Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jao cilelicka,sto je lepo,a sta je to?

Nachosi..
Kazu mi da se to mnogo pravi kuci prosto. Ovo je neki tortilja cips koji kazu ima u Idei, e sad ovo sto je preko kackavalj, to je kontam prosto , samo roknes u mikrotalasnu.
E sad kako da napravis 3 vrste salse. Mi smo danas jeli sa salsom od pasulja, avokada i nesto ljuto :think:
A smesno je kosta u restoranu 345 din, dostupno svakom :)

Kvinsika slicno kao vi samo malo obrnuto.
Imala sam zamrznutu bundevu pa sam je kuvala da odmrzne.
Onda sam izblendala a paralelno prodistala lukove.
Sad sam ubacila bundevu na lukac i dodala vode ( kasno mirka mleko od dive vide ) i eno se krcka.
Dodala sam kocku za supu i zacine al ....ne znam kad je gotovo :(

Aj sad recite !

Ja sve strpam u isti lonac, bundevu, luk, sargarepu, ako se zadesi jos neko povrce ubacim i to, cesto i ljutu papriku. Zacine takodje, so, persun, biber i td. Moze luk posebno koga ne mrzi, kazu da je bolji ukus tako (vodimo rat u kuci oko dinstanog luka :evil:). Pri kraju nije lose dodati i jednu ili dve velike zelene kisele jabuke (greny smith). Gotovo je kad se povrce skuvalo, najbolje da probas malo bundeve ili ostalog povrca pa ces videti.
Umutis mikserom na kraju. Pri serviranju mozete dodati jogurt ili pavlaku, ulje, i slicno po zelji.

Poslednja izmena:
Probala bi ja sad al ne vredi jezik mi je paralizovan :)

Al sreca te mi za ovde en treba mogu i prstima da se hvalim...
E ne da sam domacica, majka....

Do 4 sam radila, dosla kuci , pretresla dete da vidim sta je danas u skoli bilo, onda sam pregledala sveske knjige , spomenar :cool:
Proverila domaci
Organizovala joj aktivnosti a ja se bacila na kuvanje rucka za tumorou.
Corba gotova
Grasak -krcka se
Paprike pecene crvene - odledjuju se bice one sutra belolucane
Bataci- odledjuju se ...muz ce da ih pece :sad2: toga se do duse malo pribojavam njemu je i supa iz kesice zagorela :(

Ujedno forumasim...telefoniram...i jurim neku Dacu za veliko spremanje gajbe jer ja vala da radim to vise necu.
Sad imam jedno pitanje na tu temu al ne znam gde da ga postavim ...

( koliko kosta Dacin sat u bg , ja imam neku ponudu za 350 din a nemam pojma dal da prihvatim i jel to ok ili malo ili me dere)

Pa kako do jaja , mislis puno ili super ?

Gde ste sad sve kad mi trebate, moram da donesem odluku i da javim zeni do veceras ..

P.S. Zaboravila sam da prijavim i pravljenje kolaca po recpetu zlog praseta al to je tek u povoju tako da cu da se hvalim kad bude gotov :)

Poslednja izmena:
Mirka, ne znam koliko se kreću cene tih žena koje čiste....
poređenja radi 1 sat rada sa đacima srednjih škola privatno, uz dolazak profesora kod đaka u mom gradu može da se nađe za 400 din....pa ti sad vidi za ta 350.....

Pa kako do jaja , mislis puno ili super ?

Pa mislim do jaja za onog ko radi, super je plaćen, a mislim do jaja za onog ko plaća, jer mu baš ne bih bila u koži...Hoću reći, meni je to puno para, da ne mudrujem mnogo...Kada bih živela u Bg i našla nekog ko hoće da mi plati 350 dinara po satu da mu spremim stan, prihvatila bih to bez razmišljanja. Ovde se rad u plastenicima, rudarski posao spram čišćenja stanova, plaća u najboljem slučaju 120 dinara sat. A možeš jednako da budeš (ne)školovan za oba posla...

I da ne bude da na kulinarstvu spamujemo o spremanju stana, ja bih ti za 350 din/h u pospremljenom stanu, napravila "doboš" tortu, i oprala sudove posle toga. :D Ti samo da spremiš materijal...;)

Poslednja izmena:
Hvala vam puno na savetima i predlozima kako da se pece krompir a da se ne zalepi za tepsiju! Primenicu to sledeci put, iako sam mislila da odustanem od te ideje jer mi je pukao nokat dok sam ribala tepsiju sa zicom...
A opet sa druge strane, to je najlakse nekako da se spremi samo se gurne u rernu i ne usmrdi celu kucu kao luk ili riba :roll:
A probacu i recept sa alevom paprikom, bas mi zvuci super, svi volimo ljutkasto!

Nema me par dana, a ovde....svasta lepo!!! Sve sam procitala i uzivala!
Iznenadila sam se kad sam videla da je bilo reci o domacim korama, jer sam u nedelju bila na slavi u selu i jela pitu od istih i odusevila se.Sve vreme mislim kako cu to da vam prenesem, kad vi vec razvijate tehnologiju sustikli i stolnjaka :)))))))
I tako, dodjem ja sa slave i uhvatim se varjace...Ispade povrce sa corbom - koliko ga je bilo raznovrsnog, pa ga sam ga vadila i kao varivo, da corba bude corba.Junece snicle bas uspele - i njih sam izvela u nekom sosicu od povrca.Pojelo se sve.

E sad da ne bude kako mi sve manje - vise uspeva, evo situacije:
Veceras imala batacice i setim se da je neko ovde pominjao da stavi ulje u rernu da procvrci,a batake uvalja u prezle,pa vegetu, pa papriku,a tako i sa krompirom i kao to cu.Stavim ulje u rernu i navalim na valjanje bataka, ljuscenje krompira...otvorim rernu, ubacim batak, zatvorim, ucini mi se kao neki blic iz rerne, SMEJTE SE, SLOBODNO i meni je sad smesno..nastavim da valjam, opet bljesak, ne kapiram i dalje, dok pri poslednjem otvaranju rerne nije suknula vatra, umalo da mi spali obrve! Naravno, ulje se upalilo! Eno gledam one dugmice i deo iznad rerne, sve u crnim tragovima od plamicaka.Ko da sam zmaja gurala u rernu!
A klopa odlicno ispala na kraju.

...ahahahaa.a....pa što ne izvadi tu tepsiju iz rerne kad se ugrejala pa lepo
ne poslaga te batake...doduše ja to nisam pominjala...i nemam pojma kako
to ispadne mora da je dobro...mada ja samo tako stavim krompir da pečem...:lol:

...ali i tad izvadim tepsiju naravno ne pregrejanu, pa poređam krompir..i vratim
pa pečem na nekoj normalno temperaturi da se ništa ne zapali...:lol::lol:

...ahahahaa.a....pa što ne izvadi tu tepsiju iz rerne kad se ugrejala pa lepo
ne poslaga te batake...doduše ja to nisam pominjala...i nemam pojma kako
to ispadne mora da je dobro...mada ja samo tako stavim krompir da pečem...:lol:

...ali i tad izvadim tepsiju naravno ne pregrejanu, pa poređam krompir..i vratim
pa pečem na nekoj normalno temperaturi da se ništa ne zapali...:lol::lol:

Jesam, izvadila sam...posle vatrenog krstenja :)
Hahahhahahhaha i meni je sad jako smesno.Mislim, znala sam da se to desava sa uljem,ali ne znam sta mi bi...hahahhhahaaaaaaaaaaaa

Jesam, izvadila sam...posle vatrenog krstenja :)
Hahahhahahhaha i meni je sad jako smesno.Mislim, znala sam da se to desava sa uljem,ali ne znam sta mi bi...hahahhhahaaaaaaaaaaaa

....hehhee...svi jednom nešto zapalimo...ja sam tako davno doduše,
zapalila ulje u tiganju, stavila da se greje, pa sela da gledam seriju...:eek:kad
je suknulo do plafona..onda sam se setila...:rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back