Čokoladna torta
10 celih jaja umutiti sa 10 kašika šećera 300 grama mlevenih oraha, 2 kašike prezle,
1 kašicica kafe, i 3 štangle rendane čokolade...koru ispeći o odmah dok je vruća
iseći na dva dela....treba je peći na 180 stepeni ustvari više sušiti, i najbolje je iglom
proveriti da li je pečena...jer je bez brašna pa se ipak dugo suši a opet morate biti
oprezne da se NE presuši.......
fil: 6 celih jaja, sa 14 kašika šećera kuvati na pari, u to dodati 200 grama čokolade
za kuvanje obavezno Menaž, svaka druga nije to, to, pa kad je fil kuvan u to ubaciti
jedan ipo maslac, i vruće izmešati mikserom pa ostaviti da se ohladi.........
...kad je fil hladan, dobro ga izmiksati, dobićete divan krem, koji se usput budi rečeno
može jesti sam onako, prelep je....tortu filovati i u sredini i okolo...fila ima sasvim
dovoljno....da cela bude lepo svud jednako nafilovana....ostaviti da odstoji do sutra dan..................bolju tortu čokoladnu ja nisam jela....ali se držite recepta, svaka
izmena joj kvari ukus..........
....prijatno....
...da dodam za ovo kuvanje na pari...tako stoji u receptu, ali ja to ne radim...ukljuim ringlu,
stavim jaja i šećer, pa kad se ugreju malo uključim mikser i mutim...dodam čokoladu pa
opet mutim.....samo na tihoj vatri da ne izgori....

))