Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nachosi..
Kazu mi da se to mnogo pravi kuci prosto. Ovo je neki tortilja cips koji kazu ima u Idei, e sad ovo sto je preko kackavalj, to je kontam prosto , samo roknes u mikrotalasnu.
E sad kako da napravis 3 vrste salse. Mi smo danas jeli sa salsom od pasulja, avokada i nesto ljuto :think:
A smesno je kosta u restoranu 345 din, dostupno svakom :)
Pa i nije mnogo za malo čipsa i kečapa pored. Istina je da za te pare moš da pojedeš dve gurmanske pljeske, al ebiga, Srbija nije Mehiko.
Inače, neki dan sam teo dumrem od gladi pa sam, nemajući šta drugo da jedem, napravio sopstvenu varijantu ovog to vidimo - pomešao sam korn flejks sa ljutim ajvarom.
Nije loše, ali ću korn flejks sledeći put malo da prepečem na teflonu.

Reći će ti žene koje se razumeju, ali meni je to cena do yaya. Da sam u Bg, ja bih ti spremala gajbu za 250 din/h, i molila boga da mi nađeš još dve, tri tvoje drugarice...
Otprilike toliko plaćam. Možda i tačno toliko, nisam siguran.

Veceras ce biti "zdrave" hrane na pretek. Pecu blage kobaje i praviti pomfrit, a sve to cu onda da umacem u majonez i senf. Naravno, zena i cerkica ce dobiti light varijantu (bez majoneza :mrgreen: ), dok ce malena da gleda iz setalice i da mu curi pljuvacka iz usta. :hahaha:

ja nisam fina,ja cu da ih sutra nerviram.
a i nikad ne idem na ozbiljne ruckove,pa ima da zbunim goste,slikajuci po stolu cevape...
da ne spamujem,skuvala rucak,ne bas mnogo skoncentrisana,deca rekla fuj,uzela pare i otisla na parce pice pred skolu
mislim,bas sam se potresla:whistling:

Ja išla danas u Metro da kupim lance za točkove sad je to obavezan deo opreme za automobile... nisam pogrešila temu...
i nije bilo lanaca za veličinu guma mog auta, ali su zato bili ćevapi na akciji. I pošto nisam imala puno vremena da spremam pravi ručak (cele ove nedelje), a ćerka me već opominjala "Misliš li ti da skuvaš nešto da se jede!?", ja rešim da ih kupim, računajući da ću začas da ih ispržim. I tako je i bilo, i moram da priznam da su mi se svideli. Da li sam se zaželela, ili sam bila gladna, ili su stvarno dobri.
Inače, ajde baš da pokrenem to pitanje, da čujem šta ko ima da kaže. Nikako u Beogradu da naidjem na dobre ćevape. Ni ove presne, pa da ih sama pržim, niti gotove..

Kistina, torta je preslatka. Bar ovako na izgled. Prava je za polurodjendan :heart:
I da, srećan polurodjendan Krsti... eee, sećam se kad si otišla u porodilište, a neko ovde na krstarici rekao "Otišla Kistina da rodi malog Jožu" :zcepanje: jer je bilo zakazano za 25. maj.
Opet sam omanula temu!? Ali nema veze, u stvari ima veze s tortom

...kod mene u komšiluku ima prodavnica, koja u sklopu ima i prženje roštilja,
ribe..i svega što se može ispržiti...nisam kupovala, prženo, ali jesam jednom
uzela sveže ćevape i bili su sasvim ok...jednom sam kupila za neke prijatelje
da imaju za usput i posle rekoše da su bili odlični i ćevapi i pljeskavice..ali
kako sam kod kuće nekako mi bzvz da kupim gotovo...a da kupim i pržim to
mleveno meso nešto sam se odvikla od kad meljem u secku...:lol:

...opet bi volela kad bi negde našla pravi roštilj na ćumur, pa da se najedem
ko čovek...jer samo taj roštilj priznajem kao pravi...;)

Ja danas pileće batake i karabatake začinila, frljnula u onu kesicu za pečenje i u rernu... dok su se pekli napravim sos od mirođije i super... sve smo smandrljali... :D;)

P.S. Muž se mota u kuhinji dok to spremam i pita me onako bezveze:"Od kud ti to meso?" a ja mrtva ladna:"Pa od poslednjeg svinjokolja." :eek:
:rotf::rotf::rotf:
Htedoh reći, od poslednjeg klanja pilića... :mrgreen::whistling:

Hvala, hvala!
Super je torta, bas je ukusna.
Namazala sam onaj Domacicin krem cokolada/pavlaka gore preko fila i okolo, u sredini je njen fil.
Uklopilo se odlicno!
Bas je cokoladna! :)
Slikacu parce da vidite, samo da uspavam dete.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back