz baren pirinac i kriske jabuka, preliveno sosom
nou vej hose...
čim čujem izlupate meso, ili iseckate luk... ne čitam dalje...:zstidljivko:z:mrgreen:
ma nece te sutnuti
ako mene ovaj moj nije, nece ni tebe tvoj
znas kako, ja stalno spremam nesto novo, i u startu mu kazem
ja moram na nekome da vezbam i ucim :D
pomiri se s tim :) hahahhaha
i sta ce, mora da me trpi
bolje i to nego da jede pastete i hleba

Šta imaš protiv paštete?z:((
Em je volim, em je danima jedemo... kad ne stignem da kuvam... :zstidljivko:

ma nece te sutnuti
ako mene ovaj moj nije, nece ni tebe tvoj
znas kako, ja stalno spremam nesto novo, i u startu mu kazem
ja moram na nekome da vezbam i ucim :D
pomiri se s tim :) hahahhaha
i sta ce, mora da me trpi
bolje i to nego da jede pastete i hleba
J.bg to je moj problem. Ja imam ciku koji zivi od dvadesete sam (a od dvadesete mu je proslo mnogo godina :malav: ) i zato zna da kuva pa i manise :roll: :lol:

Sad ce cicak koja je protiv "matoraca" da kaze: Jesam ti rekla :lol:

Pa, je l' kuva? :lol:
Nemoj te cifre iznositi, slogirace nam se cicak

sto da se slogira?pa izmedju mene i njega razlika samo 11 godina :D
nego, da, zna da spremi nesto, nista posebno
ali ceog zivota zivi na domacoj kevinoj kuhinju
koja btw non-stop pravi nesto i rastura
par puta je samo rekao "al moja keva ne pravi tako..."
sad je naucen da se to ne sme govoriti
to sto su oni navikli da se hrane nezdravo i kuvaju na masti i zive na svinjetini nije moj problem (doduse jeste ukusno)
:D
zamisli bre, pa oni od mesa tamane samo prasice, nista pile nista riba O.o
kad se nisam slogirala
odma sam rekla da to tako nece moci :)

J.bg to je moj problem. Ja imam ciku koji zivi od dvadesete sam (a od dvadesete mu je proslo mnogo godina :malav: ) i zato zna da kuva pa i manise :roll: :lol:

Sad ce cicak koja je protiv "matoraca" da kaze: Jesam ti rekla :lol:
Jesam ti lepo rekla... z:mrgreen:
pa nije ni moj neki decacic
za 3 meseca puni 36 godina

Tebi nisam rekla... al mi se čini da ste ti i tvoj dragi bliži po godinama...

A ne ko ova cipika, ulovio je starac fočo... i umesto da je izvodi i drži ko malo vode na dlanu... da joj kuva i puva... i sve... ona njemu kuva grašak... z:((

Ništa me ne sluša... z:mrgreen:

P.S. Ja kad kuvam neko 'domaće' jelo najavim bar dva dana ranije... muž kaže, nemoj odjednom, šokiraćeš me...z:D

Jesam ti lepo rekla... z:mrgreen:

Tebi nisam rekla... al mi se čini da ste ti i tvoj dragi bliži po godinama...

A ne ko ova cipika, ulovio je starac fočo... i umesto da je izvodi i drži ko malo vode na dlanu... da joj kuva i puva... i sve... ona njemu kuva grašak... z:((

Ništa me ne sluša... z:mrgreen:

P.S. Ja kad kuvam neko 'domaće' jelo najavim bar dva dana ranije... muž kaže, nemoj odjednom, šokiraćeš me...z:D

bokte mazo ima neko gori i od mene :D

evo tog mirkinog recepta:

piletina sa ananasom u slatkom sosu

500 gr belog mesa ...il nekog drugog mekanog .
3 crvene paprike , ili 2 crvene jedna zelena il zuta ...estetike radi.
manja konzerva ananasa
2 cena belog luka
med
soja sos
gustin
kocka za supu

Meso na kockice iseces pa proprzis na dubokom ulju.
Kad porumeni izvadis na tanjir.
Izbacis skoro svo ulje iz tog tiganja , serpe , ostavis svega 2 kasike ...da prekrije dno, pa tu proprzis prvo sitno seckani beli luk, zatim papriku.
Kad je paprika mekana , dodas ananas isecen na kockice i meso iz tanjira...

Peces to zajedno neko vreme , pa kad ti je meso sasvim peceno , prelijes sosom , koji si napravila u zasebnoj casi od :

2 dl hladne vode , kasika gustina, kocka za supu, 2 kasike meda i soja sosa jedno 2 kasike.

To iz case nalijes u tiganj , na akoj vatri , sve vreme mesas , dok se ne ukuva , videces to se steze zbog gustina i pravi glazuru za meso ....

Kad se to stegne ...treba mu jedno 5 -10 min max , gotov je rucak.

Mi pravili svinjokolju. I danas sveki kuva paprikaš od bubrega i mozga. Ko voli, ješće, ko ne voli ( deca ), ručaće kod moje mame. z:mrgreen: A ja pravila kiflice sa salom, ili salčiće. To su tradicionalni kolači za dan kada se kolju svinje na tradicionalan način. z:lol: Ima onih koji i njih ne vole, ali više onih koji ih vole, tako da su planule.

2q0iu6d.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back