Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
obariti makarone i u to dodati seckanu sunku,narendan kackavalj,sampinjone predhodno prodinstane na ulju,origano,majonez,jednu pavlaku i sve to izmesati u vatrostalnoj ciniji.Odozgo narendati kackavalj i zapeci u rerni 15 min.PRIJATNO

vala ništa
imam pasulj od juče koji bi i mrtva usta jela, samo je ljuuut do bola, pa deca ko u vicu miševi -plaču i jedu

a večeras odosmo malo u Leskovac na roštiljadu, naravno ne mislim da jedem ono što se na ulici prodaje nego lepo u Kolibu...na provereno

sta vam je sa tim cuftama u poslednje vreme?
sad cu i ja morati da ih pravim...

Uh, ma i meni na nos izlaze, ali mi dete u zadnje vreme malo zabušava sa klopom, ne mogu je nahraniti pa ne znam... :roll: A čufte satire, baš ih voli, pa onda računam, ajde kad jede, neka jede. Uz to obično imam supicu ili čorbicu punu povrća ( eto danas nemam, ali to je retko ), pa jede i povrće... ali ćufte su šik u zadnje vreme za nju, a meni su malo dosadile :cool:

e danas cemo jesti
corbu od karfiola
pohovano belo meso
spanac
pomfrit
i grcka salata...mljac..jedva cekam da jedem
ps ja ne volim cufte...samo dva jela ne jedem...cufte i pilav

Dolazim kod tebe na ručak...
smilie_girl_354.gif

...ja danas imam ručka od juče..ali sam kupila malo pasulja da sutra čim oči
otvorim stavim da se kuva...baš ga dugo nisam kuvala...imam malo nekih
carskih rebara..više mesa nego kosti..tako da će biti lep i bar za dva dana opet...;)

Srbi svašta čitaju, pa tako i Voltera. Od njega su naučili da vredno zalivaju svoje bašte, koje im zauzvrat donose bogate i raznovrsne plodove: kelj i spanać, kelerabe i šargarepice. Ali Srbi to slabo jedu. Oni od povrća cene samo luk, u tolikoj meri da prosečna srpska domaćica prvo oljušti glavicu luka pa tek onda počne da razmišlja šta će tog dana da skuva za ručak. Srbi toliko vole luk da mu tepaju "lukac" i jedu ga uz sve i svašta, pa čak i sam sa sobom. To onda zovu "salata od luka".

Luk i voda

Sastojci:

Glavica crnog luka
Ulje, sirće, so, biber

Priprema:

Iseckati glavicu luka na tanka rebarca. Staviti rebarca u šolju i preliti ih hladnom vodom. Na taj način malo se suzbije karakterističan miris koji salatu od luka dovodi u vezu sa salama za fiskulturu, teretanama i autobusima GSP-a. Nakon desetak minuta rebarca ocediti, začiniti, i poslužiti kao salatu. Alternativno, luk iseckati na kockice i lopatom ubaciti u tanjir s ćevapima.

Luka hvala bogu ima svuda, pa čak i na stolu naših gastarbajtera u Francuskoj. Ali neki od njih su se u međuvremenu profinili, pa umesto obične salate od luka jedu salatu od praziluka, tvrdeći da je to ustvari light salata od luka "Linda", jer se lakše diše. Svi se međutim slažu da je od sveg luka najbolji mladi luk "Anabella". S jagnjećim pečenjem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back