Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam uvek bila skepticna prema pravljenju palacinki
jer sam odrasla i gledala caleta kako ih majstorski pravi i okrece u vazduhu
a onda sam pocela sama da ih pravim
ne okrecem ih u vazduhu niti nameravam :)
ali cesto pravim palacinke za goste, jer ih obozavaju i kazu da ih niko ne pravi kao ja
prosle nedelje sam napravila tako dobre palacinke da sam sama sebi htela da cestitam :)

i znate da sam kukala kako on u stanu ima jednu ringlu samo
i kako sam se patila sa kuvanjem kod njega
e pa sutra idemo da kupimo sporet
hehe
obradovao me je sinoc kad mi je to saopstio :)
bilo je i vreme
napokon cu i kod njega imati rernu

ja sam uvek bila skepticna prema pravljenju palacinki
jer sam odrasla i gledala caleta kako ih majstorski pravi i okrece u vazduhu
a onda sam pocela sama da ih pravim
ne okrecem ih u vazduhu niti nameravam :)
ali cesto pravim palacinke za goste, jer ih obozavaju i kazu da ih niko ne pravi kao ja
prosle nedelje sam napravila tako dobre palacinke da sam sama sebi htela da cestitam :)

a moj dragi mi je bio smesan
svaki put kad zagrize on se izbeci, pogleda me
i kaze kako ne moze da veruje da su tako dobre
:)
hahahaha
bas mi je bio simpatican takav

i znate da sam kukala kako on u stanu ima jednu ringlu samo
i kako sam se patila sa kuvanjem kod njega
e pa sutra idemo da kupimo sporet
hehe
obradovao me je sinoc kad mi je to saopstio :)
bilo je i vreme
napokon cu i kod njega imati rernu

...boKte što ti je ljubav....:eek:

....čitajući tvoje postove, vidim sebe iz nekih daaaavnih vremena....i samo mislim, neka ti potraje što duže...:))))

:)))))))))
a ja sam uvek ovakva
sa kim god da sam
uvek dajem sve
i ne patim nesto puno, ako ne dobijem isto
okrenem se i odem
msm, kad volim, onda mi nista nije tesko
i za ljude koje volim uradicu sve
e sad naravno, i ja bih volela da me vreme ne iskvari i da ostanem ovakva, kao sto mislim da hocu :)

:)))))))))
a ja sam uvek ovakva
sa kim god da sam
uvek dajem sve
i ne patim nesto puno, ako ne dobijem isto
okrenem se i odem
msm, kad volim, onda mi nista nije tesko
i za ljude koje volim uradicu sve
e sad naravno, i ja bih volela da me vreme ne iskvari i da ostanem ovakva, kao sto mislim da hocu :)

Heh, pa nije ni cudo sto kupuje sporet. Ja bih ti kupila celu profesionalnu kuhinju. Sta sve spremas,kakve sve recepte, djakonije svaka cast:)

Ovo moje spremanje odozgo je zavrsilo kao neka lazanja sa belim mesom.:roll:
Ne znam sta je u pitnju, ali cenim da su mi mnogo matore kore. Pucalo mi je, nisam mogla da napravim rolnicu. Pola sam zafrljacila u djubre:evil:

Heh, pa nije ni cudo sto kupuje sporet. Ja bih ti kupila celu profesionalnu kuhinju. Sta sve spremas,kakve sve recepte, djakonije svaka cast:)

Ne znam sta je u pitnju, ali cenim da su mi mnogo matore kore. Pucalo mi je, nisam mogla da napravim rolnicu. Pola sam zafrljacila u djubre:evil:

ma polako, krecemo od sporeta :))) ljub

ode fil u spagete :) A ovaj sa palacinkama moram da probam jednog dana, zvuci zanimljivo! :hvala::hvala:
A koh gotov za 15 min, a i nema tu mnogo sudova oko njega.

...pa naravno, ja uvek gledam da to što treba da se iskoristi, bar bude na što
lakši način...meni su te palačinke same od sebe smor za pravljenje već sam
napisala...

...da, koh jeste začas, ja izbegavam da pravim bilo šta slatko, ne umem to da
jedem...:rumenko:

Ja sam pre neki dan pravila palačinke, na opšte oduševljenje ukućana. Jer kada se to dogodi, komotno mogu da zaokruže datum u kalendaru. Ko zna kada će ih sledeći put biti.

Lakše i brže mi je da napravim tortu, nego da napečem palačinaka za nas sedmoro. :roll:

Poslednja izmena:
Ja sam pre neki dan pravila palačinke, na opšte oduševljenje ukućana. Jer kada se to dogodi, komotno mogu da zaokruže datum u kalendaru. Ko zna kada će sledeći put biti.

Lakše i brže mi je da napravim tortu, nego da napečem palačinaka za nas sedmoro. :roll:

...eee..to je ta priča...nekad sam pekla dok mi oči ne ispadnu, a uspevala
da ugrabim koju onako stojeći uz šporet...i redovno me bolela i kičma i noge,
a opet svi gladni i treba im nešto konkretnije....
...sad mi opet smor iz drugog razloga, vala se ne bi majala oko toga za pra
palačinki...a ni nije preporučljivo kad si na dijeti....

čitam vas, pa ogladneh. I Trojanka, taj tvoj recept mi je baš otvorio apetit. Šta ima veze u kom je obliku... jel umotano ili poredjano, deluje jaaaako ukusno. Nisi valjda stvarno zafrljačila u djubre!?
Meni je toliko teško da bacim hranu i maksimalno se trudim da iskoristim sve na neki način. Evo već danima nosim na posao neku pitu od jabuka, koja mi se danima vuče po kući, klinci neće ni da je pogledaju. I izgleda da mi čini dobro. Da je nešto fino i ukusno, ja bih pojela više, a ovako pojedem samo koliko da utolim glad. Ali to je već za onu drugu temu.

Danas sam kuvala pileći paprikaš sa povrćem i knedlama... batake sam izvadila kad su se skuvali, pa iseckala na sitne komadiće i vratila... od povrća dodala grašak, šargarepu i kukuruz... i na kraju napravila griz knedle... i dodala... :D

čitam vas, pa ogladneh. I Trojanka, taj tvoj recept mi je baš otvorio apetit. Šta ima veze u kom je obliku... jel umotano ili poredjano, deluje jaaaako ukusno. Nisi valjda stvarno zafrljačila u djubre!?
Meni je toliko teško da bacim hranu i maksimalno se trudim da iskoristim sve na neki način. Evo već danima nosim na posao neku pitu od jabuka, koja mi se danima vuče po kući, klinci neće ni da je pogledaju. I izgleda da mi čini dobro. Da je nešto fino i ukusno, ja bih pojela više, a ovako pojedem samo koliko da utolim glad. Ali to je već za onu drugu temu.

Mnogo me iznerviralo to testo sto je pucalo. Izgorim se od onog vrelog, zavijem i ono krc, pukne. I ja onda izvadim fil i u djubre. I tako 3 komada.Posle sam poredjala ko lazanju.

Nije bitno, u pravu si. Bas je dobro ispalo na kraju,preporucujem recept:)

Idem sad da kuvam ovo:
Potrebno:
1 vece belo meso
oko 250 g testa za lazanje
300 ml soka od paradajza
200 ml biljnog mleka
so,biber
200 g tvrdog sira (trapista)

1.Belo meso iseci na snicle,izlupati tuckom za meso,posoliti i pobiberiti pa ga staviti na zagrejano ulje dok neporumeni sa obe strane.Meso izvaditi na dasku za secenje pa iseci svako parce ne stapice (otprilike da budu sirine oko 2 cm).

2.U kljucalu,slanu vodu staviti testo za lazanje dok malo ne omeksa pa ga izvaditi jedno po jedno na radnu povrsinu.

3.U sveko testo stavljati parce belog mesa i malo rendanog trapista pa uviti u rolnicu.Rolnice redjati u dublji pleh pa ih preliti sa sokom od paradajza i biljnim mlekom.Odgore narendati ostatak trapista i staviti da se pece oko 30 min dok ne porumeni.

4.Pecene kanelone vaditi na tanjir za posluzivanje i ukrasiti sa suvim,seckanim persunom.

Jes zajebancija, al moram da probam.
Necu da stavljam paradajz sok i to biljno mleko( stagod to bilo) nego pavlaku i dosta rendanog sira.

super recpt
i samo da znaš da imaš da kupiš goptove kanelone, tj testo kao za lazanje samo je rolnica i onda ga puniš, ne bariš ga,ali napraviš malo redji bešamel
ja to mnogo volim, samo baš davno nisam kupovala ni spremala a baš ću da probam na ovaj način

super recpt
i samo da znaš da imaš da kupiš goptove kanelone, tj testo kao za lazanje samo je rolnica i onda ga puniš, ne bariš ga,ali napraviš malo redji bešamel
ja to mnogo volim, samo baš davno nisam kupovala ni spremala a baš ću da probam na ovaj način

E super, nisam to znala. Bas cu da bacim pogled posto su. Ja mislim da bi u ovom gore receptu bolje bilo da se ne pece meso prvo, nego da se stavi vise tecnosti pa da se ukuva u rerni. Ne znam da li bi to ispalo ok:think:
Ja sam kanelone prvi put jela u kantini na poslu, i bile su mnogo dobre. Punjene spanacem sa besamelom. Trebala sam da uzmem recept..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back