Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nasseckajte malo paradajza , stavite u serpu u koju ste pre toga sipali malo maslinovog ulja , dodajte malo maslaca , iseckajte file od belog mesa i dodajte lignje (samo ociscene) zatim dodamo malo bosiljka da hrana poprimi originalan ukus .... zatim sve tako iseckano mozete staviti na rostilj ako imate dvoriste ili na elektricni rostilj kuci ... ovo jelo se sluzi na brodu ''yuni tikashu'' .

Danas peceno pile, a kao prilog krompir, sargarepe i uz to salata. I naravno, supa.
Kad je moja cerka videla da je peceno pile za rucak, tuzno je prokomentarisala: "Jadno pileeee... Njegova mama ga sada trazi svuda, a mi ga rucamo. Mama, zasto si ga ispekla? Ja necu da ga jedem, greota jee... "

Eh, moja emotivna i sentimentalna kci... :aha: :)

Stavila sam meso i povrće za kus-kus.... treba mu 3-4 sata...pa nek se krčka noćas po jeftinijoj struji. A onda ću to da služim sa pravim kus-kusom koji sam donela iz Tunisa. Eeee tamo je 1kg kus-kusa oko 50 dinara naših... a ovde oni lopovi u Biošpajzu prodaju 200 g za 150 dinara.. ma daaaa, organski.... pa svejedno, kilo pšenice 750 dinara!!!!
Da sam znala da će mi prtljag biti težak 34 kg (na dve osobe), donela bi još par kila kuskusa da imam, nego nisam smela da rizikujem da bude preteško...
A evo i link za recept.....

http://www.mirinirecepti.rs/glavnajela/kus kus.htm

Dobro ajd kad je nedelja pa spremis sve po redu te supa te meso te bareno povrce te slatkis te....
Al mene bi stvarno smaralo takav repertoar svaki dan.
Mislim, svaka cast ko moze i hoce ja vala jok.
Elem sta za sutra?

Joj, taj sos i ja pravim - fantastičan je. Npr, argentinski ćevapi ne bi bili ni upola to što jesu da nema tog sosa. Stvarno je super, preporučujem, em je vrlo lak za pravljenje, em je ukusan sam po sebi, em da takav šmek jelu... mmmm... osećam da mi se javlja glad :D

Vegeterijanski spremio, nije loshe, zaboravish da nema mesa jer kuvane rotkvice i Bok Choy je bio u belom luku i puteru, dok paradajz u sirc'etu, beli sir i malo kachkavalja. Na kraju pao i jedan kiwi. :)

148k5g0.jpg

..napunila paprike i tikvice, klasichno, pa mi zahalilo fila :roll: za dve,
zbudzila unutra prodinstan luk i shargarepu i krompir na sicushne kockice,
sa dosta pershuna.. videcemo kako ce da ispadnu..:aha:

...biće ti lepe videćeš, ja često pravim, još ako si dodala malo pirinča, u
to budu prelepe...od kako sam otkrila sve te druge načine spremanja paprika
sve ređe ih punim mesom....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back