Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
350g брашна, 150g обареног кромпира ( може и остатак кромпир пиреа), 20g масти, 2 жуманца, 2½dl млека, 1 квасац, со, шећер.
Квасац се подигне у млеку којем је додата кашичица шећера, па се замеси тесто. Остави се да нарасте, развије се кора...
do ovde sam prepisala
E ondaK:
napraviti neki fil za punjenje, može samo sir, može bilo šta po želji, ja iseckala šunkicu, sir i kisele krastavčiće i malo povezala pavlakom.
kad se razvije kora, premaže se cela belancetom. Na gomilice (u nekom određenom razmaku) se stavlja fil, do pola kore. Onda se preklopi drugom polovinom kore, malo se pritisne i čašom se vade krugovi oko gomilica fila. Ebeš ga valjda ste razumeli:think:
Ostavi se još malo da naraste prekriveno krpom i prži se u dubokom ulju.

Danas djuvec i peceno meso.
Mozda kasnije napravim i neke kolace ;)

Da dodam...napravila sam cupavce ;) pa izvolite

picture.php

Ja pravila danas knedle sa sljivama (:bye: parka), super su ispale i razvalili smo se svi. Pricala ja sinoc svekrvi sta cu da pravim (ovi grci nemaju pojma sta propustaju) ..pa to je ustvari, kao, slatkis :eek: koji mi jedemo za rucak:eek: i taj slatkis se ustvari pravi od krompira :eek: i sljiva :hahaha:(ovde je vec umrla od smeha)...Al' danas, kad su probali, odusevili su se :)

biće ćufte u paradajz sosu......nemam vremena da se bakćem nešto u kuhinji danas,ali zato sutraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...videla na TV jedan ekstra recept i sutra ima da pravim....živina se očisti od kostiju,jedino ostaju kosti od bataka i karabataka...pa se pile stavi u patku a patka u ćurku...a da zaboravila od gljiva se napravi fil i prvo se to stavi u pile pa sve ostalo,i onda se to sve zašije i stavlja u rernu da se peče duuuuuuuuuuuuuuuugo duuuuuuuuuuuuuuuuugo na samo 180C satima....e to će biti sutra...sad još da smislim prilog i salatu..

Auu, mici ja ne bih smela toga da se prihvatim, svaka ti čast ;)
Ja danas skuvala grašak, naručilo moje dete.. na koga li voli tako grašak da mi je znati :confused:
I krilca malo marinirana (začini, malo meda, soja sos, ljuta tucana, beli lukac...,) i poslagala u tepsiju sa krompirom, šargarepom, prazilukom i slaninicom. Još je pod fojiom u rerni, pa se pred kraj otklopi da se zapeče.

a za desert ima žito sa šlagom :hvala:
made by kroki :mrgreen:

ja cu danas pasulj
imam i neke suve koske i kore od slaninice koje sam brizljivo:lol: cuvala za pasulj
al posto sam ga do sada pravila samo 2,3 puta
a nisam najzadovoljnija kako mi je to ispadalo
malo cu da pretrazim temu i kulinaricu
ako neko ima neki link bila bi mu zafalna:)

jednom sam se zaebala pa ne znajuci da je ljuta, metula ljutu alevu papriku
ispala je to jedna takva čili-pasuljica da su nam suze isle na oci:lol:
a jednom je valjda pasulj bio los pa je ispo ziv iako sam ga kuvala 5 sati
-to vec nismo mogli da jedemo:)

ja cu danas pasulj
imam i neke suve koske i kore od slaninice koje sam brizljivo:lol: cuvala za pasulj
al posto sam ga do sada pravila samo 2,3 puta
a nisam najzadovoljnija kako mi je to ispadalo
malo cu da pretrazim temu i kulinaricu
ako neko ima neki link bila bi mu zafalna:)

jednom sam se zaebala pa ne znajuci da je ljuta, metula ljutu alevu papriku
ispala je to jedna takva čili-pasuljica da su nam suze isle na oci:lol:
a jednom je valjda pasulj bio los pa je ispo ziv iako sam ga kuvala 5 sati
-to vec nismo mogli da jedemo:)

Kad kuvaš pasulj, obavezno prospi prvu vodu u kojoj se prokuvao do vrenja, pa onda drugu nali, ali VRUĆU...nikako hladnu, inače će se pasulj skameniti....drugo pravilo je ako
je stariji i neće da se skuva, dobro mu je dodati pola čašice domaće rakije, odlično se
raskuva, i nemoj ga nikad držati stalno na jakoj vatri, već ga pusti da polako vri, što bi
se reklo da krčka....videćeš da će biti mnogo bolji i ukusniji.....Prijatno....:
bye:

Мени се управо пржи једна тура авганистанског ћевапа, а руска салата готова. Значи, међународни микс данас. :)

avganistanskog?
e-bote kol'ko tih vrsti ceva-paa...moja mama pravi neki argentinski:)
ja to kad pravim smuljam sta imam (samo kupim mleveno meso)
poslednji put smo stavljali i kuk. brasno i bas je ispalo kul hrskavo

Афганистански се зове јер је само од јунетине, а у аргентинском може бити и свињетине.
Ето, толико ја знам. Али су добри, свакако... :zjede:

danas sam opet kuvarica:mesi:

junece snicle dinstane u belom vinu..

dinstano povrce i integralni pirinac za prilog..

sargarepa, crvena paprika, ljuta papricica (navukla sam dete na pikantno :mrgreen:) krupno seceni i izdinstani..u to dodala dve veze secene blitve i dinstala dok se blitva nije sparusila..onda ubacila secerac i paradajz..suvi zacin..i bez karija nista ne spremam..
i ukus je ..njami..:manikir:

bas sam ponosna na sebe sto ovako dobro kuvam..:heart:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back