Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:zcepanje::zcepanje:...a kad ne kuva....prođe li mu taj odmor.....:think:

p.s....ti si sretna žena...:)

Јес,ја срећна што он кува, а ја малтеришем! :mrgreen:
Додуше, ових дана ништа не радим, а од прексутра није на годишњем...тако да ћу скувати бар кафу, да не буде да ништа не кувам...:whistling:

ovo nema nigde, odeš na slavu i pribaviš ručak za sutra...
sinoć sam sa decom išla na slavu kod dobrih , ma najboljih prijatelja
Alfa dežurao
A onda domaćica spakovala grne teeće glave u saftu da i Alfa jede kad već nije mogao da ide na slavu
Tako da se danas jela teleća glava + pire krompir
ta sutra sladak kupus sa kremenadlama + supa naravno jedino moguća bistra.

Јес,ја срећна што он кува, а ја малтеришем! :mrgreen:
Додуше, ових дана ништа не радим, а од прексутра није на годишњем...тако да ћу скувати бар кафу, да не буде да ништа не кувам...:whistling:

:zcepanje::zcepanje:......vi ste skroz zamenili uloge:heart:ustvari baš je lepo kad
nema uloga, nego radi ko šta želi i hoće....a i kafa je nešto....stavi i meni jednu...:lol::lol::lol:

Evo i recept za pitu..opet okasnih imala sam goste cele nedelje..izvinjavajte.:D

Na 1 glavici crnog luka sitno iseckanoj i malo ulja izdinstaju se pecurke da omeksaju i ispari tecnost.doda se zacin,seckan persun i biber.. razvije..oklagijom..onako..znate vec 1 tabla odmrznutog lisnatog testa. i stavi u manji pleh..na lisnato testo idu pecurke..preko pecuraka ide 150 gr.seckane praske sunke a preko sunke ide 150 gr.rendanog kackavalja..preko svega toga ide druga kora lisnatog testa razvucena oklagijom na velicinu pleha..pita se isece i zalije mesavinom 2 cela jajeta,1 kiselom pavlakom i 1 casom kisele vode..pece se na 200 stepeni dok ne porumeni..

zatvorena institucija,radim samo od popodneva,pa ću i da kuvam...napraviću čorbu od špargli,teleći gulaš sa krompir pireom i pečene paprikesa belim lukom...a mmicica mi dala ideju da napravim tortu od tih rolata sa pekmezom,davno nisam pravila i baš se uželela...

zatvorena institucija,radim samo od popodneva,pa ću i da kuvam...napraviću čorbu od špargli,teleći gulaš sa krompir pireom i pečene paprikesa belim lukom...a mmicica mi dala ideju da napravim tortu od tih rolata sa pekmezom,davno nisam pravila i baš se uželela...

:flert:

Mi cemo danas pilece belo meso,preliv od brokolija sa neutralnom pavlakom i krompir u caksire...ostalo je malo rolata od sinoc da se zasladimo.

Kako pravis preliv od brokolija i kako izgleda krompir u caksirama :eek:

Krompir u caksirama ti je neoljusten krompir koji dobro operes pa stavis na onu zicu u rernu i ostavis da se ispece... :super: je.

A sto se tice brokolija...iseckam sargarepu na rezance pa stavim da se dinsta na malo maslinovog ulja i malo vode ili supe.Isecem brokoli odnosno odvojim mu cvetove pa ubacim u sargarepu i ostavim da se dinsta (nekad dodam i ostalo povrce).Dodam zacine (ko sta voli),a kad je gotovo sipam neutralnu pavlaku,ako je redje onda dodam malo gustina :D

Krompir u caksirama ti je neoljusten krompir koji dobro operes pa stavis na onu zicu u rernu i ostavis da se ispece... :super: je.

A sto se tice brokolija...iseckam sargarepu na rezance pa stavim da se dinsta na malo maslinovog ulja i malo vode ili supe.Isecem brokoli odnosno odvojim mu cvetove pa ubacim u sargarepu i ostavim da se dinsta (nekad dodam i ostalo povrce).Dodam zacine (ko sta voli),a kad je gotovo sipam neutralnu pavlaku,ako je redje onda dodam malo gustina :D

Caksire...mislih da ga umotavas u nesto pa ga peces.. o, muko neopevana..:zcepanje::zcepanje:..fala za recept, da ne zaboravim!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back