Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
šafran u beli pirinač
samo skuvaš pirinač i posle ga ocediš i dogreješ sa malo neke masnoće i staviš šafran i promešaš i to bi bilo to
i možda posoliš ako nije baš sllano
i to je super prilog, al ja volim da ja jedem samo tako, kao jelo.

e fala vam za safran i djumbir, bas ste mi lepo kazale
i ja volim pirinac, obicno u njega mecem ili sitno iseckanu sargarepu ili sampinjone
a bas cu da probam ovu muvalicinu varijantu s patlidzanom (to je ono sto lici na tikvicu samo je malo vece i deblje i zovu ga plavi patlidzan jel da?)

mozes da ubacis i pistace uz patlizan, al to je vec mala perverzija u koloru :)

ma to je za mene sf
samo sam jednom krnula te pistace u posne punjene paprike 'mesto orasa
i..nije lose ispalo...ali ja se tesko odvazim da ubacim tako nesto
jos uvek nemam herca za mnoge novine, a uzrged i ne volim da experimentisem mnogo kada je hrana u pitanju, volim ustaljene i meni dobro poznate ukuse, smor sam:)

od svezih, de jos da pohujem:eek:, jos uvek ne pravim take slozene ruckove:)

kod mene svaka musaka, tako bez pohovanja, pravim od tikvica, plavog patlidžana,
čak kad imam zelje, a mrzi me da uvijam sarmice, napravim kao musaku, ukus je
potpuno isti, samo je mnogo brže i jednostavnije, naravno svaku zalijem mlekom i
jajima....začinim....i to je to, nekad dodam neki prilog, jer je tako mnogo laganije
pa brzo se i ogladni, a nekad ne zavisi....:D

sta mislite kako bi islo belo meso u sosu od slatke pavlake,senfa i belog vina?nemam obicnu pavlaku ni sampinjone od kojih obicno pravim sos pa mi ovo pade na pamet

belo meso lepo ide preliveno sa malo vode u kojoj je razmućen med, kad je prženje pri kraju šaka susama i onda na samom kraju obična kisela (kravica) pavlaka, naravno dodat i začin tz suv.

sta mislite kako bi islo belo meso u sosu od slatke pavlake,senfa i belog vina?nemam obicnu pavlaku ni sampinjone od kojih obicno pravim sos pa mi ovo pade na pamet

to bi još moglo da ispadne sasvim ok....senf i vino mogu da mu daju dovoljno kiseline
da se onaj slatkasti ukus izgubi...bar se meni čini....probaj, dok ne probaš nećeš znati.......:D

Moji opet traže pileće belo u gorgonzoli....pa neka im bude, začas se spremi,
ukusno je i nikad ne ostane ništa posle ručka....bar znam što sam stajala
pored šporeta.....:D

To je ono sto i ja najvise volim.Obozavam kad pokupim sa prljavim tanjirima i serpe od kuvanja i sve lepo sklonim.A ne kad mi se vuce...pa onda jadan nas dragi pas mora to da pojede.

danas sam `skuvala` fenomenalne integralne kifle sa razlicitim semenjem namazane kozjim krem sirom..:mrgreen:

retriverka vec ceka ispred auta da uleti u gepek, kupimo cera i ja usput jos neke prijatelje i pravac severoistok..
pozvane na klopu..sta li nam spremaju kad su zamolili da usput svratimo po zafalelu im kolicinu cumura :rostilj:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back