kistina
Iskusan
- Poruka
- 6.427
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Lepa torta i iznutra, što reče neko, baš tako treba da izgleda... super, Kistina...
Imam je neki recept za čokoladnu tortu i isto mi nikad nije dovoljno fila, al baš mi lepa i volim da je pravim. I onda sam pored napisala potrebne mere i napravim jednu i po meru fila i onda lepo bude dovoljno.
A evo zašto je moguće da Kistina nije imala dovoljno fila. Napisala je da je model za tortu prečnika 28 cm, a obično su 25 cm... pa ne izgleda velika razlika, ali se ipak maže na veću površinu i treba ga više. Možda je i kod mene taj problem jer mi je model 27 cm, pa sam razmišljala o tome
..kako si sekla koru?
Imam ja i kalup od 26 cm, ali mi je kora i ovako bila bas debela, pa vidis kolika je kad sam podelila na pola.
Moglo je 'ladno da se podeli i na 3, tj. mozda je mogao neko drugi, ja sam jedva i ovo ravno (dobro, ne bas najravnije) presekla.
Zmisli tek da je islo u manji pleh, ogromna bi bila!

Ne razumem kako mislis kako...normalno isekla, nozem velikim nazubljenim, onim za hleb.

) 

..e, sorry, ja odlutala..
..okrugla kora se najlakshe iseche debelim koncem, obichnim za shivenje, samo debelim..
..kad se izveshtish (chitaj - ne prvi ali verovatno drugi put)
ladno isechesh kore od po 5mm debljine, koliko god da je ispechena debela..
..samo ga obavijesh ukrug oko kore na odgovarajucoj visini, ukrstish krajeve i zategnesh..
..ako se zainatish da budu bash tanke, moze neko da ti pridrzava pritisnutu sredinu dok zatezesh konac..![]()

Hvala, dora fora, zapamticu!
P.S. Ne mozes da zamislis koliko si me zbunila pitanjem, kako da ti objasnim kako sam sekla nozem...napred-nazad...![]()

Ćevabdžinica Cica, Đure Jakšića 11 u centru Beograda, ili Karađorđev trg 34 u Zemunu.Inače, ajde baš da pokrenem to pitanje, da čujem šta ko ima da kaže. Nikako u Beogradu da naidjem na dobre ćevape. Ni ove presne, pa da ih sama pržim, niti gotove..
Ćevabdžinica Cica, Đure Jakšića 11 u centru Beograda, ili Karađorđev trg 34 u Zemunu.
od sinoc mi je muka od ovoga.koja je razlika izmedju bosanskog i leskovackog cevapa?
Bosanski nema ni grama svinjskog - sve sama ovčetina i junetina,od sinoc mi je muka od ovoga.koja je razlika izmedju bosanskog i leskovackog cevapa?

Ćevabdžinica Cica, Đure Jakšića 11 u centru Beograda, ili Karađorđev trg 34 u Zemunu.

Bosanski nema ni grama svinjskog - sve sama ovčetina i junetina,
masniji je i veći od leskovačkog, sa više luka i ljute paprike...
a parike te ljute žuljaju? ha?
ccc----jadno.