Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ćevabdžinica Cica, Đure Jakšića 11 u centru Beograda, ili Karađorđev trg 34 u Zemunu.

znam tu ćevabdžinicu, blizu mi posla, moraću jednom da odem. A znam i tu u zemunu...

cicu sam i ja htela da preporučim, ako volite bosanski tip ćevapa naravno. tu imaju i one super lepinje i posle 2 dana podriguješ na luk ali vredi

ako volite sandžački tj pazarski, odličan, baš pravi ima u sinđelićevoj, to je ona ulica što njome idu autobusi od kalenića prema bulevaru. zove se rile ali piše velikim slovima i pazarski ćevap

a gde ima dobrih klasika-leskovačkih, e to ne znam

ne smeta meni da podrigujem na luk, to je sve sastavni deo ugodjaja,
a znam i ta sindjelićeva gde je, i tamo me nekad nanese put, pa ću da obratim pažnju.
Baš vam hvala....

meni se nešto nije dopao taj u cara dušana, al ja sam to davno jela pa nisam merodavna

Šta znam, ja ga volim, i jedem redovno kad odem kod mojih jer mi je u kraju :)
Svideo se i ovom mom Bosancu, kaže da liči na onaj sa Baščaršije :)
Ali mislim da je to dosta i stvar navike, ja u Novom Sadu još nisam jela dobru pljesku i ćevape,
svi hvale taj neki Bubi grill kao najbolju stvar na svetu a meni se nikako ne sviđa ;)

juneci ramstek na teflonu..i obareni karfiol..
ipak je ovo nedeljni rucak, predomislila se i ubacila ga u besamel..malo muskatnog orascica, posuto parmezanom i pravac rerna da se zapece..
sad cekamo da vidimo koricu odozgo, pa za sto :zjede:

juče: čipkasti rezanci sa sirom, pa "pokvareni" sitno seckanom i proprženom slaninicom i rendanom svežom šargarepom-izum mm
i sutlijaš....
danas: pileće belo isečeno na šnicle, krompir i šargarepa, sve u plehu, zaliveno ređim bešamelom i seckanim peršunom, pa isto u rernu,,
zelena salata, pita bundevara

Pa gde si, Boki, baš te nema.... i kod mene će da bude pita bundevara. Bar imam sve sastojke ako me ne bude mrzelo da je pravim. A za ručak će da budu skuše... nije što je počeo post nego što smo svi kod kuće pa da jedemo sveže spremljeno.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back