Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jumeca supa od "krtine" jer sam meso iz supe iskoristio za djuvec bez masnoce, nasekao sam svo povrce sto sam nasao u kuci, dodao pirinac, obilnooo zalio istom supom i paradajzom pa gurno u rernu da se zapece i eto i supe i rucka :):)

samo ja nisam upotrebi ni trun masti ni ulja,, jer sam svo povrce nasekao i u sirovom stanju sa pirincem zacinio i zalio supa+paradajz
muski nacin spremanja rucka, naseckaj, zacini, promesaj i stavi u rernu i ne diraj dok ne bude gotovo :)

ideju za recept sam nasao na :
http://minjina-kuhinjica.blogoye.org/viewtopic.php?f=35&t=88

vesnin djuvec:

Sto vise raznovrsnog povrca, to bolje.
Otprlike ovako: 2-3 paprike, 2-3 glavice crnog luka, 1 praziluk, 500 gr. paradajza, 1 manji plavi paradajz, 2-3 krompira, 2 sargarepe, 1 parsun (koren), 1 paskanat, pola manje glavice celera, od mesa - koje hoces (oko 500 gr.), ali obavezno - malo parce dimljene slanine (oko 150 gr.). 1 solja za belu kafu pirinca, sok od kuvanog paradajza, lovorov list, biber u zrnu, vegeta.
Postupak: na 2 dobre kasike masti isprzim sitno seckan crnu luk i slaninu, u to dodam na kocke iseceno meso i takodje sitno seckano korenasto povrce (sargarepu, paskanat, persun, celer) i dobro prodinstam. Onda nalijemo malo vode i malo posolimo. Tako dinstamo nekih 15-20 minuta a vatru malo smanjimo. Za to vreme ogulimo krompir i isecemo ga na kriske, ocistimo plavi paradajz isecemo ga na kocke i posolimo da malo odstoji, nekih 15-20 minuta. Onda ga operemo i zajedno sa krompirom i povrcem izmesamo i prespemo u veci zemljani ili vatrostalni sud. U to dodamo prethodno opran pirinac, malo posolimo, 1-2 kasike vegete, biber u zrnu, 2 lovorova liste, 2 solje od bele kafe soka od paradajza i ako imas smrznute bamije jedno 4-5 komada (nije obavezno). Sve to nalijes toplom vodom da doooobro ogrezne i u rernu nekih 45-50 minuta na 200 stepeni. Djuvec ne sme da bude suv i da upije svu tecnost. Ako se to desi, dodaj mu vruce supe ili vode, pa promesaj. Najbolji je kad malo odstoji u ugasenoj rerni.
Ako sam nesto zaboravila izvinite... ovaj djuvec je pravila moja majka i baka :)), odlican je, probajte.

Poslednja izmena:
Gledam ispod avatara,piše muški pol.Taman počinjem da se stidim,kad ono ova rečenica

DA DA DA :hahaha::hahaha::hahaha:

da ste pazljivije citali moj post videli bi da sam ga preneo i odakle sam ga preneo i da mi je posluzio kao ideja za moj danasnji rucak koji sam spremio na gore opisan nacin i koji je moja cerka tinejdzer /zna se kakve su naravi ta samoziva stvorenja/ u slast pojela :)
dakle, pre nego sledeci put ishitreno reagujete, pazljivije citajte da ne bi zbog jednog posta dva puta crveneli :lol::lol:

Nisi mnogo pogresila.
Proka jeste musko i zaista doooooobro kuva , bar sudeci po receptima, nisam nista probala , al ovo je recept koji je prekopirao sa tudjeg sajta tako da ga je pisala zena.

Ja sam danas ceo dan bila kod dr pa sam utrcala u stan napravila na brzaka cufte u paradaiz sosu i pire.
Eno ih krckaju se , sad ce i rucak...uz to cvekla kupovna ...

...malo propržila hamburg slanine na kocke u tiganju i na to razbila tri jaja i onako zamuljala
...paradajz, veliki, sitno isjeckala, prelila masl.uljem i origanom i vrlo malo soli
...to sve za mene samu...dezert nema gdje da mi stane...
...ostali nisu na ručku...

данас сам кувала посне пуњене паприке
заправо пекла их:mrgreen:
исецкан лук, малко само пропржен, рендана шаргарепа, кромпир у коцкуцама или редндани (ја стављам у коцкицама јер је лакше) и пиринач....може још нешто ко како воли бибер или сл---то је фил нарафно којим се пуне паприке

kad Mirka pomenu bundevu.....:D

Bundevu očistiti iseći na kockice preliti šećerom i naliti vode da se polako krčka
u tom dok ne odmekne i šećer se ne karamelizuje.....izvaditi iz šerpe u kojoj se
dinstala bundeva...staviti u frižider da se ohladi....hladnu preliti sa vanilin kremom
koji ste skuvali u 1L mleka....5 jaja, 10 kašika šećera i ako nemate šipku vanile,
može 3-4 kesice vanilin šećera....i preko toga šlag........mmmm....super je....:D

i prijatno vam bilo...sladite se....:lol:

Zvuci odlicno,moram probati....

kad Mirka pomenu bundevu.....:D

Bundevu očistiti iseći na kockice preliti šećerom i naliti vode da se polako krčka
u tom dok ne odmekne i šećer se ne karamelizuje.....izvaditi iz šerpe u kojoj se
dinstala bundeva...staviti u frižider da se ohladi....hladnu preliti sa vanilin kremom
koji ste skuvali u 1L mleka....5 jaja, 10 kašika šećera i ako nemate šipku vanile,
može 3-4 kesice vanilin šećera....i preko toga šlag........mmmm....super je....:D

i prijatno vam bilo...sladite se....:lol:

bundeva...na zalost mojih ukucana...nikada je iz moje ruke nece jesti
ne bih prezivela miris ni dok je pravim a kamoli da je jedem
stoga cu recept proslediti mami...

nego da li neko ima ideje kako da spremam morske plodove....
zovem neke ljude na ribu:mrgreen: pa bi da dodam lignje (njih punim) i morske plodove koje sam do sada spremala sa povrćem, ali bi rado da čujem i vaša iskustva

ja ih spremam sa makoarnoma a mogu da budu i kao hladna salata
malo prodinstam plodove sa belim lukom, dodam tomatino i belog vina krckam u tome,pred kraj kasiku pavlake i gotovo,pomesas sa makaronama i bude super

nego da li neko ima ideje kako da spremam morske plodove....
zovem neke ljude na ribu:mrgreen: pa bi da dodam lignje (njih punim) i morske plodove koje sam do sada spremala sa povrćem, ali bi rado da čujem i vaša iskustva

ja ih uvek pravim na buzaru
i tako mi se najvise svidjaju
najvaznija stvar je da se ne prekuvaju - onda budu odvratni - 2-3 minuta i to je to
vazno je i da bude dosta luka, i crnog i belog
da persun bude svez
i belog vina ....obavezno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back