tehduduk
Buduća legenda
- Poruka
- 29.570
serbet je secer skuvan sa vodom, a u serbet za kolace tipa hurmasica, ruzica, tulumbi se stavlja i limun
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

...ispekla sam dosta moca,a posto smo kuci moje dve cerke i ja mislim da cu uz to dodati samo jos supicu.

)ima li neko recepat za gibanicu

Redjam kore i nadev naizmenicno,a na dva mesta nalijem i malko ulja onako izmedju kora da nebude suva.Kada zavrsim sa redjanjem isecem je na kocke (vel. nije bitna jer to mi je u stavri porcija) i poprskam sa mlekom.
daj recept za taj kolač![]()

Evo ovako:
-za prvu koru - umutis 3 belanceta,dodas 3 kasike secera,3 zumanceta,pola praska za pecivo i dva pudinga od jagode.To sve umutis i stavis da se pece (oko 15min);
-za drugu koru - umutis 3 belnceta,dodas 3 kasike secera,3 zumanceta,pola praska za pecivo i dva pudinga od cokolade.Umutis i peces;
-fil - skuvas dva pudinga od vanile sa 7 kasika secera u 0,5l mleka pa kad se skuva ubacis jedan margarin da se rastopi mesajuci.Ako treba umuti malo mikserom da se lepo sjedini.
Redjas crnu koru,fil,rozu koru i glazuru od cokolade (200g cokolade za kuvanje i oko 10 kasika ulja).
Evo jedan savet kako da ovaj kolac bude jos lepsi - kada ispeces koru sa pudingom od cokolade ugrej malo mleka (pola male soljice) i preli koru da bude meksa.

ja cu danas kupusicu
i sojine komadice
e sad, jedino ne znam kako da napravim te sojine komadice, a da ne budu prosto samo isprzeni
da l mogu npr. da ih uvaljam u prezle il nesto?
Evo November, dobila sam detaljno uputstvo
Staviš jedan kvasac da se podigne u 2 dl vode i 1 dl mleka sa kašikicom šećera
Kad zapeni, dodaš sve to u 1 kg brašna, u koje takođe dodaš malo soli i još 2 pune kašike šećera, dva žumanca, dve kašike kisele pavlake i 1 dl ulja.
To znači dobro umesiš i ostaviš da raste. Posle cca pola sata, uzmeš u ruke masti i tako ga premesiš, sa mašću. Podeliš na dva dela i ostaviš još pola sata. Zatim premesiš još malo jednu, pa drugu, uzmeš prvu i razviješ oklagijom. Premažeš mašću i staviš pola smese sa makom (napisaću posle) i ponovo se zalije sa malo masti (ili ulja), uvije se u rolat i ostavi se da naraste još malo. Tako i od drugog dela testa, naravno, isto. Premaže se žumancetom i u rernu.
E sad, moja svekrva na ovu količinu izmeša (na suvo) 250 g mlevenog maka i 250 g šećera u prahu. Ništa ne kuva, ništa ne dodaje mleka. To je fil, ne raspada se kad se seče i jede!
Najbolja štrudla koju sma u životu jela
Srećno![]()