Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, moja Afro, teorija je jedno, a praksa... :)

...slušaj vamo...:rtfm:

...ponovila sam to jedno hiljadu puta do sad...ako sam ja naučila da kuvam
onda stvarno može svako...to ti kažem baš onako ozbiljno...nisam znala jaje
da skuvam...bre vi se čudo...dete sam vozala u kolicima uveliko, a najveći domet
mi je bio, supa iz kesice i vrišle...missim šta reći...i eto, sve se nauči samo
polako....bez nervoze i žurbe:heart:

Vec imam glupo pitanje. :rumenko:
Ovaj Tomatello je prilicno gust, pa jos ovo brasno kad ga zgusne...da sunem malo vode, a?
Suni suni... koliko paradajza toliko vode... ako je jako gust dodaš još vode, ako je redak, ono što sam ti rekla, šoljicu brašna i vode...:D
naravoučenije-bolje se konsultovati sa friškim domaćicama nego sa iskusnim (friške ništa ne podrazumevaju:lol:)

Samoj se sebi smejem kad napišem:Staviš meso-povrće...itd u šerpu... :rotf::rotf::rotf: pa nećeš ga u sudoperu... ali ajde...:mrgreen::rotf:

izdinstala iseckani crni luk i sargarepu ma mrvici ulja i malo vode..dodala dva cena belog i kasiku karija u prahu..ubacila seckanu crvenu papriku i jednu LJUTU malu zelenu..dodala seckane tikvice..seckan paradajz i saku secerca..zacinila morskom solju, mrvljenom majcinom dusicom, persunom,listom korijandera..na kraju ubacila desetak zrna suvih grozdjica..sve to se dinstalo petnaestak minuta..

obarena riza prilog..
i kriskica fete..

kupila juce one smokva breskve..mix vinogradskih i smokve..
to nam je za danas..

Za one koji vole brzoi ukusno. Jednostavno stavite da obarite neku testeninu- ja volim one kao domaci rezanci, a dok se oni kuvaju u drugoj serpi stavim malo ulja, gistog sosa odparadajca (tetrapak), malo zacina, malo seckanog belo luka i sve ostavim da malo kuva. Procedim testeninu, stavim u serpu sa sosom i sve jos nekoliko minuta na tihoj vatri promesam i odmah posluzim. Brzo je, nije tesko za jesti - ne optovaruje stomak, ne nadima a ukusno...Po zelji mozete staviti, u sosu, malo origana, gljiva, bosiljka...

Šta je to?:rumenka:

Daj receptiš?:ceka:
by the way... bila sam jedan dan u ns-u i tražila knjigu, i nisam našla... tražila po štandovima, jer sve već bilo zatvoreno... sl. put moram ranije otići...;)

ima u knjizari u zmaj jovinoj 4
a recept je sledeci
izdinstas dve glavice luka
u to ubacis tri iseckana paradajza i tri iseckane paprike i dodas malo paradajz soka...i tiho krckas..ja pola sata...uz dodavanje da li vode malo ili malo paradjz soka....dodam malo soli i zacina c..ko voli ljutkasto doda i malo ljue paprike.....na kraju odvojim pola..u to sebi ubacim jedno jaje i jos malo prokrckam...ja volim sa jajetom..a ostali ukucani jedu bez jaja.....ja tako pravim:D

Šta je to?:rumenka:

Daj receptiš?:ceka:
by the way... bila sam jedan dan u ns-u i tražila knjigu, i nisam našla... tražila po štandovima, jer sve već bilo zatvoreno... sl. put moram ranije otići...;)

Vrsta mahunarki čičak:
skuvana verzija
s_03b2f067c4.jpg

Nekuvanao:
socivo-leca.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back