Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vecheras pravim fajitas. :heart:
fajitas.jpg

sofi, može recept?
ja spremila kvinsinu pogaču, sve u krug, ponosa sam i narasla sam ko testo, daklem evo slike nepečene, slikaću je i kada se ispeče
e,da, dobila sam dve pogače od jednog recepta
img5111g.jpg

img5113x.jpg

Prekjuce pravila musaku, pre neki dan kiflice, a juce ustipke
Pocela sam da spremam ko prava
Muz kaze sve si bolja i bolja
A i za divno cudo ne mrzi me

A mm danas sprema kalindzo
Iskreno ne znam ni sta je to, ni kako se sprema, ali on zna

Ajme, ako je ova prva sa bananama, i krem bananicama... mmm... piši, kako si je napravila ili gde si je kupila...:mrgreen:

A sa čime je druga... :think::D

Cicak, prva se zove SAN SNOVA, a druga je Dacina cokoladna torta, zadovoljna domacica je postavljala recept.
San snova ces bez problema da napravis, nista se ne pece, a kuva se samo puding:lol:

SAN SNOVA:
Potrebna su 2 rolata "7 days" od karamela.
Rolat se sece na parcice debelo oko pola cm i naslaze na tacnu (ja korisitm okruglo zvono). poprska se malo fantom. 200g mlevene plazme se pomesa sa 1,5dl fante i sa 125g margarina umucenog sa 150g secera u prahu. premaze se preko rolata.
na to se naredjaju krem bananice isece po duzini (moze na pola ili na tri, ja secem na tri). potrebno ih je 6-10 zavisno kako secete.
2 pudinga od vanila se skuvaju sa 7dl mleka. kad se ohladi, pomesa se sa 125g margarina umucenog sa 200g secera u prahu. pola tog fila se premaze preko bananica. onda se poslazu banane isecene po duzni i prethodno poprskane sa malo limuovog soka. potrebno je oko 5 banana.
ostatak fila se premaze preko banana, a preko toga ide 1/2l slatke pavlake kojom se torta i ukrasi

Fajitas
148854_1593851778174_1592332166_31412349_5947498_n.jpg

sastojci :

1 crvena paprika
1 zelena
1 žuta
10ak šampinjona
mala konzerva kukuruza
pola malog luka

350 grama mesa - može piletina, teletina, junetina... ( ja sam teletinu)
mješavina Taco začina - ima u svakoj prodavnici

TORTILJE sam pravila po ovom receptu, mada ih možete kupiti u prodavnici.
Meni je veći gušt bio da razvlačim oklagijom, ali vjerujem da će me vremenom proći. :)
Ovo je dovoljno za 10 malih tortilja, pa slobodno možete povećati mjeru ako vam treba više.
http://www.coolinarika.com/recept/tortilje-od-psenicnog-brasna

Kad napravite tortilje, pokrijte ih krpom, da se ne osuše, prelazite na punjenje.

Meso isjeckati na tanke trakice, začiniti taco začinom i pustiti da odstoji tako pola sata.
Za to vrijeme isjeckati svo povrće na tanke trakice.
Kad je meso upilo, nabaciti ga na nauljeni teflon (jer se lijepi sa tim začinima) i pržiti. Možete ga malo podliti, da bude mekano,ali poenta je da bude prženo.
Kad je meso gotovo, izvadite ga sa strane i u istu posudu ubacite povrće. Pospite ga začinom, dodajte malo vode i pustite da krčka.
Gotovo je kad su gljive i paprike mekane.
Sastavite meso sa povrćem, izmiješajte i to je to.

U međuvremenu, tortilje su se vjerovatno ohladile (pod krpom!), zato ih ugrijte u rerni/mikrotalasnoj.

Iznesite sve vruće na sto.

Tortilje možete mazati čili i guacamola sosom, ali ja nisam imala to, pa sam mazala ljutim kečapom ,koji mu ga dođe kao čili.

148854_1593851818175_1592332166_31412350_7653214_n.jpg

Ovo smo jeli moj momak, mama i ja i dobro smo se pomučili. :)
Stvarno ima puno.

Cicak, prva se zove SAN SNOVA, a druga je Dacina cokoladna torta, zadovoljna domacica je postavljala recept.
San snova ces bez problema da napravis, nista se ne pece, a kuva se samo puding:lol:

SAN SNOVA:
Potrebna su 2 rolata "7 days" od karamela.
Rolat se sece na parcice debelo oko pola cm i naslaze na tacnu (ja korisitm okruglo zvono). poprska se malo fantom. 200g mlevene plazme se pomesa sa 1,5dl fante i sa 125g margarina umucenog sa 150g secera u prahu. premaze se preko rolata.
na to se naredjaju krem bananice isece po duzini (moze na pola ili na tri, ja secem na tri). potrebno ih je 6-10 zavisno kako secete.
2 pudinga od vanila se skuvaju sa 7dl mleka. kad se ohladi, pomesa se sa 125g margarina umucenog sa 200g secera u prahu. pola tog fila se premaze preko bananica. onda se poslazu banane isecene po duzni i prethodno poprskane sa malo limuovog soka. potrebno je oko 5 banana.
ostatak fila se premaze preko banana, a preko toga ide 1/2l slatke pavlake kojom se torta i ukrasi

I posle se odmah javiš lekaru... zbog šećerne bolesti...:mrgreen:

Šalim se... super je... moraću je objasniti mami...;):lol::mrgreen:

A možda je napravim za slavu...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back