Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zapechene punjene paprike, uspela i ruchak da skuvam, iako sam ceo dan gledala tenis s porodicom.
Jedino shto nismo ruchali za stolom, nego napunili tanjire, deca u svojim sobama jeli i gledali tenis, a muz i ja u dnevnom boravku, sad i muz i ja malo "forumashimo":lol::super:

meni je suzana mancic dala recept za piletinu,nije lose
belo meso se isece na trake,pa se baci na zagrejano maslinovo ulje,kad porumeni dodati na trake isecene crvenu i zutu papriku i malo belog luka,posoliti i pobiberiti i dodati malo susama
brzo lako i kompletno
i one gibanice i ajvar sto sam donela iz inostranstva:mrgreen: i bilo mi je super:D

Nemam nikad tačan recept, ali otprilike ovako.Izdinstam luk i praziluk-uvek to radim na vodi.Dodam smrzute morske plodove-kupim u Metrou.Dodam sve začine što pronadjem u kuhinji,origano,peršun, malo vegete, dolivam vodu i dodam integralni pirinač.Krčka se polako, a onda pri kraju dodam paradajz sok, kupovni, mediteraneo ili tomatelo.Vrlo jednostavno, a tako je ukusno. :mesi:

mi se juče razvalili od home made bureka i sarmi...danas bi bilo dobro nešto dijatalno...pa će biti ribe...evo već sam špikovala ribu,filete soma i to čenovima belog luka(možda zvuči nenormalno,ali izuzetno je ukusno a i beli luk je jako zdrav),utrlja se so i aleva paprika,i prelije sa jaaaaaaaaaaako malo maslinovog ulja i tako stoji u frižideru,kada je došlo vreme za pečenje samo se stavi na pak papir u tepsiji i peče u rerni na 180C,jedva čekam da mi zamiriče kuća...a praviću čorbicu od porvrća što nađem u frižideru,a pored ribe će biti kuvanog krompira sečenog na kockice,onako vruće kada je kuvano i izvadi se iz vode prelije sa malo maslinovog ulja,posoli,i nabaci se puno jako sitno seckanog peršunovog i celerovog lista...

jeste..
hmmmmmmm..samo koliko od tih vitamina ostane kad se kupus dobro ukrcka sa kolenicom?
verujem da preostane samo holesterol..i nesto celuloznih vlakana..
ali salata od svezeg kiselog,da.. puna je vitamina c..

sarma je ipak za hedonisticki utisak ;)

karfiol, ali nemam ideju kako jos da ga spremim osim pohovani ili zapecen u rerni sabesamelom ili pavlakom i jajima
treba mi nesto novo : )

Ovako,moji obozavaju kada na ulju prvo isprzim sargarepu pa dodam karfiol,nalijem malo vode i mleka pa pustim da se dinsta.Dodam zacina,malo neutralne pavlake ako treba malo gustina i sluzim uz pirinac ili neko meso.

e zene dodje mi da ukiselim :rumenko:
sta mislite na balkonu,da ga uvijem u nesto da se ne smrzne,ovde su zime manje hladne nego u srbiji ali bude minusa naravno,je l neka probala?u podrumu bojim se da ce komsije da me tuze :roll:

Možeš Linda....to je moja mama redovno radila...onako ukiseli koliko nam treba za
3-4 puta da pravi sarmu i to je to....može čak i da se ukiseli na brzinu...ali to bi
morala da je pitam kako se radi, ja nisam, javljam ti čim uspem da joj izvučem tu
"tajnu":D

Inače danas za ručak....šnicle u kari sosu i pire krompir...salata bila cvekla,
ali je niko nije jeo...kažu neće da "kvare" ukus šniclama......a baš je bilo
dobro i brzo....:lol::lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back