Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kod mene malo drugačije....:D

poka kg debelih kora..za gibanicu, pola kg sira....3-5 jaja, zavisi od veličine,
1L mleka...soli naravno ako sir nije slan...sve to "zamuljati":lol:i dodati malo
ulja...to malo je 2 supene kašike...da ne bi bilo masno...:D

kore otpakujem...odvojim dve lepe, cele...za gornju koru...na dno tepsije
koju sam pouljila...stavim dve kore...pa odna jednu po jednu koru zgužvam,
potopim u onu smesu/fil...pa ređam tako u tepsiju dok ima kora i fila..ako
ostane nešto od tog fila....pospem po svemu tome....stavim one dve kore
preko...fino ušuškam sa svake strane...malo pouljim odozgo i pravac rerna...:super:

prijatno.....:D:D:D

skuvala sam bUraniju, sa dodatkom praziluka, sitno isečene tikvice i šargarepe...beli luk, afkors i malo đumbira...
na pari sam konačno skuvala bundevu, koju ću da jedem (govorim u jednini, jer kod nas u kući niko to ne jede sem mene) prelivenu sa malo meda.

o je dva dana čekam da se neko zainteresuje.
hvala dive
ovako
pomeša se
1.5-2kg bundeve
1.5-2 jogurtske čaše šećera
1 čaša ulja
1.5 čaša griza (prezli)
1-2 kašičice cimeta (ja stavim više, i ko ga ne voli-voli ga u ovom kolaču)
1.5 kašičica sode bikarbone
sok od pola limuna
1 kašika aracina* (i ovoga stavim više, al neki put preteram)

onda se ovo sve sipa u podmazan pleh posut grizom
testo se pospe kristal šećerom i seckanim orasima (ja ih uvek zaboravim) i poprska uljem i ostavi da odstoji 2 sata. peče se na 180stepeni 45 minuta.
i posle se ohladi u frižideru i to je to,
jede se sa šlagom obavezno =)

* e aracin je pejn in di es, da se tako izrazim
operu se pomorandže prvo deterdžentom pa sodom bikarbonom
onda se oljušte i kora se iseče na kockice
ušpinuje se šećer (stavi se toliko vode da pokvasi šećer). kuva se dok šećer ne postane penast i onad se ubace kockice kore u razmeri 1:1 i onda se to sve kuva na jakoj vatri 5 minuta
posle se ohladi i sipa u teglu i koristiš kad god hoćeš
ali realno, kad ćeš ponovo da ga koristiš, nikad =I
i znam ja da je ovaj recept malo konfuzan, al šta je tu je, ja ga ne sledim nikada u potpunosti nego odokativno

o je dva dana čekam da se neko zainteresuje.
hvala dive
ovako
pomeša se
1.5-2kg bundeve
1.5-2 jogurtske čaše šećera
1 čaša ulja
1.5 čaša griza (prezli)
1-2 kašičice cimeta (ja stavim više, i ko ga ne voli-voli ga u ovom kolaču)
1.5 kašičica sode bikarbone
sok od pola limuna
1 kašika aracina* (i ovoga stavim više, al neki put preteram)

onda se ovo sve sipa u podmazan pleh posut grizom
testo se pospe kristal šećerom i seckanim orasima (ja ih uvek zaboravim) i poprska uljem i ostavi da odstoji 2 sata. peče se na 180stepeni 45 minuta.
i posle se ohladi u frižideru i to je to,
jede se sa šlagom obavezno =)

* e aracin je pejn in di es, da se tako izrazim
operu se pomorandže prvo deterdžentom pa sodom bikarbonom
onda se oljušte i kora se iseče na kockice
ušpinuje se šećer (stavi se toliko vode da pokvasi šećer). kuva se dok šećer ne postane penast i onad se ubace kockice kore u razmeri 1:1 i onda se to sve kuva na jakoj vatri 5 minuta
posle se ohladi i sipa u teglu i koristiš kad god hoćeš
ali realno, kad ćeš ponovo da ga koristiš, nikad =I
i znam ja da je ovaj recept malo konfuzan, al šta je tu je, ja ga ne sledim nikada u potpunosti nego odokativno

imam dzem od pomorandze "bakina tajna", koji je ne lici na dzem, pun je komadica cele pomorandze, sa korom
stavljam ga u kiflice sa cokoladnim kremom ili preko cokoladnog krema na americkim palacinkama
i tako dobijem jaffa kiflice i jaffa palacinke
svi koji su probali su odusevljeni
probajte :super:
verujem da on moze da zameni aracin u ovom tvom receptu parka :think:

imam dzem od pomorandze "bakina tajna", koji je ne lici na dzem, pun je komadica cele pomorandze, sa korom
stavljam ga u kiflice sa cokoladnim kremom ili preko cokoladnog krema na americkim palacinkama
i tako dobijem jaffa kiflice i jaffa palacinke
svi koji su probali su odusevljeni
probajte :super:
verujem da on moze da zameni aracin u ovom tvom receptu parka :think:

i ja mislim da može, ne stoji u kamenu da mora da bude baš taj aracin =)
al ja ću da ga sačuvam pa da probam baš da ga stavim u palačinke, kul ideja =D

danas prvi pasulj koji sam ja skuvala :)i super je ispao bas bas super nije bilo rebara suvih da se kupe pa sam ubacila domacu kobasicu sitno iseckanu super je ispalo stvarno
a slatkis tufahije ali umesto oraha stavila sam lesnike samo jos da smuckam slag i pospem vanil secerom burbon :) mnjac

danas prvi pasulj koji sam ja skuvala :)i super je ispao bas bas super nije bilo rebara suvih da se kupe pa sam ubacila domacu kobasicu sitno iseckanu super je ispalo stvarno
a slatkis tufahije ali umesto oraha stavila sam lesnike samo jos da smuckam slag i pospem vanil secerom burbon :) mnjac

I ja sam danas spremala svoj prvi pasulj :) Sa rebrima. Ja sam zadovoljna kako je ispao, a dečko kaže da je kao kod njegove mame :mrgreen: I pojeo je dva tanjira :)

Malo okasnih sa receptom ..:D ali evo ga..

300 gr. brokolija obariti kratko da se ne raspadne..ocediti i iseckati malo krupnije..u posudu staviti 3 cela jaja i umutiti zicom..dodati sitno naseckanu malu glavicu crnog luka,biber,sekan prersun,so,120 gr.narendanog kackavalja , 50 grama putera ili margarina( ja sam stavila kasiku Rama margarina) i 1 casu prezli i u to sve staviti seckan brokoli..izmesati kasikom..eee ..kod prezli..sipati prvo pola case..pa dodati jos po malo ..dok se ne dobije masa od koje se mogu praviti loptice..loptice redjati u pleh u koji se stavi pek papir....peku se oko 25-30 minuta na 200 stepeni....

i to izgleda ovako...a i ukusne su i hladne..

brokoli.jpg

Poslednja izmena:
Malo okasnih sa receptom ..:D ali evo ga..

300 gr. brokolija obariti kratko da se ne raspadne..ocediti i iseckati malo krupnije..u posudu staviti 3 cela jaja i umutiti zicom..dodati sitno naseckanu glavicu crnog luka,biber,sekan prersun,so,120 gr.narendanog kackavalja i 1 casu prezli i u to sve staviti seckan brokoli..izmesati kasikom..eee ..kod prezli..sipati prvo pola case..pa dodati jos po malo ..dok se ne dobije masa od koje se mogu praviti loptice..loptice redjati u pleh u koji se stavi pek papir....peku se oko 25-30 minuta na 200 stepeni....

i to izgleda ovako...a i ukusne su i hladne..

Hvala ti mila moja :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back