Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče svekrva kuvala supu, i mlince sa ćuretinom.
za danas ostalo supe i ostalo ćurke
pa ću ja da sprčkam nešto sa šampinjonima i čuretinom, uz dodatak povrća i pirinča... kad napravim napisaću vam kakva mi jebil atrenutna inspiracija :lol:

danas nista
ali za vikend pravila onaj lebac sa pivom i mogu vam reci da je odlican...mogu da se stave i razne trave unutra - ruzmarin, persun, bosiljak...mmmmmmm, bio bi jos bolji!
i pravila sam onu pitu sa visnjama sa pavlakom i jogurtom...i nisam stigla ni da je probam - ukucani sve smazali

I ja mrzim pivo i vino u jelu.
Pivo mrzim u stvari svakojako a vino obozavam.

Ja danas kuvala nisam...mama spremala paprikas pa podelila na dve kuce.
Hvala joj.

Al sam zato skuvala kestenje , mirise vec na zimu, i ispekla bundevu u rerni, prelila medom i secerom pa preko toga orasima mlevenim...i sad se sladim dok prozivam tu neke individue poverljive prirode :lol:

Juce spremala pilece belo meso i pire krompir za rucak i vocni kolac sa jabukama,za veceru slane pogacice sa susamom koje su pretekle i za dorucak....Danas lazanje za rucak, a za veceru jos nisam nista smislila,cekam decu da se izjasne...

Slane pogacice sa susamom

Casa(za vodu) mleka,casa vode,casa ulja,kvasac,2 do 3 kasicice soli(po zelji),brasna po potrebi(nepuno kilo),2 jaja,margarin.Mleko i vodu sa kvascem ugrejati da bude toplo.Brasno posoliti,pa dodati toplo mleko i vodu,ulje i jaja.Podmesiti testo i pustiti da naraste...Kada nadodje odvajati od testa kuglice,oblikovati rukama pogacice,u svaku ubaciti parcence margarina i redjati u pleh(kalup) za projice.Posuti ih pecenim susamom ili ako vise volite, kimom,staviti na svaku parcence margarina i peci...

Vocni kolac sa jabukama

2 jaja,28(ravnih) kasika secera,28 kasika mleka,28 kasika ulja,28(punih) kasika brasna,1 prasak za pecivo,1 vanila,ili ako vise volite strugana kora od limuna.Prvo umutiti belanca,pa dodati secer,zumanca i ostale sastojke.U podmazan pleh nasuti polovinu testa i peci,pa izvaditi kad je skoro peceno i posuti rendanim jabukama i drugom polovinom testa.Po zelji mozete prethodno koru premazati nekim dzemom ili marmeladom.Moze se staviti i neko drugo voce ili samo dzem...Brzo se spremi,a lep je...

kad Mirka pomenu bundevu.....:D

Bundevu očistiti iseći na kockice preliti šećerom i naliti vode da se polako krčka
u tom dok ne odmekne i šećer se ne karamelizuje.....izvaditi iz šerpe u kojoj se
dinstala bundeva...staviti u frižider da se ohladi....hladnu preliti sa vanilin kremom
koji ste skuvali u 1L mleka....5 jaja, 10 kašika šećera i ako nemate šipku vanile,
može 3-4 kesice vanilin šećera....i preko toga šlag........mmmm....super je....:D

i prijatno vam bilo...sladite se....:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back