Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vid nje što je savetuje... z:(( z:mrgreen:
Pa hoćeš da ja ostanem jedina ne-kuvarica ovde...z:cry:

Ako za sl.rođendan sama umesi tortu, odmah ću se roknem...z:mrgreen:

A za to cicak ne brini :lol: I ako naucim do tada da mesim, sigurno necu je mesiti za rodjendan :lol:
A koja sam ti ja kuvarica , znam 5 i po jela i cao.
Testa i torte tek dolaze na red za 6 meseci.
Nego da ja pitam ovde strucnjake.
Mama mi predlozila, ne znam na sta bi to licilo :lol: da za NG spremim u onoj Magi kesi za piletinu - curece batake :malav: da su fenomenalni,
kaze probala i da 10 min pred kraj stavim u to obareni krompir da i on malo "upije" sos.
Sta vi mislite i je l' koristio neko tu kesu?

A za to cicak ne brini :lol: I ako naucim do tada da mesim, sigurno necu je mesiti za rodjendan :lol:
A koja sam ti ja kuvarica , znam 5 i po jela i cao.
Testa i torte tek dolaze na red za 6 meseci.
Nego da ja pitam ovde strucnjake.
Mama mi predlozila, ne znam na sta bi to licilo :lol: da za NG spremim u onoj Magi kesi za piletinu - curece batake :malav: da su fenomenalni,
kaze probala i da 10 min pred kraj stavim u to obareni krompir da i on malo "upije" sos.

ja ne koristim megi kese
nego obicne kese za pecenje
al isto potrpam svega u njih
i krompire odma stavim
i tek tek vodice nekada
i zacine
a krompiri ti budu mmm i ako ih uvaljas u pavlaku u koju si ubacila zacine po zelji, komb. su ogromne :D
i tako ga stavis u tepsiju i zapeces
bude savrsen

a ako volite slatko slane evo vam nesto ovako npr
http://www.coolinarika.com/preview/recept/piletina-s-ananasom/
ja ovo bas volim
što je ovo dobro a jednostavno... predobro...z:)
idem odmah izvaditi neku piletinu... a sutra ako ne zapalim za bg spremam ovo... z;)

ovo sam mami prosledila, jako mi se sviđa... ali nikako da se seti... z:mrgreen:

Svidja mi se ovaj sa ananasom, to je varijacija ovog sa kupinama mislim slicna je fora :)
Ja znam recept za tzv pasta tachini picante ili tako nesto :lol: isto ovo sve samo sa tajatelama i sa puno bibera i malo ljute papricice treba dodati.
Svidja mi se i ovaj poslednji, ali su za mene te knedle visa matematika :lol:
Hvala puno :hvala:

što je ovo dobro a jednostavno... predobro...z:)
idem odmah izvaditi neku piletinu... a sutra ako ne zapalim za bg spremam ovo... z;)

ovo sam mami prosledila, jako mi se sviđa... ali nikako da se seti... z:mrgreen:

ovaj recept koji si ti prosledila mami,
napisala sam na coolinarici samo zato sto me je drugar zamolio za recept (hteo je da iznenadi devojku)
pa sam mu izasla u susret, posto me mrzelo da mu kuckam sm, ili da ga zovem, :)

Svidja mi se ovaj sa ananasom, to je varijacija ovog sa kupinama mislim slicna je fora :)
Ja znam recept za tzv pasta tachini picante ili tako nesto :lol: isto ovo sve samo sa tajatelama i sa puno bibera i malo ljute papricice treba dodati.
Svidja mi se i ovaj poslednji, ali su za mene te knedle visa matematika :lol:
Hvala puno :hvala:

ma kakva visa matematika, jednostavne su, evo meni mozes da verujes na rec
ja ne pravim nista sto oduzima puno vremena i energije
imam i sa jabukama, ako nekome treba
al nemam na coolinarci jer nemam sliku
a bez slike ne volim ni pisati recept :)

ja ne koristim megi kese
nego obicne kese za pecenje
al isto potrpam svega u njih
i krompire odma stavim
i tek tek vodice nekada
i zacine
a krompiri ti budu mmm i ako ih uvaljas u pavlaku u koju si ubacila zacine po zelji, komb. su ogromne :D
i tako ga stavis u tepsiju i zapeces
bude savrsen

Ma nije magi kesa nego onaj magi komplekT sto kazu babe kesa + sos :)
Znaci mogu krompiri i odma' u to? :think:
To cu treba mi nesto ukusno pre doceka da jedemo a da se ne dvori da se ne usmrdim zbog kose ili da ne sje.bem nokte :lol:
Ovo gurnem i cao :manikir:

ma kakva visa matematika, jednostavne su, evo meni mozes da verujes na rec
ja ne pravim nista sto oduzima puno vremena i energije
imam i sa jabukama, ako nekome treba
al nemam na coolinarci jer nemam sliku
a bez slike ne volim ni pisati recept :)

Ja prvom prilikom ovaj sa ananasom ako me ovaj moj ne sutne do tad :lol:
Moracu jos neko klot da mu se smuci :malav:

JONAGOLD PILETINA

600g pileceg belog mesa, 2 kasike ulja, so, biber, cimet, 300g jabuka jonagold, 300ml soka od jabuke, 2 kasike gustina, 400g obarenog pirinca

znaci, meso izlupate, zacinite i ispecete. Jabuke na kolutove pa ih kratko zapecete u tiganju pored mesa. Zagrejete sok od jabuke, dodate cimeta (ko kolko voli) i gustina koji ste razmutili u malo hladne vode, da se lepo zhusne. Servirate sve uz baren pirinac i kriske jabuka, preliveno sosom

Ma kakvi krompiri i barenje... meso i šlus... z:mrgreen: eventualno sos...
Ovaj moj se stalno žali, gde su krompiri, gde su krompiri... neće samo meso da jede... a meni se ne ljušte... nema šanse... z:mrgreen:

Kese ja koristim stalno... samo ubacim meso, kad vidim da je gotovo izvadim, i sve čisto... ni činiju za pečenje ne uprljam...z:mrgreen:

Ja prvom prilikom ovaj sa ananasom ako me ovaj moj ne sutne do tad :lol:
Moracu jos neko klot da mu se smuci :malav:

Šta šutne, ima te oženi još jednom li mu skuvaš garšak...z:mrgreen:

Mm kaže, da će ponovo da se zaljubi u mene kad mu skuvam grašak il boraniju...z:mrgreen:

Ma kakvi krompiri i barenje... meso i šlus... z:mrgreen: eventualno sos...
Ovaj moj se stalno žali, gde su krompiri, gde su krompiri... neće samo meso da jede... a meni se ne ljušte... nema šanse... z:mrgreen:

Kese ja koristim stalno... samo ubacim meso, kad vidim da je gotovo izvadim, i sve čisto... ni činiju za pečenje ne uprljam...z:mrgreen:

Šta šutne, ima te oženi još jednom li mu skuvaš garšak...z:mrgreen:

Mm kaže, da će ponovo da se zaljubi u mene kad mu skuvam grašak il boraniju...z:mrgreen:

joooj, ovaj moj sanja domacu kuhinju :D
al ne dam se
msm, znam i spremam
al necu
nije to moj stil :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back